Νέο Peugeot 508

Νέο Peugeot 508

Η επιλογή αυτή συνδέεται με το γεγονός ότι έρχεται να αντικαταστήσει δύο μοντέλα, τα 504 και 504 coupe. Εξωτερικό με… υπογραφή Το εμπρός μέρος είναι εντυπωσιακό, ακόμα και επιθετικό. Η γρίλια θυμίζει σκακιέρα, έτσι όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, η έμπνευση της οποίας έχει παρθεί από το πρωτότυπο Instinct. Τα φώρα LED είναι κατακόρυφα στις […]

Η επιλογή αυτή συνδέεται με το γεγονός ότι έρχεται να αντικαταστήσει δύο μοντέλα, τα 504 και 504 coupe.

Εξωτερικό με… υπογραφή

Το εμπρός μέρος είναι εντυπωσιακό, ακόμα και επιθετικό. Η γρίλια θυμίζει σκακιέρα, έτσι όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, η έμπνευση της οποίας έχει παρθεί από το πρωτότυπο Instinct. Τα φώρα LED είναι κατακόρυφα στις δύο άκρες του πρόσθιου τμήματος και συναντούν, καθώς ανεβαίνουν, τους προβολείς. Το καπό είναι χαμηλωμένο για να ενισχύει τον δυναμισμό του 508, ενώ ακόμα και η οροφή είναι χαμηλή και κομψή.

Στο πίσω μέρος του, οριζοντιωμένη είναι η μαύρη λωρίδα που πλαισιώνει τα φώτα full-LED, τα οποία είναι ορατά (φωτισμένα) και την ημέρα, ενώ διαφέρει η εμφάνισή τους από τη γωνία που τα βλέπει κάποιος. Η πέμπτη πόρτα πίσω, κομψή και όχι εύκολα ορατή, δίνει πρόσβαση στον χώρο των αποσκευών, που είναι 487 λίτρα.

Καμπίνα με i-Cockpit

Στο εσωτερικό συναντούμε την αναβαθμισμένη έκδοση του Peugeot i-Cockpit. Στην κονσόλα υπάρχει η οθόνη αφής 10 ιντσών στο επίπεδο Trim Allure (8 στον εξοπλισμό Active) και πίσω από το τιμόνι, οι ενδείξεις οργάνων, που φιλοξενούνται σε μια μεγαλύτερη (12,3 ιντσών). Το i-Cockpit της Peugeot έχει και δύο λειτουργίες (Boost και Relax), που κάνουν πιο ευχάριστη την παραμονή στην καμπίνα και μέσω αυτών, υπάρχει η δυνατότητα επιλογής του φωτισμού και του ήχου μεταξύ άλλων. Μάλιστα, με τις επιλογές ECO, Sport, Comfort και Normal, αλλάζει ο τρόπος οδήγησης και οι ρυθμίσεις της ανάρτησης.

Τα καθίσματα παίζουν κι αυτά τον δικό τους ρόλο αναφορικά με την άνεση που προσφέρουν στο ταξίδι και πέραν του ότι κάνουν μασάζ, είναι περιστρεφόμενα. Αν μάλιστα, πέσουν τα πίσω, τότε η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών αυξάνεται στα 1.537 λίτρα.

Το αυτοκίνητο διατίθεται με όλα τα σύγχρονα συστήματα ασφαλείας και η επιλογή Night Vision επιτρέπει στον οδηγό να γνωρίζει κάθε τι έμβιο υπάρχει σε απόσταση 200-250μ. μπροστά από το αυτοκίνητο, χάρη στην υπέρυθρη κάμερα που υπάρχει.

Αποδοτικοί και οικονομικοί κινητήρες

Το νέο Peugeot 508 κινείται με νέα μοτέρ Euro 6.c PureTech και Blue HDi, που έχουν τα καλύτερα επίπεδα της κατηγορίας. Υπάρχουν δύο βενζινοκινητήρες 1.6 λίτρων και είναι οι PureTech 180 S & S EAT8 και PureTech 225 S & S EAT8 (μόνο στην έκδοση GT) και τέσσερις diesel 1.5 και 2.0 λίτρων (BlueHDi 130 S & S 6 ταχυτήτων χειροκίνητο, BlueHDi 130 S & S EAT8, BlueHDi 160 S & S EAT8 και BlueHDi 180 S & S EAT8). Η υβριδική τεχνολογία θα υιοθετηθεί και στο 508, αλλά αυτό θα γίνει από το φθινόπωρο του 2019.

Πηγή: Peugeot

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ