Συνεργασία BMW Group-Jaguar Land Rover

Συνεργασία BMW Group-Jaguar Land Rover

Οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν προκειμένου να εξελίξουν τα ηλεκτρικά συστήματα κίνησης της επόμενης γενιάς.

BMW Group και Jaguar Land Rover συμφώνησαν να συνεργαστούν στον τομέα της εξέλιξης της ηλεκτροκίνησης της επόμενης γενιάς. Οι δύο εταιρείες καλούνται με αυτή τη συνεργασία να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που εμφανίζονται αναφορικά με την αυτόνομη οδήγηση, τη συνδεσιμότητα, τον εξηλεκτρισμό και τις υπηρεσίες, γνωστότερα ως autonomous driving, connectivity, electrification και services (ACES).

Το BMW Group διαθέτει πολυετή εμπειρία στον χώρο για την ανάπτυξη των ηλεκτρικών συστημάτων κίνησης, ενώ από την άλλη η Jaguar Land Rover επέδειξε τις δυνατότητές της με το λανσάρισμα της Jaguar I-Pace και των plug-in υβριδικών μοντέλων της.

Η τελευταία τεχνολογία του BMW Group ενσωματώνει τον ηλεκτροκινητήρα, τη μετάδοση και τα ηλεκτρικά ισχύος σε μία μονάδα. Επιπλέον, το ηλεκτρικό μοτέρ δεν απαιτεί σπάνιες γαίες, κάτι που δίνει τη δυνατότητα στον όμιλο να μειώσει την εξάρτησή του από αυτές.

Του χρόνου, ο Όμιλος λανσάρει την πέμπτη γενιά (Gen 5) της τεχνολογίας eDrive με το BMW iX3 Sports Activity Vehicle. Η εν λόγω γενιά θα αποτελέσει τη βάση για τις τεχνολογικές εξελίξεις που θα αποφέρει η συνεργασία με την Jaguar Land Rover.

Αμφότερες οι εταιρείες, θα μειώσουν κατά πολύ το κόστος και κάθε μια από αυτές θα επιφορτιστεί με την κατασκευή των ηλεκτρικών μονάδων κίνησης στις δικές της εγκαταστάσεις παραγωγής.

Πηγή: BMW Group

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ