Έξυπνες συμβουλές από την IAM RoadSmart

Έξυπνες συμβουλές από την IAM RoadSmart

Ο επικεφαλής ασφαλούς οδήγησης του οργανισμού δίνει τις συμβουλές του στους αναβάτες που ετοιμάζονται για εξορμήσεις.

Ο επικεφαλής ασφαλούς οδήγησης του IAM RoadSmart, Ρίτσαρντ Γκλάντμαν, δίνει τις συμβουλές του στους αναβάτες που ετοιμάζονται για ταξίδια ή μικρές αποδράσεις.

Αναλυτικά

-Σιγουρευτείτε πως το κράνος ταιριάζει απόλυτα. Δεν θα πρέπει να είναι χαλαρό και το λουρί θα πρέπει να είναι ασφαλισμένο όταν οδηγείτε. Ένα κράνος full face προσφέρει τη μεγαλύτερη προστασία. Αν χρησιμοποιείτε κράνος με κινούμενο το εμπρός μέρος, κατεβάστε το για μέγιστη ασφάλεια και «ανοίξτε» το μόνο αν είναι εγκεκριμένο για τέτοια χρήση.

-Διατηρείτε τη ζελατίνα καθαρή και θυμηθείτε πως η μαύρη ζελατίνα είναι παράνομη τη νύχτα.

-Μην επιχειρήσετε να οδηγήσετε χωρίς γάντια, καθώς ακόμα και σε χαμηλές ταχύτητες, ο κίνδυνος τραυματισμού των χεριών σας είναι μεγάλος. Αν ο καιρός είναι ζεστός, μπορείτε να φορέσετε γάντια που προστατεύουν τα χέρια σας και αφήνουν τη ροή του αέρα να περνάει μέσα από αυτά.

-Οι μπότες προσφέρουν καλή προστασία στους αστραγάλους σας σε περίπτωση ατυχήματος. Υπάρχουν διάφοροι τύποι που προστατεύουν από τη μοτοσικλέτα, ενώ μπορείτε παράλληλα να περπατήσετε με αυτές για να φτάσετε στον προορισμό σας. Ένα ζευγάρι μπότες είναι πολύ καλύτερο από τα παπούτσια.

-Ο ρουχισμός σας πρέπει να είναι άνετος. Ένα ανθεκτικό στην τριβή ύφασμα είναι το καλύτερο και υπάρχουν διάφορες φτηνές επιλογές με αυτό το υλικό, αλλά και με προστατευτικά για τα ευαίσθητα σημεία του σώματός σας. Αν ο καιρός είναι ζεστός, προτιμήστε υλικό που αφήνει τη ροή του αέρα και σας δροσίζει. Πρέπει να είστε σε θέση να κινείστε, άρα σιγουρευτείτε πως ο ρουχισμός δεν είναι σφιχτός. Θυμηθείτε επίσης πως ένα φαρδύ τζάκετ, επίσης δεν θα είναι άνετο.

-Ένα αδιάβροχο θα σας επιτρέψει να είστε άνετοι σε όλες τις συνθήκες. Σιγουρευτείτε πως ταιριάζει απόλυτα πάνω από τον ρουχισμό σας και δεν μειώνει τη δυνατότητα κίνησης. Ένα ευδιάκριτο τζάκετ αποτελεί προσωπική σας επιλογή, αλλά φροντίστε να μην είναι πολύ σφιχτό ή πολύ χαλαρό.

Πηγή: IAM RoadSmart

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ