Στην 8η και τη 10η θέση οι δύο Yamaha

Στην 8η και τη 10η θέση οι δύο Yamaha

Πραγματοποιώντας έναν καλό αγώνα, Βαλεντίνο Ρόσι και Μάβερικ Βινιάλες κατάφεραν να βρεθούν μέσα στους δέκα πρώτους στον αγώνα του Άραγκον.

Δύο θέσεις μέσα στην πρώτη δεκάδα εξασφάλισαν στον αγώνα του Άραγκον που έγινε την Κυριακή, οι δύο εργοστασιακοί οδηγοί της Movistar Yamaha, Βαλεντίνο Ρόσι και Μάβερικ Βινιάλες. Ο πρώτος, έκανε καλή εκκίνηση από τη 17η θέση και αποφεύγοντας επαφές, ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο 12ος.

Εν συνεχεία, κατάφερε να περάσει τον Τακαάκι Νακαγκάμι και δύο γύρους αργότερα, προσπέρασε άλλους δύο, τους Ζοάν Ζαρκό και Καλ Κράτσλοου, με τον τελευταίο να έχει πτώση.

Από εκεί και πέρα, ξεκίνησε μια μοναχική πορεία για τον Ιταλό, αλλά σύντομα βρέθηκε ένατος, πίσω από τον Μίλερ. Δύο γύρους πριν το τέλος, τον πέρασε και είδε την καρό σημαία του τερματισμού, έχοντας απόσταση από τον πρώτο, της τάξεως των 15,199δλ.

Ο Βινιάλες από την πλευρά του, έπεσε από τη 14η, στη 19η θέση στην εκκίνηση, αλλά μετά από 1-2 γύρους, βρήκε τον ρυθμό του. Μετά τις εγκαταλείψεις των Άλβαρο Μπαουτίστα και Κράτσλοου, μονομάχησε με τον Χαφίζ Σιαρίν για τη 14η θέση και περνώντας τον, μπήκε στο γκρουπ των αναβατών που πάλευαν για τη 10η θέση.

Πέρασε τους Ζαρκό και Φράνκο Μορμπιντέλι για τη 12η θέση και δέκα γύρους πριν το τέλος, άφησε πίσω του τους Νακαγκάμι και Μπράντλεϊ Σμιθ, φτάνοντας τη 10η. Εκεί, είδε μπροστά του τον Ρόσι να βρίσκεται 6δλ. μακριά, πίεσε, αλλά εν τέλει δεν μπόρεσε να κερδίσει κάποια θέση, τερματίζοντας 22,457δλ. πίσω από τον πρώτο.

Με αυτά τα αποτελέσματα, ο Ρόσι είναι τρίτος, 87 πόντους μακριά από την κορυφή και 15 από τη δεύτερη θέση, με τον Βινιάλες να ισοφαρίζει τους πόντους του Λορένθο, αλλά να είναι πέμπτος με 130 βαθμούς και 29 πίσω από τον ομόλογό του στην ομάδα. Η Yamaha βρίσκεται στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών μετά τον αγώνα στο Άραγκον, με 79 πόντους διαφορά από την κορυφή. Όσον αφορά στη Movistar Yamaha MotoGP Team, είναι επίσης τρίτη στη βαθμολογία των ομάδων, έχοντας απόσταση από την κορυφή, 44 πόντων.

Επόμενος αγώνας, στις 5-7 Οκτωβρίου στην Ταϊλάνδη.

Πηγή: Yamaha

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ