Η νέα BMW R nineT /5

Αποκλειστικό μοντέλο σηματοδοτεί την 50ή επέτειο της /5 series και τα 50 χρόνια παραγωγής της BMW Motorrad στο εργοστάσιο του Σπαντάου (Βερολίνο).


Η νέα BMW R nineT /5 | to10.gr

Κλασικά, αυθεντικά – και υγρόψυκτα. Αυτά είναι τα κύρια χαρακτηριστικά των μοντέλων BMW R nineT. Η νέα R nineT /5 αποτελεί μία ακόμα προσθήκη στη σειρά μοτοσικλετών Heritage της BMW Motorrad, αυτή τη φορά με όνομα βαρύ και ιστορία: το μοντέλο τιμά την 50ή επέτειο της θρυλικής /5 και ταυτόχρονα την έναρξη παραγωγής της BMW Motorrad στο εργοστάσιο του Σπαντάου (Βερολίνο) πριν από 50 χρόνια.

Η παραγωγή αυτοκινήτων BMW αυξήθηκε πολύ τη δεκαετία του ’60, γι’ αυτό και πάρθηκε η απόφαση να κατασκευάζονται οι μοτοσικλέτες BMW στο Βερολίνο. Οι εργασίες ξεκίνησαν το 1969 με προσωπικό περίπου 400 ατόμων και μία νέα σειρά: τα μοντέλα /5 – R 50/5, R 60/5 και R 75/5. Με πλήρως ανανεωμένο πλαίσιο / κινητήρα και φρέσκια, μοντέρνα σχεδίαση, η BMW έγραψε ιστορία επεκτείνοντας την αγορά μοτοσικλετών την εποχή εκείνη. Τα μοντέλα /5 σημείωσαν άμεση επιτυχία, ενθουσιάζοντας τους πελάτες με ένα συνδυασμό δυναμικής συμπεριφοράς σε εξοχικούς δρόμους και οδηγικής άνεσης.

Οι νέες μοτοσικλέτες BMW συμβάδιζαν απόλυτα με το πνεύμα της εποχής, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μία περίοδος έντονων ανακατατάξεων, με ροκ μουσικά ακούσματα και έντονη την αίσθηση της ελευθερίας. Η πλούσια γκάμα εξωτερικών αποχρώσεων που δημιουργήθηκε για τα νέα μοντέλα /5 αντανακλούσε αυτά τα στοιχεία.

Το επετειακό μοντέλο της BMW Motorrad, R nineT /5, τιμά όχι μόνο την 50ή επέτειο της /5 series, αλλά και τα 50 χρόνια παραγωγής της BMW Motorrad στο εργοστάσιο Σπαντάου του Βερολίνου. Εφοδιασμένο στάνταρ με θερμαινόμενα γκριπ, το R nineT /5 αναζωπυρώνει μνήμες του παρελθόντος, αναβιώνοντας τα μοντέλα /5 με σύγχρονη μορφή και μία νότα νοσταλγίας.

Το επετειακό μοντέλο διαθέτει σύγχρονα προστατευτικά γονάτων, για παράδειγμα και μία κομψή, μεταλλική εξωτερική απόχρωση σε Lupine Blue με φιμέ φινίρισμα και διπλές γραμμές στο ρεζερβουάρ, που φέρει το επετειακό λογότυπο. Η χρήση χρωμίου στους πίσω καθρέπτες, στην πολλαπλή εξαγωγής και στο πίσω σιλανσιέ ομοίως παραπέμπουν στο παρελθόν όπως και η διπλή σέλα διαμορφωμένη στο στυλ των /5 με ένα σταυρό χαραγμένο στο κάλυμμα, ιμάντες – χειρολαβές και λευκή μπορντούρα καθώς και προστατευτικά στο τηλεσκοπικό πιρούνι.

Το φινίρισμα του κινητήρα, του κιβωτίου, των μπουκαλιών του πιρουνιού, των πλημνών και των ακτίνων των τροχών σε Aluminium Silver επίσης ξαναφέρνει στη μνήμη τα θρυλικά μοντέλα /5, καθώς και τα εξαρτήματα με μαύρο φινίρισμα, όπως το πλαίσιο και το κέλυφος του άξονα μετάδοσης.

Κύρια χαρακτηριστικά της BMW R nineT  /5

Κινητήρας boxer 1 170 cc και ισχύ 81 kW (110 hp) που πληροί τις προδιαγραφές EU4

Ακτινωτές ζάντες, 3,5 x 17 ιντσών μπροστά και 5,5 x 17 ιντσών πίσω

Δύο δισκόφρενα 320 mm μπροστά

ABS στάνταρ

ASC (Automatic Stability Control) στάνταρ

Θερμαινόμενα γκριπ στάνταρ

Σύστημα εξαγωγής 2-σε-1 από ανοξείδωτο ατσάλι με χρωμιωμένες πολλαπλές εξαγωγής και πίσω σιλανσιέ

Χρωμιωμένοι καθρέπτες

Ρεζερβουάρ καυσίμου με προστατευτικά γονάτων και μεταλλική απόχρωση Lupine Blue με φιμέ φινίρισμα και διπλές γραμμές

Εμπρός φτερό σε Lupine Blue metallic με διπλή γραμμή

Διπλή σέλα με χρωμιωμένα διακοσμητικά στοιχεία και λευκή μπορντούρα  που παραπέμπουν στην προκάτοχό της

Μπουκάλες πιρουνιού, πλήμνες και ακτίνες τροχών σε Aluminium Silver

Τηλεσκοπικό πιρούνι με προστατευτικά

Πολυτελείς λεπτομέρειες, όπως γέφυρες πιρουνιού και μαρσπιέ από σφυρήλατο, διαφανές, ανοδιωμένο αλουμίνιο

Πηγή: BMW Motorrad

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κλείσιμο