Porsche Taycan: Το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό sport αυτοκίνητο της εταιρείας

Porsche Taycan: Το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό sport αυτοκίνητο της εταιρείας

Το πρωτότυπο Mission E, αλλάζει όνομα και από τη στιγμή που μπαίνει στη γραμμή παραγωγής, θα είναι γνωστό ως Taycan. Πρόκειται για το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο του Γερμανού κατασκευαστή, που ακολουθώντας τις ανάγκες, μπαίνει στη νέα εποχή, με το όνομα του νέου οχήματος να σημαίνει «ζωηρό νέο άλογο», παραπέμποντας στο άλογο που καλπάζει […]

Το πρωτότυπο Mission E, αλλάζει όνομα και από τη στιγμή που μπαίνει στη γραμμή παραγωγής, θα είναι γνωστό ως Taycan. Πρόκειται για το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο του Γερμανού κατασκευαστή, που ακολουθώντας τις ανάγκες, μπαίνει στη νέα εποχή, με το όνομα του νέου οχήματος να σημαίνει «ζωηρό νέο άλογο», παραπέμποντας στο άλογο που καλπάζει και υπάρχει στο έμβλημα της φίρμας.

Το αυτοκίνητο εφοδιάζεται με δύο συγχρονισμένους κινητήρες (PSM), με την απόδοσή τους να ξεπερνά τους 600 ίππους. Τα 100 χ.α.ω. να έρχονται σε κάτω από 3,5δλ. και τα 200 σε 12. Η μέγιστη αυτονομία του ξεπερνά τα 500 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το πρότυπο NEDC.

Μελλοντικές επενδύσεις

Με την Porsche να είναι διατεθειμένη να επενδύσει σημαντικά κεφάλαια για την εξέλιξη της ηλεκτροκίνησης, περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν για τις διάφορες εκδόσεις της Taycan, ενώ αυτή τη στιγμή, στο Ζουφενχάουζεν, κατασκευάζεται νέο βαφείο για το νέο μοντέλο, εγκαταστάσεις συναρμολόγησης και μια γέφυρα για τη μεταφορά των βαμμένων σασί και των μονάδων κίνησης στον χώρο της τελικής συναρμολόγησης.

«70 χρόνια sport αυτοκινήτων Porsche»

Διάφορες δραστηριότητες θα λάβουν χώρα προκειμένου να γιορταστούν τα 70 χρόνια σπορ οχημάτων του Γερμανού κατασκευαστή. Στις 16-17 του μηνός, η εταιρεία θα υποδεχτεί εργαζόμενους, κατοίκους της περιοχής, υποψήφιους αγοραστές και πελάτες στις εγκαταστάσεις της Στουτγκάρδης. Εκεί, θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις, δραστηριότητες, ζωντανή κάλυψη του 24ωρου αγώνα του Λε Μαν μεταξύ άλλων, με την είσοδο να είναι ελεύθερη.

Πηγή: Porsche

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ