Ρεκόρ για Μάρκεθ και Michelin στη Μαλαισία

Τα ελαστικά της εταιρείας κατέρριψαν το ρεκόρ χρόνου στην πίστα της Σεπάνγκ, με τον Ισπανό αναβάτη της Honda, να τερματίζει πρώτος.

Ρεκόρ για Μάρκεθ και Michelin στη Μαλαισία | to10.gr

Μπορεί η θερμοκρασία στην πίστα Σεπάνγκ της Μαλαισίας να ήταν 53 βαθμούς Κελσίου, η υψηλότερη που παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια του τριημέρου, αλλά για τον αγώνα οι προβλέψεις έκαναν λόγο για βροχή. Ως εκ τούτου, οι διοργανωτές μετακίνησαν την έναρξή του κατά δύο ώρες νωρίτερα, με τους αναβάτες να επιλέγουν μεσαίο μείγμα εμπρός και μαλακό πίσω, από τις διαθέσιμες γόμες της Michelin.

Στη μάχη για την pole position, που έγινε υπό συνθήκες βροχής, ναι μεν τον καλύτερο χρόνο τον έκανε ο Μαρκ Μάρκεθ με Honda, αλλά επειδή συνέβη ένα περιστατικό με άλλον αναβάτη, τιμωρήθηκε με ποινή έξι θέσεων. Ως εκ τούτου, ο πρωταθλητής εκκίνησε έβδομος, με τον Ζοάν Ζαρκό της Yamaha να ξεκινά πρώτος.

Στην εκκίνηση, ο Βαλεντίνο Ρόσι με την εργοστασιακή Yamaha τέθηκε επικεφαλής για 17 γύρους, αλλά έχοντας πίσω του τον Μάρκεθ να πιέζει, είχε πτώση, με συνέπεια να καταστραφεί ο αγώνας του. Εν τέλει, ο Μάρκεθ πανηγύρισε τη νίκη, με το βάθρο να πλαισιώνεται από τους Άλεξ Ρινς (Team Suzuki Ecstar) και Ζαρκό.

Αξίζει να τονιστεί πως η Michelin έπαιξε τον δικό της ρόλο, προκειμένου να καταρριφθεί κατά πέντε δευτερόλεπτα ο χρόνος συμπλήρωσης του αγώνα σε αυτή την πίστα, κάτι που αποτελεί ρεκόρ.

Η Honda κατάφερε από τη μεριά της να αναδειχτεί παγκόσμια πρωταθλήτρια, με τις ομάδες πλέον να ετοιμάζονται για τον επόμενο και τελευταίο αγώνα της χρονιάς, που είναι αυτός στη Βαλένθια, την Κυριακή 18 Νοεμβρίου.

Πηγή: Michelin

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κλείσιμο