Στην παραγωγή του BMW Group η τεχνητή νοημοσύνη

Στην παραγωγή του BMW Group η τεχνητή νοημοσύνη

Από το 2018 χρησιμοποιεί την τεχνολογία αυτή ο Όμιλος και πλέον τα βήματα προς τα εκεί έχουν γίνει περισσότερα.

Η τεχνητή νοημοσύνη (AI) κερδίζει έδαφος στην αυτοκινητοβιομηχανία. Από το 2018, ο Όμιλος BMW χρησιμοποιεί διάφορες εφαρμογές AI σε σειριακή παραγωγή. Ένας στόχος είναι η αυτοματοποιημένη αναγνώριση εικόνας: Σε αυτές τις διαδικασίες, η τεχνητή νοημοσύνη αξιολογεί τις εικόνες σε συνεχή παραγωγή και τις συγκρίνει σε χιλιοστά του δευτερολέπτου με εκατοντάδες άλλες εικόνες της ίδιας σειράς. Με αυτόν τον τρόπο, η εφαρμογή AI προσδιορίζει αποκλίσεις από το πρότυπο σε πραγματικό χρόνο και ελέγχει, για παράδειγμα, εάν έχουν τοποθετηθεί όλα τα απαιτούμενα εξαρτήματα και εάν έχουν τοποθετηθεί στη σωστή θέση.

Στο BMW Group, οι ευέλικτες, οικονομικά αποδοτικές εφαρμογές που βασίζονται σε AI αντικαθιστούν σταδιακά τις μόνιμα εγκατεστημένες κάμερες. Η εφαρμογή είναι μάλλον απλή. Μια κινητή τυπική κάμερα είναι το μόνο που χρειάζεται για να ληφθούν οι σχετικές εικόνες στην παραγωγή. Η λύση AI μπορεί επίσης να ρυθμιστεί γρήγορα: Οι υπάλληλοι φωτογραφίζουν το στοιχείο από διαφορετικές γωνίες και επισημαίνουν πιθανές αποκλίσεις στις εικόνες. Με αυτόν τον τρόπο, δημιουργούν μια βάση δεδομένων εικόνων για να δημιουργήσουν ένα δίκτυο, το οποίο μπορεί αργότερα να αξιολογήσει τις εικόνες χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση. Οι εργαζόμενοι δεν χρειάζεται να γράφουν κώδικα. Ο αλγόριθμος το κάνει αυτό από μόνος του.

Στο στάδιο της κατάρτισης, που μπορεί να σημαίνει διανυκτέρευση, ένας διακομιστής υψηλής απόδοσης υπολογίζει το δίκτυο από περίπου 100 εικόνες και το δίκτυο ξεκινά αμέσως τη βελτιστοποίηση. Μετά από μια δοκιμαστική λειτουργία και ενδεχομένως μερικές προσαρμογές, η αξιοπιστία φτάνει το 100%. Η διαδικασία ολοκληρώνεται και το δίκτυο μπορεί πλέον να καθορίσει από μόνο του εάν ένα εξάρτημα πληροί ή όχι τις προδιαγραφές.

Στην τελική επιθεώρηση στο εργοστάσιο του Ντίνγκολφινγκ, μια εφαρμογή AI συγκρίνει τα δεδομένα της παραγγελίας του οχήματος με μια ζωντανή εικόνα της ονομασίας μοντέλου του πρόσφατα παραγόμενου αυτοκινήτου. Οι ονομασίες μοντέλων και άλλες πλακέτες αναγνώρισης «xDrive» για οχήματα τετρακίνησης, καθώς και όλοι οι γενικά εγκεκριμένοι συνδυασμοί αποθηκεύονται στη βάση δεδομένων εικόνων. Αν τα ζωντανά δεδομένα εικόνας και παραγγελίας δεν αντιστοιχούν, π.χ. εάν λείπει μια περιγραφή, η τελική ομάδα επιθεώρησης λαμβάνει μια ειδοποίηση.

Πηγή: BMW Group

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ