Η VW εξηγεί τη διαδικασία του δεύτερου κύκλου WLTP

Η VW εξηγεί τη διαδικασία του δεύτερου κύκλου WLTP

Ο πρώτος φτάνει στο τέλος του και ο δεύτερος ξεκινά από την 1η Σεπτεμβρίου 2019.

Όπως όλες οι κατασκευάστριες εταιρείες, έτσι και η Volkswagen οφείλει να πληροί τις προϋποθέσεις του WLTP (Worldwide Harmonised Light Vehicles Test Procedure), ο πρώτος κύκλος του οποίου τελειώνει σύντομα, με τον δεύτερο και πιο «σφικτό» να αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου 2019, έναν χρόνο μόλις μετά, την έναρξη του πρώτου.

Euro 6d TEMP EVAP ISC είναι το κωδικό όνομα της δεύτερης φάσης για τις εκπομπές των ρύπων. Ο δεύτερος κύκλος θα είναι πιο αυστηρός σε σχέση με τον πρώτο και τα μέτρα θα είναι εξίσου αυστηρά κι αυτά.

Σε αυτή τη διαδικασία, οι εκπομπές θα μειώνονται περισσότερο, χάρη σε ένα φίλτρο ενεργού άνθρακα που υπάρχει στη δεξαμενή καυσίμου όλων των μοντέλων της εταιρείας. Κατά το παρελθόν, το τεστ αυτό γινόταν σε μια αεροστεγή αίθουσα και διαρκούσε 24 ώρες. Στο μέλλον, ωστόσο, αυτή η διαδικασία θα διαρκεί 48, με τα αυτοκίνητα να εφοδιάζονται με νέες τεχνολογίες μείωσης εκπομπών ρύπων.

Ακόμα μια αλλαγή σχετικά με τον δεύτερο κύκλο WLTP, είναι αν το όχημα ξεπερνά τις εκπομπές κατά τη διάρκεια της επιχειρησιακής του δραστηριότητας. Ο έλεγχος θα γίνεται μέσω του ISC (InServiceConformity) και αφορά επιλεγμένα οχήματα που θα έχουν συμπληρώσει έως 100.000 χιλιόμετρα. Η VW, μάλιστα, χρησιμοποιεί και ένα κινητό συνεργείο για αυτή την περίπτωση, προκειμένου να ελέγχει τα αυτοκίνητα των πελατών της.

Πηγή: Volkswagen

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ