Παγκόσμια πρεμιέρα των BMW M Performance Parts στο Goodwood

Παγκόσμια πρεμιέρα των BMW M Performance Parts στο Goodwood

Στο Goodwood Festival έγιναν τα αποκαλυπτήρια του BMW M Performance Parts concept, που είναι βασισμένο στη Μ2. Το αυτοκίνητο έχει πάρα πολλά εξαρτήματα από ανθρακόνημα και με το συνολικό βάρος να είναι μειωμένο κατά περίπου 60 κιλά συγκριτικά με τη στάνταρ έκδοση, σημαίνει πως είναι πιο γρήγορο και πιο σπορ. Εσωτερικά έχουν τοποθετηθεί υλικά υψηλής […]

Στο Goodwood Festival έγιναν τα αποκαλυπτήρια του BMW M Performance Parts concept, που είναι βασισμένο στη Μ2. Το αυτοκίνητο έχει πάρα πολλά εξαρτήματα από ανθρακόνημα και με το συνολικό βάρος να είναι μειωμένο κατά περίπου 60 κιλά συγκριτικά με τη στάνταρ έκδοση, σημαίνει πως είναι πιο γρήγορο και πιο σπορ. Εσωτερικά έχουν τοποθετηθεί υλικά υψηλής ποιότητας, καθιστώντας το ιδιαίτερο, σε συνδυασμό με την αντιθετική επιχρυσωμένη απόχρωση, που σε τέτοιες περιπτώσεις, δίνει κάτι παραπάνω στο όχημα.

Ανθρακόνημα ίσον μείωση βάρους

Με τη χρήση αυτού του υλικού, το αυτοκίνητο έχει ελαττώσει το βάρος του σε σχέση με τη στάνταρ έκδοση. Η γρίλια και το καπό είναι κατασκευασμένα από ανθρακόνημα και έτσι… γλιτώνονται οκτώ κιλά. Φτερά, αεραγωγοί, οροφή, μαρσπιέ, είναι κι αυτά από ανθρακόνημα και μειώνουν περαιτέρω το βάρος, ενώ οι επιχρυσωμένοι 19 ιντσών τροχοί σε σχήμα «Υ» με ημι-σλικ ελαστικά, αφαιρούν άλλα έξι κιλά σε σχέση με τους συμβατικούς. Η πίσω πόρτα είναι κι αυτή από ανθρακόνημα, όπως και ο διαχύτης. Αποτέλεσμα: 5,5 κιλά μείον…

Ανθρακόνημα, δέρμα Alcantara και επιχρυσωμένη αντίθεση κυριαρχούν στο εσωτερικό

Τα καθίσματα περιέχουν όλα τα παραπάνω. Και ανθρακόνημα και δέρμα Alcantara και επιχρυσωμένες αντιθετικές ραφές. Δικαιώνουν τον χαρακτηρισμό τους όταν η οδήγηση είναι πιο δυναμική, ενώ η εργονομία τους επιτρέπει εύκολη πρόσβαση στα πίσω. Είναι εννέα κιλά ελαφρύτερα ( 13 τα πίσω, άρα 22 συνολικά). Το αντιθετικό επιχρυσωμένο λογότυπο «Μ» κάνει την εμφάνισή του στο εσωτερικό για ευνόητους λόγους, με το τιμόνι να υιοθετεί κι αυτό επιχρυσωμένη εμφάνιση, με το πάνω και το κάτω μέρος, να επενδύεται από δέρμα. Στα τμήματα, όπου τον περισσότερο καιρό θα έχει τα χέρια του ο οδηγός, κυριαρχεί το δέρμα Alcantara που προσφέρει διαφορετική αίσθηση, ενώ ανθρακόνημα έχει τοποθετηθεί στο χειρόφρενο, Alcantara στη φυσούνα του λεβιέ και αντιθετικό επίχρυσο λογότυπο «Μ» στα ταπέτα.

Προσαρμοζόμενη ανάρτηση

Για τέλειο χειρισμό, το όχημα εφοδιάζεται με την ανάλογη ανάρτηση, που μπορεί να χαμηλώσει κατά 20mm, χαμηλώνοντας παράλληλα το κέντρο βάρος του, κάνοντάς το πιο σταθερό. Η ανάρτηση ρυθμίζεται έως 12 φορές στην πίεση και άλλες 16 στην επαναφορά, προσφέροντας ουδετερότητα στο αυτοκίνητο και μειωμένη κλίση. Αναφορικά με τα ελατήρια, είναι σε μαύρη απόχρωση, όπως και οι δαγκάνες των φρένων των 18ιντσων τροχών.

Τέλος, άλλα 14 κιλά μείωσης του συνολικού βάρους του αυτοκινήτου, προσφέρει η νέα μπαταρία που έχει τοποθετηθεί.

Πηγή: BMW

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ