Χρήσιμες χειμερινές συμβουλές από τη Seat

Χρήσιμες χειμερινές συμβουλές από τη Seat

Η ισπανική εταιρεία συμβουλεύει τους οδηγούς πώς να οδηγούν πιο άνετα και με ασφάλεια κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Τις δικές της χρήσιμες συμβουλές για ασφαλή και άνετη οδήγηση κατά τη διάρκεια του χειμώνα δίνει η Seat. Πάντα οι χειμερινές συνθήκες δυσκολεύουν το σύνολο των ιδιοκτητών αυτοκινήτων, με την ισπανική φίρμα να σημειώνει πώς να χρησιμοποηθεί το air condition, ενώ εξηγεί ποια είναι η κατάλληλη θερμοκρασία στην καμπίνα.

Αναλυτικά

 -Πώς να ξεθολώσετε τα παράθυρα: Η διαφορετική θερμοκρασία του εξωτερικού με το εσωτερικό ευθύνεται για το θόλωμά τους. «Όταν αντιμετωπίζετε μια τέτοια κατάσταση, βάζετε σε λειτουργία το air condition, με τις περσίδες του εξαερισμού να κατευθύνουν την αέρα στο παρμπρίζ και τα παράθυρα», εξηγεί η Μαρία Γκαρσία, μηχανικός του τμήματος Ανάπτυξης και Αεροδυναμικής της Seat. Συστήματα, όπως το Defrost Max, που εφοδιάζει το Ateca, επιταχύνουν τη διαδικασία.

-Πλήρης χειμερινή ενδυμασία κατά την οδήγηση: Γάντια, παλτά και κασκόλ τείνουν να μειώνουν την ελευθερία κινήσεων και ως εκ τούτου αποτελούν ρίσκο για την ασφάλειά σας. «Τα γάντια αποτελούν τη μόνη ενδεδειγμένη λύση κι αυτή σε ακραίες συνθήκες, όταν οι χαμηλές θερμοκρασίες μπορούν να προξενήσουν απώλεια αίσθησης στα χέρια», συνεχίζει η ειδικός.

-Θερμαινόμενα καθίσματα για άμεση θέρμανση: Είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να ζεσταθείτε το συντομότερο δυνατό. Το σύστημα παρέχει θέρμανση σε μόλις τρία λεπτά. «Θα πρέπει να ενεργοποιούνται μόλις φτάσετε στο αυτοκίνητο και ρυθμίζονται σταδιακά όσο αισθάνεστε πιο ζεστοί. Θα πρέπει επίσης να αποφεύγετε τη χρήση τους σε υψηλή θερμοκρασία για μεγάλες χρονικές περιόδους», εξηγεί η Γκαρσία.

-Η ιδανική θερμοκρασία: Είναι αυτή των 21.5 °C και χαρακτηρίζεται «άνετη θερμοκρασία». Ο αυτόματος έλεγχος κλιματισμού ρυθμίζει τη θερμοκρασία στο εσωτερικό του αυτοκινήτου σας. «Παρέχει μια ισορροπημένη κατανομή της θερμότητας: το ήμισυ του θερμού αέρα εξέρχεται στους περίπου 40 °C κοντά στα πόδια σας και ψύχεται από τη στιγμή που φτάνει στο άνω μέρος του σώματος και στο κεφάλι σας, κρατώντας σας σε επαγρύπνηση», σημειώνει το στέλεχος της Seat. Στην πραγματικότητα, το άνω μέρος του σώματος, όταν είναι ιδιαιτέρως θερμό, μπορεί να προκαλέσει ζαλάδα. Η Γκαρσία προειδοποιεί, λέγοντας. «Η οδήγηση με θερμοκρασία εσωτερικού 35 °C είναι εφάμιλλη της κατάποσης αλκοόλ, επιπέδου 0,5 g/l».

-Ζέστη χωρίς έξτρα κόστος: Η θέρμανση δεν καταναλώνει επιπλέον καύσιμο ή νερό. Ο λόγος είναι επειδή, όπως σημειώνει η Γκαρσία, «το ζεστό νερό που παράγεται από τον κινητήρα, χρησιμοποιείται για θέρμανση και επιστρέφει σε αυτόν σε σαφώς χαμηλότερη θερμοκρασία, άρα στην ουσία διευκολύνει το ψυγείο του μοτέρ».

Πηγή: Seat

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ