Ο Όμιλος VW ξεκινά συνεργασία με τη Minespider

Ο Όμιλος VW ξεκινά συνεργασία με τη Minespider

Οι δύο εταιρείες συνεργάζονται προκειμένου να εξαλειφθούν τα φαινόμενα διαφθοράς στο εμπόριο πρώτων υλών.

Βελτίωση στις αλυσίδες εφοδιασμού, μείωση λαθών και εγγύηση κοινωνικών και οικολογικών στάνταρ. Αυτοί είναι οι στόχοι της συνεργασίας των Ομίλου Volkswagen και Minespider. Μαζί, θα προσπαθήσουν να κάνουν όλες τις διαδικασίες εφοδιασμού διαφανείς, εξαλείφοντας στην ουσία τη διαφθορά, αρχής γενομένης από τον εντοπισμό του υλικού και τη σήμανσή του κατά κάποιον τρόπο, από τη στιγμή που εξορύσσεται.

Οι δύο εταιρείες λοιπόν αρχίζουν τον έλεγχο από τον τόπο προέλευσης του υλικού και καθοδόν για το εργοστάσιο. Το πιλοτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει προμηθευτές και μεσάζωντες που παραδίδουν πάνω από τα 2/3 υλικά μπαταριών του Ομίλου.

Η Minespider ανέλαβε την πρωτοβουλία να παρουσιάσει ένα πρωτόκολλο το οποίο χωρίζεται σε τρία τμήματα. Το πρώτο περιέχει προσβάσιμες πληροφορίες, το δεύτερο πληροφορίες από τους ιδιώτες, οι οποίες δεν μπορούν να αλλάξουν και το τρίτο, αφορά ένα επίπεδο κρυπτογράφησης. Το πλεονέκτημα είναι πως από τους προμηθευτές και τους μεσάζωντες, έως τους άμεσα υπεύθυνους για την εξόρυξη ή ανακύκλωση της πρώτης ύλης, όλοι θα συνεργάζονται με ένα σύστημα, ακόμα και αν εμπλέκονται πολλές αλυσίδες ανεφοδιασμού.

Αυτό δημιουργεί μια κοινή ψηφιακή υποδομή που επιτρέπει τη διαφανή ανταλλαγή πληροφοριών.

Πηγή: Volkswagen

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ