Νέα επίπεδα αυτόνομης οδήγησης από τις Groupe PSA-VINCI Autoroutes

Οι δοκιμές έγιναν στη Γαλλία και η εξέλιξη έχει να κάνει με τη διέλευση ενός σταθμού διοδίων, με την αποκλειστική χρήση αυτόνομης οδήγησης.


Νέα επίπεδα αυτόνομης οδήγησης από τις Groupe PSA-VINCI Autoroutes | to10.gr

Νέες δοκιμές, ακολουθούμενες από εκείνες τον Ιούλιο του 2017, πραγματοποίησαν Groupe PSA και VINCI Autoroutes. Η εξέλιξη έχει να κάνει με τη διέλευση ενός οχήματος από σταθμό διοδίων, κάνοντας χρήση αυτόνομης οδήγησης αποκλειστικά και για πρώτη φορά.

Οι συνθήκες οδήγησης που δοκιμάστηκαν σε αυτή τη νέα φάση του κοινού προγράμματος απαιτούν την πιο πολύπλοκη επικοινωνία μεταξύ της αυτόνομης οδικής υποδομής και της οδικής υποδομής. Ο στόχος είναι να βελτιωθεί η ικανότητα του οχήματος να προσαρμόσει την οδήγηση σε ιδιαίτερες ή περίπλοκες καταστάσεις.

Το εγχείρημα αυτό αποτελεί μέρος μιας συνεργασίας μεταξύ των δύο εταίρων, η οποία ξεκίνησε το 2016. Τα αποτελέσματα αυτών των δοκιμών θα τροφοδοτήσουν το πλάνο που θα διεξαχθεί σε διάφορα έργα όπως το C-Roads ή το SAM Project, στα οποία και οι δύο ετειρείες συνεισφέρουν.

Οι Groupe PSA και VINCI Autoroutes έχουν εμβαθύνει στις δοκιμές σχετικά με την αυτόνομη οδήγηση ενός οχήματος στον αυτοκινητόδρομο, αλλά και στην ικανότητά του να περνάει με επιτυχία έναν σταθμό διοδίων, πάλι σε αυτόνομη επιχειρησιακά ικανότητα.

Δύο νέες οδηγικές συνθήκες δοκιμάστηκαν σε πραγματικές συνθήκες. Η πρώτη αφορά την αλλαγή σε λειτουργία αυτόνομης οδήγησης σε δρόμο όπου γίνονται έργα και η δεύτερη μια στάση ασφαλείας, η οποία συνεπάγεται στη στάθμευση του οχήματος σε ασφαλές μέρος, σε περίπτωση που ο οδηγός δεν πάρει τον έλεγχο σε μια συγκεκριμένη κατάσταση (μεγάλη παρουσία εμποδίων στο δρόμο, σοβαρά άσχημες καιρικές συνθήκες κ.λπ.) ή στην περίπτωση του τέλους του αυτοκινητόδρομου.

Οι δοκιμές έγιναν στους αυτοκινητόδρομους Α10 και Α11 ανάμεσα στο Ντουρμπάν και το Αμπλίς με ένα πρωτότυπο Peugeot 3008, το οποίο αποτελεί μέλος του αυτόνομου στόλου του προγράμματος AVA (Autonomous Vehicle for All).

Πηγή: Groupe PSA

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κλείσιμο