Δοκιμή: Skoda Fabia Cup Edition

Δοκιμή: Skoda Fabia Cup Edition

Λίγους μήνες πριν την έλευση της βελτιωμένης εκδοχής του εκπροσώπου της τσεχικής εταιρείας στην κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων, απολαμβάνουμε την ειδική έκδοση Skoda Fabia Cup Edition.

Βασίζεται, όπως είναι λογικό, στην 3η γενιά της Fabia με κωδικό Mk3. Επιχειρεί όμως με το διακριτικό τίτλο της, Cup Edition, σαφή αναφορά στην R5, την εκπρόσωπο της εταιρείας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι. Εδώ το χρώμα μπορεί να παραμένει λευκό, συνδυάζεται όμως με μαύρη οροφή, μαύρους εξωτερικούς καθρέφτες και ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών στο ίδιο χρώμα. Το διακριτικό λογότυπο Cup Edition φιγουράρει στο πίσω μέρος και χαμηλά, κοντά στα πλευρικά μαρσπιέ. Την ελκυστική εικόνα του αμαξώματος συμπληρώνουν χειρολαβές σε λευκό χρώμα, φιμέ κρύσταλλα στα πίσω παράθυρα και σε αυτό του χώρου αποσκευών, όπως επίσης και τα Led φωτιστικά σώματα εμπρός.

Με σπορτίφ εσωτερικό

Αντίστοιχου ύφους είναι οι αλλαγές στο εσωτερικό με τα σπορ, bucket καθίσματα, να συγκρατούν αποτελεσματικά τα σώματα των εμπρός επιβατών. Τα καθίσματα αυτά συνδυάζονται με το επίσης σπορ, τριάκτινο, flat-bottom, δερμάτινο τιμόνι. Η εκκίνηση γίνεται χωρίς κλειδί, μέσω του μπουτόν easy start, όχι όμως και η είσοδος / έξοδος στο / από το αυτοκίνητο. Το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας προσφέρει σύνδεση με bluetooth και εξωτερικές πηγές ήχου.

Δυνατός και ζωντανός χιλιάρης κινητήρας

Την όμορφη και σπορ εμφάνιση Skoda Fabia Cup Edition έρχεται να υποστηρίξει με ιδιαίτερα εμφατικό τρόπο ο 1.0 TSI κινητήρας, απόδοσης για την περίσταση 110 ίππων. Βασικό του χαρακτηριστικό αποτελεί η ευστροφία του, ιδιαίτερα πάνω από τις 2.000 σ.α.λ. και σχεδόν μέχρι τον κόφτη. Σε συνδυασμό με το εξάρι χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, με τις ακριβείς διαδρομές και το σαφές κούμπωμα των σχέσεων, επιτρέπει την γρήγορη επιτάχυνση απόσταση από στάση, ικανοποιητικές ρεπρίζ και γενικότερα αυξημένη ευκολία οδήγησης, τόσο σε αστικό, όσο και σε επαρχιακό περιβάλλον. Το τιμόνι μεταφέρει με αυξημένη ακρίβεια τα τεκταινόμενα στο δρόμο, σε συνδυασμό με τα ελαστικά των 215 / 45 σε 10 εξάρες ζάντες.

Με ευχάριστη οδική συμπεριφορά

Οι οποίες επιρροές στο τιμόνι κατά την εκκίνηση συνηθίζονται σχετικά γρήγορα και ελέγχονται με συγκρατημένη πίεση στο δεξί πεντάλ κατά την επιτάχυνση. Συνολικά θετική είναι και εικόνα των φρένων, που εξασφαλίζουν αποτελεσματική επιβράδυνση και ακινητοποίηση, όπως επίσης και αντοχή στην επίμονη χρήση.

Συνολικά λοιπόν, η Skoda Fabia Cup Edition αποτελεί μια όμορφη και δυναμική πρόταση με έντονα σπορ αναφορές στις αγωνιστικές επιτυχίες της εταιρίας, αλλά και αυξημένη ευκολία καθημερινής χρήσης.

Skoda Fabia Cup Edition: Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Skoda Fabia Cup Edition

Κινητήρας

Κυβισμός (κ.εκ.):999
Διάταξη/κύλινδροι:Εγκάρσια εμπρός / 3
Τροφοδοσία:Turbo, άμεσος ψεκασμός
Ισχύς (PS/σ.α.λ.):110/5.000
Ροπή (Nm/σ.α.λ.):200/2.000-3.500

Επιδόσεις

0-100 χ.α.ω (δλ.)9,5
Τελική ταχύτητα (χ.α.ω)196

Κατανάλωση (λτ./100 χλμ.)

Μικτή4,4
Αστική5,4
Υπεραστική3,9
Μέση δοκιμής6,5

Εκπομπές ρύπων

ΠροδιαγραφήEuro 6
CO2 (γρ./χλμ.)103

Μετάδοση

ΚίνησηΕμπρός
Κιβώτιο / ΣχέσειςΧειροκίνητο / 6
Σύστημα διεύθυνσης
Τύπος/υποβοήθησηΚρεμαγιέρα με ηλεκτρική υποβοήθηση

Αμάξωμα / διαστάσεις

Μήκος x πλάτος x ύψος (χλστ.)3.992×1.732×1.467
Μεταξόνιο (χλστ.)2.470
Χώρος αποσκευών (λτ./VDA)330-1.150
Βάρος, καθαρό/μικτό (κιλά)1.055 / 1.585
Ανάρτηση
ΕμπρόςΓόνατα McPherson, αντιστρεπτική
ΠίσωΗμιάκαμπρος άξονας, αντιστρεπτική
Φρένα
Εμπρός / πίσωΑεριζόμενοι δίσκοι/Δίσκοι
Διαστάσεις ελαστικών
Εμπρός / πίσω215/45 R16
Προτεινόμενη τιμή λιανικής
Βασική έκδοση (ευρώ)14.900

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ