Η νέα Ford Mustang στην Ευρώπη

Η νέα Ford Mustang στην Ευρώπη

Με νέες τεχνολογικές καινοτομίες, αναβαθμισμένο κινητήρα και ανάρτηση και συστήματα υποβοήθησης του οδηγού μεταξύ άλλων, η νέα Ford Mustang έρχεται στην Ευρώπη σε δύο εκδόσεις, fastback και cabrio, δίνοντας τη δυνατότητα στους υποψήφιους αγοραστές να κάνουν δικό τους ένα αυτοκίνητο, με πολλές επιλογές εξατομίκευσης. Καλύτερη αεροδυναμική Το καπό της νέας Mustang είναι χαμηλότερο, με ενσωματωμένους […]

Με νέες τεχνολογικές καινοτομίες, αναβαθμισμένο κινητήρα και ανάρτηση και συστήματα υποβοήθησης του οδηγού μεταξύ άλλων, η νέα Ford Mustang έρχεται στην Ευρώπη σε δύο εκδόσεις, fastback και cabrio, δίνοντας τη δυνατότητα στους υποψήφιους αγοραστές να κάνουν δικό τους ένα αυτοκίνητο, με πολλές επιλογές εξατομίκευσης.

Καλύτερη αεροδυναμική

Το καπό της νέας Mustang είναι χαμηλότερο, με ενσωματωμένους αεραγωγούς και σε μια προσπάθεια για καλύτερη αεροδυναμική, το ανανεωμένο μπροστινό μέρος έχει μεγαλύτερο splitter, με σκοπό να αυξήσει την πίεση που πιέζει τους τροχούς στο έδαφος. Η αντίσταση, μειώνεται από εκεί και πέρα έως και 3%, χάρη στα σπόιλερ που υπάρχουν στο πίσω μέρος των εμπρός θόλων. Ανασχεδιασμένος είναι και ο πίσω προφυλακτήρας με τον διαχύτη, ενώ το αυτοκίνητο προσφέρεται και με μια νέα προαιρετική αεροτομή, που δίνει περισσότερο σπορ χαρακτήρα και αυξάνει την αρνητική άντωση. Τα φώτα υιοθετούν σύστημα φωτισμού LED στον στάνταρ εξοπλισμό, ενώ προαιρετικοί είναι οι προβολείς ομίχλης LED.

Για το εξωτερικό, διατίθενται τρία νέα μεταλλικά χρώματα – Kona Blue, Orange Fury και Royal Crimson – και οι πελάτες θα μπορούν να επιλέξουν και αγωνιστικές λωρίδες σε λευκό ή μαύρο χρώμα. Οι ζάντες είναι 19 ιντσών και προσφέρονται σε τρεις επιλογές, που είναι οι Nickel, Ebony Black και Polished Aluminium.

Premium υλικά στο εσωτερικό

Το εσωτερικό του αυτοκινήτου έχει μια πιο premium αίσθηση, καθώς οι επενδύσεις διαμορφώνονται από μαλακά υλικά. Το πακέτο εσωτερικής διαμόρφωσης Carbon Sport διατίθεται σε όλη την γκάμα της Mustang και περιλαμβάνει ένθετα στα καθίσματα και τις πόρτες από Alcantara και πλαίσιο του πίνακα οργάνων και λεβιέ, κατασκευασμένα από ανθρακονήματα. Αξίζει να τονιστεί πως για πρώτη φορά, προσφέρονται θερμαινόμενα και κλιματιζόμενα καθίσματα. Όσοι από τους υποψήφιους αγοραστές, διαλέξουν καθίσματα της Recaro, μπορούν να επιλέξουν τρία χρώματα (Show Stopper Red, Midnight Blue και Ebony).

Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων LCD είναι 12 ιντσών, με δυνατότητα εξατομίκευσης και αναλόγως με το Drive Mode που έχει επιλεχτεί, διαμορφώνεται και ο πίνακας μέσω επτά διαθέσιμων χρωμάτων. Το σύστημα επικοινωνίας και ψυχαγωγίας Ford SYNC 3 δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να ελέγχει λειτουργίες από συνδεδεμένα smartphones και διάφορων συστημάτων, μέσω της κεντρικής οθόνης 8 ιντσών.

Δύο κινητήριες μονάδες

Το νέο μοντέλο θα εφοδιάζεται με δύο εκδόσεις κινητήριων μονάδων. Ο 5λιτρος V8 έχει ισχύ 450 ίππων, ροπή 529Nm με κατανάλωση 12,1λ/100χλμ. και εκπομπές 270 γρ./χλμ., ενώ ο 2.3 λίτρων EcoBoost, αποδίδει 290 ίππους με 440Nm ροπής και κατανάλωση 9,0λ/100χλμ. (με εκπομπές 199 γρ./χλμ.). Αμφότερες οι μονάδες προσφέρονται είτε με το 10-τάχυτο αυτόματο είτε με το 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, με την εταιρεία να ενημερώνει πως το πρώτο έχει ηλεκτρονικό σύστημα που επιτρέπει ρυθμίσεις, οι οποίες βελτιώνουν τις επιδόσεις για τα Drive Modes. Οι δύο κινητήρες συνεργάζονται επίσης και με τη λειτουργία Electronic Line Lock. Αυτή, ενεργοποιεί μόνο τα εμπρός φρένα και έτσι επιτυγχάνονται καλύτερες εκκινήσεις από στάση.

Τα αμορτισέρ από τη μεριά τους, διατίθενται, στον προαιρετικό εξοπλισμό με το MagneRide Damping System. Το υγρό που υπάρχει μέσα στον αποσβεστήρα κραδασμών, ενεργοποιείται ηλεκτρονικά και για αυτό ευθύνονται οι αισθητήρες, που παρακολουθούν χίλιες φορές το δευτερόλεπτο, επιτρέποντας χαμηλότερη ή υψηλότερη απόσβεση.

Με το Active Valve Performance Exhaust από εκεί και πέρα, οι οδηγοί μπορούν να προσαρμόζουν την ένταση του ήχου της εξάτμισης, ενώ το Good Neighbour Mode δίνει τη δυνατότητα να μειώνεται αυτόματα ο θόρυβος, σε προγραμματισμένες ώρες της ημέρας.

Τέλος, το όχημα συμβάλλει στην ασφαλέστερη και πιο προσεκτική οδήγηση, καθώς τα συστήματα Pre-Collision Assist με Pedestrian Detection, Adaptive Cruise Control, Distance Alert, Lane Departure Warning και Lane Keeping Aid, βοηθούν τον οδηγό στο να μειωθεί η σφοδρότητα σε περίπτωση σύγκρουσης, να περιοριστούν οι επιπτώσεις στους πεζούς σε περίπτωση ατυχήματος, αλλά και να διατηρείται η απόσταση από το προπορευόμενο αυτοκίνητο και το όχημα στη λωρίδα του.

Πηγή: Ford

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ