O απολογισμός των δράσεων του Προγράμματος Κοινωνικής Ευθύνης της Mercedes-Benz Ελλάς

O απολογισμός των δράσεων του Προγράμματος Κοινωνικής Ευθύνης της Mercedes-Benz Ελλάς

Η αντιπροσωπεία προχώρησε σε αρκετές δράσεις μέσα στο 2018 και βοήθησε πάρα πολλούς ανθρώπους που είχαν ανάγκη.

Με αφορμή τον εορτασμό της 5ης Δεκεμβρίου ως «Διεθνής Ημέρα Εθελοντισμού», η Mercedes-Benz Ελλάς, προχώρησε σε έναν απολογισμό δράσεων που πραγματοποιήθηκαν κατά τους εννέα πρώτους μήνες του Προγράμματος Κοινωνικής Ευθύνης.

Με τη συμμετοχή 135 εργαζομένων/εθελοντών, πραγματοποιήθηκαν 20 διαφορετικές δράσεις, στηρίζοντας συνολικά 16 ΜΚΟ. Πραγματοποιήθηκαν τρεις ημερίδες ενημέρωσης, μία επίσκεψη σε Μουσείο, ενώ έλαβαν χώρα και δύο ενέργειες εθελοντικής αιμοδοσίας, κατά τις οποίες συλλέχθηκαν 61 φιάλες αίματος. Επίσης, έγινε δωρεά 698 βιβλίων, 89 ηλεκτρονικών υπολογιστών και οθονών Η/Υ, καθώς και 54 επίπλων γραφείου σε διάφορους οργανισμούς κοινής ωφέλειας.

Εθελοντές προσέφεραν 30 κιβώτια με είδη πρώτης ανάγκης σε άστεγους συνανθρώπους μας, ενώ 450 κιλά παντζάρια δόθηκαν σε συσσίτιο σε δύο Ιερούς Ναούς της Αθήνας. Στην «Ημέρα της Διαφορετικότητας» έγινε αγώνας μπάσκετ με αμαξίδια ανάμεσα στην ομάδα της Mercedes -Benz Ελλάς και την Ομάδα Ατόμων με Αναπηρία, τον οποίο κόσμησαν με την παρουσία τους σπουδαίοι αθλητές και Παραολυμπιονίκες, εκδήλωση με τραγούδι στη νοηματική γλώσσα και ένα παιχνίδι προσανατολισμού και εξόδου από λαβύρινθο με τη χρήση όλων των αισθήσεων, πλην της όρασης.

Η ομάδα δρομέων της Mercedes-Benz Ελλάς συμμετείχε στον 7ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης και στον 36ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας, υποστηρίζοντας το «Χαμόγελο του Παιδιού» και το «Μake-A-Wish», ενώ έτρεξε και στον 10ο Greece Race for the Cure.

Τέλος, καταργήθηκε η χρήση πλαστικών ποτηριών, που αντικαταστάθηκαν από μεταλλικά, κάτι που απέφερε μείωση 90% στη χρήση πλαστικού, μέσα στους πρώτους τρεις μήνες εφαρμογής του μέτρου. Από τους κάδους συλλογής κουτιών αλουμινίου, συγκεντρώθηκαν 36 κιλά, τα οποία ανακυκλώθηκαν και το αντίτιμο δόθηκε για τη στήριξη Φορέων με επίκεντρο τα παιδιά.

Πηγή: Mercedes-Benz Ελλάς

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ