Νέο ρεκόρ για τη Michelin και νίκη για τον Ντοβιτσιόζο

Νέο ρεκόρ για τη Michelin και νίκη για τον Ντοβιτσιόζο

Πολλά ρεκόρ στην πίστα του Μισάνο στην Ιταλία, σημείωσαν οι αναβάτες του MotoGP, δείχνοντας πως τα ελαστικά της Michelin αντεπεξέρχονται στις ανάγκες.

Με την πλήρη γκάμα των διαθέσιμων ελαστικών Power Slicks προμήθευσε τους αναβάτες στο Μισάνο της Ιταλίας για τον αγώνα του MotoGP, η Michelin. Αυτή είναι και η φιλοσοφία της εταιρείας. Να προσφέρει ελαστικά που να μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τον κάθε αναβάτη.

Τα ελαστικά αντεπεξήλθαν των αναγκών και όχι μόνο αυτό, αλλά σημειώθηκαν και πάρα πολλά ρεκόρ γύρου. Αυτή η επίδοση καταρρίφθηκε στον αγώνα από τον Αντρέα Ντοβιτσιόζο στην ένατη «στροφή» της κούρσας, ενώ ο Χόρχε Λορένθο σημείωσε νέο απόλυτο ρεκόρ, κατακτώντας την pole position το Σάββατο.

Στον αγώνα, ο Ισπανός έκανε καλή εκκίνηση και μετά από πέντε γύρους, τον πέρασε ο Ντοβιτσιόζο. Ο Μαρκ Μάρκεθ από τη μεριά του πλησίασε και οι τρεις τους άρχισαν να απομακρύνονται από τους υπόλοιπους. Ο Ντοβιτσιόζο εν συνεχεία, κατάφερε να ανοίξει τη διαφορά του από τους άλλους δύο, κατέκτησε τη νίκη εμπρός από τον Μάρκεθ, ενώ τρίτος ήταν ο Καλ Κράτσλοου, καθώς ο Λορένθο είχε πτώση.

Ο επόμενος αγώνας θα γίνει στην Άραγκον, την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου.

Δηλώσεις Αντρέα Ντοβιτσιόζο

«Το πίσω ελαστικό δούλεψε πολύ καλά και ήταν πολύ σταθερό στις επιδόσεις του από την αρχή του αγώνα ως το τέλος. Ωστόσο, η πρόσφυση από την άσφαλτο έδειχνε να είναι λιγότερη από ότι ήταν στις δοκιμές κι αυτό συνέβη αρκετές φορές κατά τη διάρκεια του αγώνα – γεγονός που κάνει δύσκολη τη συντήρηση των ελαστικών. Δεν γνωρίζουμε γιατί συμβαίνει αυτό και πρέπει να το καταλάβουμε. Προς το τέλος του αγώνα ο ρυθμός μου ήταν πολύ καλός και ήμουν πολύ χαρούμενος ειδικά όταν κατάφερα να σημειώσω νέο ρεκόρ γύρου και να κερδίσω σε αυτόν τον αγώνα που γίνεται στη πατρίδα μου».

Πηγή: Michelin

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ