Mercedes-Maybach S-Class με Digital Light

Mercedes-Maybach S-Class με Digital Light

Η τεχνολογία Digital Light υψηλής ευκρίνειας, με ανάλυση πάνω από δύο εκατομμύρια pixels, ντεμπουτάρει στη Mercedes-Maybach S-Class. Η εν λόγω τεχνολογία, βοηθάει τον οδηγό, τον προειδοποιεί για επικίνδυνες καταστάσεις και προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια από τους προβολείς LED Multibeam, χωρίς να υπάρχει ο κίνδυνος να «τυφλωθούν» οι άλλοι οδηγοί. Στους νέους προβολείς υψηλής ευκρίνειας, υπάρχει […]

Η τεχνολογία Digital Light υψηλής ευκρίνειας, με ανάλυση πάνω από δύο εκατομμύρια pixels, ντεμπουτάρει στη Mercedes-Maybach S-Class. Η εν λόγω τεχνολογία, βοηθάει τον οδηγό, τον προειδοποιεί για επικίνδυνες καταστάσεις και προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια από τους προβολείς LED Multibeam, χωρίς να υπάρχει ο κίνδυνος να «τυφλωθούν» οι άλλοι οδηγοί.

Στους νέους προβολείς υψηλής ευκρίνειας, υπάρχει ένα τσιπ στον καθένα, με πάνω από δύο εκατομμύρια pixels συνολικά. Μαζί με τις κάμερες και τους αισθητήρες, ισχυροί υπολογιστές αξιολογούν τους χάρτες δεδομένων και τα συστήματα πλοήγησης σε χιλιοστά του δευτερολέπτου και δίνουν στους προβολείς τις εντολές για την καλύτερη δυνατή κατανομή φωτός σε όλες τις περιπτώσεις. Η καινοτόμος αυτή τεχνολογία, προβάλλει σε HD διάφορα «σήματα», τα οποία βοηθούν τον οδηγό ώστε να ξέρει τι γίνεται μπροστά του.

Τι κάνει η τεχνολογία Digital Light

Γραμμές «οδηγοί»

Κατά την οδήγηση σε έναν χώρο όπου εκτελούνται έργα, δύο δέσμες φωτός, που αντιστοιχούν στο πλάτος του οχήματος, προβάλλονται στη λωρίδα του οδηγού. Αυτές οι γραμμές τον βοηθούν στον προσανατολισμό του.

Σήμα πεζών

Αν ένας πεζός εντοπιστεί στη ζώνη κινδύνου κοντά στον δρόμο, εμφανίζεται στο οδόστρωμα ένα βέλος που δείχνει προς αυτόν. Πρόκειται για μια προσθήκη που έχει κάνει το Adaptive Highbeam Assist.

Σημείο απόστασης

Αυτή η λειτουργία βοηθάει τον οδηγό να ρυθμίσει την κατάλληλη απόσταση σε συγκεκριμένες καταστάσεις. Όταν ενεργοποιήσει το Distronic Plus ή αλλάξει απόσταση, εμφανίζεται στον δρόμο το κατάλληλο σήμα. Το όχημα με την τεχνολογία Digital Light μπορεί επίσης να προειδοποιήσει τον οδηγό για ορισμένους κινδύνους και να δώσει σχετικές πληροφορίες στο δρόμο. Για παράδειγμα, αν το αυτοκίνητο κινδυνεύει να βγει από τη λωρίδα του και να εισέλθει στο αντίθετο ρεύμα, προβάλλεται το κατάλληλο στοιχείο.

Ποια είναι τα σύμβολα

-Επιφάνεια χαμηλής πρόσφυσης
-Έργων στο δρόμο
-Σύγκρουσης
-Διατήρηση λωρίδας
-Τυφλού σημείου
-Ταχύτητας

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ