Νέο κιβώτιο από τη VW

Νέο κιβώτιο από τη VW

Ονομάζεται MQ281 και μπορεί να μειώσει τις εκπομπές CO2 έως και πέντε γραμμάρια ανά χιλιόμετρο.

Στην ανάπτυξη ενός νέου κιβωτίου ταχυτήτων προχώρησε η Volkswagen. Ονομάζεται MQ281 και μπορεί με τη λειτουργία του να εξοικονομήσει έως και πέντε γραμμάρια CO2 ανά χιλιόμετρο, ανάλογα βέβαια με το μοτέρ το οποίο θα συνεργάζεται.

Το νέο Passat αποτελεί το πρώτο όχημα που εξοπλίζεται με το MQ281 και ύστερα το κιβώτιο θα τοποθετηθεί σε σχεδόν όλα τα μοντέλα του Ομίλου.

Κανείς δεν λάμβανε υπόψη τα χειροκίνητα κιβώτια μέχρι τώρα. Ωστόσο, μικρές τροποποιήσεις και βελτιστοποίηση των τριβών και ανοχών ήταν αρκετές για να βελτιώσουν την αποδοτικότητα και την κατανάλωση με τεράστιο αντίκτυπο στις εκπομπές και το περιβάλλον. Αξίζει να τονιστεί πως τα χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων έχουν σημαντικό μερίδιο στην αγορά.

Το MQ281 έχει ένα φάσμα ροπής από 200 έως 340Nm, κάτι που σημαίνει πως αντικαθιστά πλήρως ή μερικώς τα υπάρχοντα σχέδια των κιβωτίων της Volkswagen με τις ονομασίες MQ250 και MQ350 αντίστοιχα.

Η χρήση υλικού και η δομή του κελύφους του κιβωτίου βελτιστοποιήθηκαν επίσης. Το νέο τούνελ υποστηρίζει τις σημερινές απαιτήσεις θορύβου (αποφυγή ανεπιθύμητων δευτερογενών θορύβων) και συνεπώς εξασφαλίζει βελτιωμένη οδηγική άνεση με λιγότερες δονήσεις στο όχημα.

Πηγή: Volkswagen

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ