Μοτέρ H-D Revelation από τη Harley-Davidson

Μοτέρ H-D Revelation από τη Harley-Davidson

Η ηλεκτρική μοτοσικλέτα LiveWire εφοδιάζεται με έναν προηγμένης τεχνολογίας κινητήρα.

Με τη LiveWire η Harley-Davidson ακολουθεί τον δρόμο της ηλεκτροκίνησης. Η μοτοσικλέτα, διαθέτει μοτέρ τεχνολογίας H-D Revelation, με μόνιμο μαγνήτη, ισχύος 105 ίππων , με ροπή 116Nm. Εν αντιθέσει με έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης, το μοτέρ H-D Revelation μπορεί να αποδώσει τη ροπή άμεσα και στο 100%, οποιαδήποτε στιγμή και συνθήκη. Η LiveWire επιταχύνει έως τα πρώτα 100 χ.α.ω. σε 3δλ., ενώ η επιτάχυνση από τα 100 στα 130 χ.α.ω. σε 1,9δλ. Η μπαταρία εξασφαλίζει αυτονομία 235 χιλιομέτρων στην πόλη και 152 στον αυτοκινητόδρομο.

Το μοτέρ ψύχεται από ένα μικρό ψυγείο και έχει τοποθετηθεί κατά μήκος της μοτοσικλέτας και χαμηλά στον σκελετό, χαμηλώνοντας ταυτόχρονα το κέντρο βάρους, ευνοώντας την ευκινησία της.

Η LiveWire εφοδιάζεται με μια μπαταρία ιόντων-λιθίου 15,5kWh υψηλής τάσης (RESS-Rechargeable Energy Storage System). Είναι τοποθετημένη στο κέντρο του οχήματος και περιβάλλεται από τον αλουμινένιο σκελετό. Το RESS φιλοξενείται επίσης σε αλουμίνιο και το υλικό δρα ως απαγωγέας θερμότητας. Μικροί διαχωριστές βοηθούν τον αέρα να ψύχει το πάνω τμήμα του και έχει ενσωματωθεί με τέτοιον τρόπο στη μοτοσικλέτα, που τη βοηθά στην ακαμψία της. Επίσης, υπάρχει και μια 12βολτη μπαταρία ιόντων-λιθίου που βοηθά στην έναυση και την αναγνώριση του κλειδιού.

Όταν η μοτοσικλέτα βρίσκεται σε κατάσταση κύλισης, δίχως να χρησιμοποιείται το γκάζι, το μοτέρ μπορεί να φορτίσει το RESS. Αυτό το νιώθει ο αναβάτης και είναι σαν να φρενάρει η μοτοσικλέτα, με την ανάκτηση ενέργειας να προσαρμόζεται ανάλογα με τα τέσσερα προφίλ οδήγησης.

Η μοτοσικλέτα μπορεί να φορτιστεί σε υποδοχή 120-volt ή 240-volt, με το καλώδιο να βρίσκεται κάτω από τη σέλα. Με έναν τέτοιο τρόπο φόρτισης, κάθε μια ώρα η μοτοσικλέτα φορτίζεται για αυτονομία 20 χιλιομέτρων, ενώ μια πλήρης φόρτιση διαρκεί ένα βράδυ. Αν χρησιμοποιηθεί ταχυφορτιστής DCFC (DC Fast Charge), με καλώδιο SAE J1772, το 80% φορτίζει σε 40 λεπτά και το 100% σε μία ώρα.

Πηγή: Harley-Davidson

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ