Αυτόνομη οδήγηση στο BMW Group

Αυτόνομη οδήγηση στο BMW Group

Το BMW Group κάνει το όραμα πραγματικότητα – δίνοντας μία γεύση από αυτόνομη οδήγηση στο #NEXTGen.

Σε ένα σενάριο «on demand», μια BMW Σειρά 7 κάνει μια επίδειξη αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 4. Ένα άδειο αυτοκίνητο παραλαμβάνει τον ιδιοκτήτη του, ο οποίος το έχει καλέσει μέσω εφαρμογής στο smartphone.

Στο Επίπεδο αυτόνομης οδήγησης 4, οι οδηγοί δεν εμπλέκονται άμεσα στη διαδικασία και ο προορισμός μεταφέρεται στο όχημα από την εφαρμογή του κινητού.

Λόγω ασφαλείας, το όχημα θα ξεκινήσει την πορεία του, αφού όλοι οι επιβάτες έχουν προσδεθεί με τις ζώνες. Μπορούν να κάνουν από εκεί και πέρα, ό,τι επιθυμήσουν, με το αυτοκίνητο να κορνάρει, να κάνει σινιάλο με τους προβολείς και να κλειδώνει/ξεκλειδώνει τις θύρες αυτόνομα.

Όταν το όχημα φτάσει στον προορισμό του, οι επιβάτες αποβιβάζονται και παρκάρει μόνο του.

Για όλα τα παραπάνω και πολλά άλλα, ο Όμιλος εξελίσσει την τεχνολογία αισθητήρων υψηλών επιδόσεων, όπως η μηχανική όραση, αλλά και διάφοροι συνδυασμοί.

Πέραν της αυτόνομης οδήγησης, το BMW Group προσφέρει και την τελευταία γενιά συστημάτων υποστήριξης του οδηγού Επιπέδου 2. Το επόμενο Επίπεδο παρουσιάστηκε στο #NEXTGen, όπου αισθητήρες κάμερας χρησιμοποιούνται για να ερμηνεύουν για παράδειγμα τους φωτεινούς σηματοδότες, επιτρέποντας την εύκολη ρύθμιση της ταχύτητας.

Πηγή: BMW Group

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ