Νέο οικολογικό καύσιμο από τις FCA-Eni

Οι δύο εταιρείες εξέλιξαν το καύσιμο «Α20», που προσφέρει χαμηλότερες εκπομπές ρύπων και συνεπώς είναι φιλικό προς το περιβάλλον.


Νέο οικολογικό καύσιμο από τις FCA-Eni | to10.gr

Ένα νέο υγρό, οικολογικό καύσιμο δημιούργησαν οι FCA και Eni. Αναγνωρίζεται με την ονομασία «Α20» και η σύνθεσή του περιέχει 15% μεθανόλη και 5% βιο-αιθανόλη, με συνέπεια τις χαμηλότερες εκπομπές. Μάλιστα, χάρη στη χαμηλή περιεκτικότητα σε άνθρακα, την ύπαρξη βιο-καυσίμου και τον υψηλό αριθμό οκτανίων, το «Α20» μειώνει τις εκπομπές κατά 3% με βάση τις νέες και αυστηρότερες μετρήσεις WLTP.

Η τηλεδιάσκεψη, ο Τσιόδρας και το μόνο σίγουρο…

Αξίζει να τονιστεί, πως είναι κατάλληλο για την πλειονότητα των βενζινοκίνηταν οχημάτων που κατασκευάστηκαν από το 2001 έως σήμερα και πως μόνο στην Ιταλία, ο αριθμός αυτών των οχημάτων ξεπερνά τα 12 εκατομμύρια.

Οι δοκιμές για την εξέλιξη του νέου καυσίμου, πραγματοποιήθηκαν με πέντε Fiat 500 στο Μιλάνο. Κάλυψαν 50.000 χιλιόμετρα σε διάστημα 13 μηνών, δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα, εμφάνισαν βελτιωμένη απόδοση, λόγω του αυξημένου αριθμού οκτανίων και φυσικά, χαμηλότερες εκπομπές ρύπων.

FCA και Eni συνεχίζουν την εξέλιξη του καυσίμου «Α20», έχοντας στόχο την περαιτέρω μείωση των εκπομπών CO2, που περιλαμβάνουν την παραγωγή, τη μεταφορά και τη χρήση του καυσίμου.

Πηγή: FCA

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ...

Το μεγαλύτερο πρόβλημα του ελληνικού μπάσκετ: Δεν μιλάμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ