Οι οδηγοί φορτηγών δοκιμάζουν νέα ψηφιακά συστήματα

Οι οδηγοί φορτηγών δοκιμάζουν νέα ψηφιακά συστήματα

Για πρώτη φορά, μηχανικοί εξέλιξης της Daimler βρέθηκαν στους δρόμους με έναν κινητό προσομοιωτή.

Οι οδηγοί φορτηγών μπορούν να δοκιμάσουν πρωτότυπα μελλοντικών ψηφιακών λειτουργικών μενού, καθώς και νέες εφαρμογές στον προσομοιωτή. Τα πρωτότυπα βασίζονται στα υπάρχοντα συστήματα του νέου Mercedes-Benz Actros. Ο προσομοιωτής είναι τοποθετημένος στο πίσω μέρος ενός Mercedes-Benz V-Class.

Ο κινητός προσομοιωτής επιτρέπει στους εμπειρογνώμονες της Daimler να συναντήσουν τους οδηγούς στο σύνηθες περιβάλλον εργασίας τους. Από τη μία πλευρά, αυτό εξασφαλίζει πιο αξιόπιστα αποτελέσματα δοκιμών και από την άλλη, οι προγραμματιστές μπορούν να απευθύνονται σε περισσότερους οδηγούς για τις δοκιμές, σε μικρότερο χρονικό διάστημα. Η προσομοίωση χρησιμοποιεί τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας με μοντέλα 3D και αισθητήρες μέτρησης.

Κατά τη διάρκεια της δοκιμής, οι οδηγοί φορούν τρισδιάστατα γυαλιά εικονικής πραγματικότητας, στα οποία βλέπουν την ψηφιακή εικόνα του cockpit και τις καταστάσεις οδήγησης. Επιπλέον, οι οδηγοί διατηρούν το τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών στα χέρια τους. Το τιμόνι και η προσομοίωση 3D διασυνδέονται. Σε αυτό το πρώτο βήμα της νέας σειράς δοκιμών, οι μηχανικοί της Daimler διερευνούν κυρίως τη φιλικότητα προς το χρήστη, την πλοήγηση στις μελλοντικές οθόνες, καθώς και την αποδοχή του χαρτοφυλακίου εφαρμογών από τους οδηγούς των φορτηγών.

Δύο εμπειρογνώμονες από την Daimler Trucks είναι παρόντες κατά τη διάρκεια των δοκιμών στον κινητό προσομοιωτή, παρατηρούν, καταγράφουν τις αντιδράσεις και τις δηλώσεις των οδηγών. Επιπλέον, οι αισθητήρες καταγράφουν τις κινήσεις των οδηγών, γεγονός που επιτρέπει περαιτέρω συμπεράσματα σχετικά με τη φιλικότητα των συστημάτων προς τον χρήστη. Μια δοκιμή διαρκεί περίπου 20 λεπτά. Η επιλογή των συμμετεχόντων γίνεται από τους προγραμματιστές της Daimler. Οι δοκιμές είναι εντελώς ανώνυμες.

Πηγή: Daimler

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ