BMW Group και Daimler AG ενώνουν τις δυνάμεις τους

BMW Group και Daimler AG ενώνουν τις δυνάμεις τους

Με τη συνεργασία τους οι δύο εταιρείες σκοπεύουν στη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης και την πιο άνετη μετακίνση στα αστικά κέντρα.

BMW Group και Daimler AG αποφάσισαν να συνεργαστούν με στόχο τη δημιουργία ενός νέου παγκόσμιου παρόχου βιώσιμης αστικής μετακίνησης, που θα μειώσει την κυκλοφοριακή συμφόρηση και θα κάνει τη ζωή στις πόλεις πιο καθαρή. Η συνεργασία περιλαμβάνει πέντε υπηρεσίες (REACH NOW για υπηρεσίες multimodal, CHARGE NOW για φόρτιση, FREE NOW για ride-hailing με ταξί, PARK NOW για στάθμευση και SHARE NOW για car-sharing), των οποίων η χρήση και λειτουργία τους θα οφείλεται σε έναν στόλο αμιγώς ηλεκτρικών, αυτόνομων οχημάτων που φορτίζονται και παρκάρουν αυτόνομα και συνδέονται με άλλα μέσα μεταφοράς.

Αναλυτικά

REACH NOW

Προσφέρει σε περισσότερους από 6,7 εκατομμύρια χρήστες, άμεση πρόσβαση σε μια σειρά υπηρεσιών. Οι εφαρμογές παρέχουν διάφορες επιλογές μετάβασης από το σημείο Α στο σημείο Β, επιτρέποντάς τους να κάνουν κράτηση και άμεση πληρωμή για δημόσια μέσα μεταφοράς και άλλους τρόπους μετακίνησης, όπως κοινοχρησία οχημάτων (car-sharing & ride-hailing) και ενοικίαση ποδηλάτων.

CHARGE NOW

Είναι μία υπηρεσία της Digital Charging Solutions GmbH (DCS). Διευκολύνει τον εντοπισμό, τη χρήση και την πληρωμή δημόσιων σημείων φόρτισης, εντός και εκτός εθνικών συνόρων, συμβάλλοντας στην οδήγηση μηδενικών ρύπων. Παρέχονται πάνω από 100.000 σημεία φόρτισης σε 25 χώρες.

PARK NOW

Προσφέρει στους χρήστες τις καλύτερες δυνατές λύσεις, κράτηση θέσεων στάθμευσης, διαχείρισή τους και είσοδο/έξοδο δίχως κάρτα σε δημόσια γκαράζ και πληρωμή τελών στάθμευσης με κάρτα. Η κοινοπραξία μειώνει την κυκλοφοριακή συμφόρηση, καθώς αυτή αυξάνεται κατά 30% από οδηγούς που αναζητούν θέση στάθμευσης και μέσω αυτής, οι συνθήκες στις πόλεις θα βελτιωθούν αισθητά.

FREE NOW

Περιλαμβάνει μια γκάμα υπηρεσιών μετακίνησης, συμπεριλαμβανομένων ταξί, ιδιωτικών σοφέρ με ενοικιαζόμενα οχήματα και e-scooters. Ήδη εξυπηρετεί πάνω από 21 εκατομμύρια πελάτες και 250.000 οδηγούς, συμβάλλοντας στη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης στα αστικά κέντρα.

SHARE NOW

Επιτρέπει στους πελάτες να νοικιάζουν και να πληρώνουν για οχήματα μέσω smartphone. Τη χρησιμοποιούν πάνω από τέσσερα εκατομμύρια πελάτες, με 20.000 οχήματα, σε 31 πόλεις σε όλο τον κόσμο. Με αυτή την υπηρεσία, αυξάνεται το ποσοστό αξιοποίησης των οχημάτων, περιορίζοντας παράλληλα τον αριθμό τους.

Οι πελάτες θα μπορούν να επιλέγουν ηλεκτρικούς, αυτόνομους στόλους που διατίθενται «on demand», με αυτόνομη φόρτιση και στάθμευση, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα σύνδεσης με άλλα μέσα μεταφοράς, πέραν των οδικών και σιδηροδρομικών.

Πηγές: BMW Group, Daimler AG

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ