Με τους μηχανολόγους του αύριο η Ford Motor Ελλάς

Με τους μηχανολόγους του αύριο η Ford Motor Ελλάς

Η αντιπροσωπεία προσκάλεσε τους μαθητές του Τεχνικού Λυκείου Σαλαμίνας στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου.

Στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου προσκάλεσε τους μαθητές του Τεχνικού Λυκείου Σαλαμίνας η Ford Motor Ελλάς, πριν τα Χριστούγεννα. Σκοπός της επίσκεψης, να γνωρίσουν οι «αυριανοί» μηχανολόγοι την ιστορία της αυτοκίνησης μέσω των εκθεμάτων του μουσείου.

Ένα μοντέλο που εκτίθεται, είναι το Ford Model N, το τρίτο κατά σειρά αυτοκίνητο που κατασκεύασε η εταιρεία. Βρίσκεται στο μουσείο σε έκδοση διθέσιου Runabout, είναι παραγωγής 1906 και διαθέτει 4κύλινδρο κινητήρα 15 ίππων. Το πρώτο αυτοκίνητο που κατασκεύασε η εταιρεία, ήταν το Model C, ενώ ακολούθησαν και τα R, S, T, A και Β, με το Τ να κατείχε έως ένα διάστημα το ρεκόρ παραγωγής με 15.000.000 μονάδες.

Όσον αφορά στο Model N που υπάρχει στο μουσείο, αποκτήθηκε μέσω δημοπρασίας στη Μεγάλη Βρετανία.

Το Model A από τη μεριά του, εξήλθε της γραμμής παραγωγής στις 20 Οκτωβρίου 1927 και ήταν το πρώτο που διέθετε πεντάλ γκαζιού, φρένου και συμπλέκτη. Ήταν αναβαθμισμένο μηχανικά και εφοδιαζόταν με κιβώτιο τριών σχέσεων, υδραυλικά αμορτισέρ και μηχανικά φρένα στους τροχούς. Έφερε επίσης αντλία νερού, κοντέρ, δείκτη καυσίμου και εισήγαγε τους υαλοπίνακες ασφαλείας Triplex.

Ο πρώτος κινητήρας για το Ford Model A σφραγίστηκε από τον ίδιο τον ιδρυτή της εταιρείας, Χένρι Φορντ ως Α1 και τοποθετήθηκε στο Tudor Sedan που ο ίδιος οδηγούσε, πριν δοθεί το πράσινο φως για να βγει στην παραγωγή. Το 1928, μετά από δική του εντολή, η ίδια κινητήρια μονάδα, τοποθετήθηκε σε ένα Phaeton, που δόθηκε στον φίλο του Φορντ, τον Τόμας Έντισον. Το εν λόγω αυτοκίνητο, παραχωρήθηκε ευγενικά στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου από την «Παντελής Παπαδόπουλος ΑΕΒΕ».

Η ημέρα για τους μαθητές ολοκληρώθηκε με τον δημοσιογράφο Μιχάλη Γεωργιάδη να τους μιλά σχετικά με την ασφαλή οδήγηση, κάτι χρήσιμο αν αναλογιστεί κανείς πως τα παιδιά σε λίγο καιρό, θα έχουν το δικό τους δίπλωμα οδήγησης.

Πηγή: Ford Motor Ελλάς

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ