Συνεργασία Interamerican με Ελληνικά Γράμματα

Συνεργασία Interamerican με Ελληνικά Γράμματα

Η Interamerican σε συνεργασία με τα Ελληνικά Γράμματα προχώρησε στην έκδοση μιας κορυφαίας για τη χώρας μας ιστορικής εργασίας. Γνωρίζοντας πόσο σημαντικό είναι το βιβλίο και το χειρόγραφο από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκαν, παρουσιάστηκε μια πολύ όμορφη συγγραφική προσέγγιση από τον ακαδημαϊκό Θεοδόση Π. Τάσιο και τον συγγραφέα Κωνσταντίνο Σπ. Στάικο. Βασικό θέμα της […]

Η Interamerican σε συνεργασία με τα Ελληνικά Γράμματα προχώρησε στην έκδοση μιας κορυφαίας για τη χώρας μας ιστορικής εργασίας.

Γνωρίζοντας πόσο σημαντικό είναι το βιβλίο και το χειρόγραφο από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκαν, παρουσιάστηκε μια πολύ όμορφη συγγραφική προσέγγιση από τον ακαδημαϊκό Θεοδόση Π. Τάσιο και τον συγγραφέα Κωνσταντίνο Σπ. Στάικο. Βασικό θέμα της εκδήλωσης, ήταν το πώς αυτά τα δύο στοιχεία, βοήθησαν το Γένος να μείνει ζωντανό, από την Άλωση της Πόλης έως τα χρόνια που προηγήθηκαν της Επανάστασης. Το εξαιρετικό αυτό βιβλίο εκδόθηκε με τη στήριξη της Interamerican, στα γραφεία της οποίας έγινε και η παρουσίαση. Θα ακολουθήσουν ακόμα τρεις τόμοι έως το 2020 και η εταιρεία δεσμεύτηκε για την πλήρη υποστήριξή της στην ολοκλήρωση του έργου.

Ο πρώτος τόμος ασχολείται με τις απαρχές της διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας, πρώτα στην Ιταλία και στη συνέχεια στον Βορρά. Δεν είναι υπερβολή να αναφερθεί πως αποτέλεσε τη βάση για την ανάπτυξη και ολοκλήρωση του ουμανισμού, που άρχισε να εκδηλώνεται από τα μέσα του 14ου αιώνα. Στο βιβλίο μεταξύ άλλων γίνεται λόγος για την αναζήτηση και συλλογή ελληνικών χειρογράφων, τις απαρχές της διδασκαλίας των Ελληνικών στο Πανεπιστήμιο της Πάντοβας και τον ρόλο του έντυπου βιβλίου στη διάδοση της αρχαίας ελληνικής και βυζαντινής γραμματείας. Δεν θα μπορούσε να εξαιρεθεί ούτε η Εκκλησία φυσικά, που έπαιξε μεγάλο ρόλο από τη μεριά της στη βοήθεια που έδωσε ώστε να διαδοθεί η ελληνική γλώσσα.

Ο ακαδημαϊκός Θεοδόσης Π. Τάσιος, σημείωσε σχετικά. «Στην πραγματικότητα, όμως, ετούτη η μερική θεώρηση δεν είναι και τόσο μερική. Δεν πρόκειται για βιβλίο-όχημα, αλλά για συρμό ολόκληρον! Πολύ δε περισσότερο -και μάς το θυμίζει ο συγγραφέας- που στην περίπτωση του ελληνικού έθνους, φαίνεται και στην πράξη ότι ίσχυσε συχνότατα το Ισοκρατικόν περί Κοινής Παιδείας».

Από τη μεριά του ο Γιάννης Καντώρος, διευθύνων σύμβουλος της Interamerican τόνισε. «Το Γένος έχει ασκηθεί να επιβιώνει με τη δύναμη των Γραμμάτων». Τέλος, ο Γιάννης Ρούντος, διευθυντής εταιρικών σχέσεων και υπευθυνότητας, υπογράμμισε. «Για κάθε αναγκαία επανεκκίνηση σε παράξενες εποχές -όπως σήμερα- είναι περισσότερο απαραίτητη η γνώση μέσα από την ιστορική και πολιτισμική μνήμη, ως αφετηρία για τον δημιουργικό στοχασμό, την ανασύνταξη και τη συνέχεια των πραγμάτων».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ