Maserati V8 Levante GTS

Maserati V8 Levante GTS

Στο Goodwood Festival έγιναν τα αποκαλυπτήρια της νέας Maserati V8 Levante GTS. Το αυτοκίνητο εφοδιάζεται με έναν 3,8 λίτρων κινητήρα, που υπάρχει και στην Quattroporte GTS, μόνο που αυτός έχει επαναπροσδιοριστεί για να συνεργάζεται με το σύστημα 4κίνησης Q4 Intelligent All-Wheel Drive System. Αποδίδει 550 ίππους στις 6.250 σ.α.λ. με ροπή 730Nm στις 2.500-5.000. Όπως […]

Στο Goodwood Festival έγιναν τα αποκαλυπτήρια της νέας Maserati V8 Levante GTS. Το αυτοκίνητο εφοδιάζεται με έναν 3,8 λίτρων κινητήρα, που υπάρχει και στην Quattroporte GTS, μόνο που αυτός έχει επαναπροσδιοριστεί για να συνεργάζεται με το σύστημα 4κίνησης Q4 Intelligent All-Wheel Drive System. Αποδίδει 550 ίππους στις 6.250 σ.α.λ. με ροπή 730Nm στις 2.500-5.000. Όπως όλες οι κινητήριες μονάδες βενζίνης της Maserati, κατασκευάζεται από τη Ferrari στο Μαρανέλο. Χάρη στην αναλογία βάρους/ισχύος της τάξεως των 3,9kg/ίππο, το αυτοκίνητο επιταχύνει έως τα 100 χ.α.ω. σε 4,2δλ., ενώ η τελική του είναι τα 292 χ.α.ω.

Το SUV της Maserati δεν διακρίνεται μόνο για τις επιδόσεις, αλλά και από τον σπορτίφ σχεδιασμό του. Αυτό φαίνεται από το χαμηλότερο εμπρός μέρος και τον πίσω προφυλακτήρα.

Εντός καμπίνας, οι υπεύθυνοι δημιούργησαν ένα όμορφο «κλίμα» χάρη στο υψηλής ποιότητας δέρμα ή με το προαιρετικό Pieno Fiore δέρμα, με τα αγωνιστικού τύπου πεντάλ και το ηχοσύστημα Harman Kardon Audio, 14 ηχείων.

Νέα χαρακτηριστικά είναι οι προσαρμοζόμενοι προβολείς LED Matrix, που διατίθενται στον προαιρετικό εξοπλισμό, ενώ στάνταρ είναι το Integrated Vehicle Control (IVC), το οποίο διατίθεται στις Ghibli και Quattroporte. Αντί να διορθώνει την αστάθεια του οχήματος, το σύστημα την αποτρέπει να εμφανιστεί.

Όλα τα μοντέλα Ghibli, Quattroporte και Levante έχουν υιοθετήσει τον επανασχεδιασμένο λεβιέ που προηγουμένως παρουσιάστηκε στη Levante Trofeo. Η λειτουργία του έχει βελτιωθεί, ο μοχλός είναι πιο διαισθητικός, ενώ η διαδρομή μικρότερη. Ο οδηγός χρησιμοποιεί τώρα το 8τάχυτο κιβώτιο ZF, αυτόματης ή χειροκίνητης λειτουργίας, απλά μεταφέροντας από δεξιά, αριστερά τον μοχλό, ενώ το πλήκτρο «P», θέτει τη μετάδοση σε λειτουργία στάθμευσης.

Το σύστημα ψυχαγωγίας MTC+ έχει ενημερωθεί με αναβαθμισμένα γραφικά οθόνης και με καλύτερη εργονομία για τον έλεγχο του κλιματισμού. Η Maserati από εκεί και πέρα, παρουσιάζει για πρώτη φορά το δέρμα Pieno Fiore, που είναι φυσικό και μαλακό στην αίσθησή του. Στις εκδόσεις Levante Ghibli και Quattroporte είναι προαιρετικό, με τρία χρώματα ραφών στα καθίσματα και διπλή ραφή στα πλαίσια των θυρών. Η εταιρεία προσφέρει επίσης δύο νέες ιδέες εσωτερικού, με επένδυση ξύλου για τις Ghibli και Quattroporte και τρεις για τις εκδόσεις Levante.

Ανανεωμένες είναι και οι εξωτερικές αποχρώσεις. Δέκα για την Quattroporte και 11 για τις Ghibli και Levante ξεχωριστά. Νέα χρώματα αποτελούν τα Rosso Potente και Blu Nobile, με το σχεδιαστικό κέντρο της Maserati να έχει δημιουργήσει νέα γρίλια και μαρσπιέδες αποκλειστικά για την Quattroporte GTS GranSport.

Τα σχέδια των ζαντών είναι συνολικά πέντε, δύο για τα μοντέλα Levante και Quattroporte ξεχωριστά και ένα για την Ghibli. Οι τροχοί είναι 20 και 21 ιντσών, ενώ αυτοί των 22, Orione από αλουμίνιο – οι μεγαλύτεροι ποτέ σε μοντέλο της Maserati – διατίθενται αποκλειστικά για τις Levante GTS και Trofeo.

Αναφορικά με το πακέτο Nerissimo, έχει αναβαθμιστεί για τη σειρά ΜΥ19 και διατίθεται σε μια ευρεία γκάμα νέων αποχρώσεων, που συνδυάζει μαύρα στοιχεία με σκούρους προβολείς LED, πίσω φωτιστικά σώματα και απολήξεις των εξατμίσεων, μαύρο χρώμιο και νέους τροχούς με σκούρο φινίρισμα.

Πηγή: Maserati

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ