Πέντε αστέρια από τον Euro NCAP το νέο Ford Focus

Πέντε αστέρια από τον Euro NCAP το νέο Ford Focus

Με πέντε αστέρια από τον Euro NCAP αξιολογήθηκε το νέο Ford Focus, μια υψηλή βαθμολογία σε σχέση με τα αυστηρότερα τεστ που έγιναν. Το νέο Focus εξοπλίζεται με μερικά προηγμένα συστήματα ασφαλείας, όπως είναι το Pre-Collision Assist με Pedestrian & Cyclist Detection. Είναι ένα σύστημα που εντοπίζει άτομα στον δρόμο ή δίπλα σε αυτόν και […]

Με πέντε αστέρια από τον Euro NCAP αξιολογήθηκε το νέο Ford Focus, μια υψηλή βαθμολογία σε σχέση με τα αυστηρότερα τεστ που έγιναν.

Το νέο Focus εξοπλίζεται με μερικά προηγμένα συστήματα ασφαλείας, όπως είναι το Pre-Collision Assist με Pedestrian & Cyclist Detection. Είναι ένα σύστημα που εντοπίζει άτομα στον δρόμο ή δίπλα σε αυτόν και που ενδεχομένως μπορεί να βρεθούν την πορεία του οχήματος.

Σε περίπτωση που ανιχνευθεί σύγκρουση, το σύστημα φρενάρει το αυτοκίνητο αν ο οδηγός δεν αντιδράσει στις προειδοποιήσεις. Επίσης, χρησιμοποιεί και το φως των προβολέων τη νύχτα, για ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια.

Η υψηλή βαθμολογία του Euro NCAP προήλθε και από την προστασία ενήλικων επιβατών και παιδιών. Σε αυτό συνέβαλε η αυξημένη κατά 40% ικανότητα διαχείρισης φορτίων σύγκρουσης της νέας αρχιτεκτονικής C2 της εταιρείας, αλλά και από τη δομή του αμαξώματος, που αποτελείται από 33% ατσάλι υπερυψηλής αντοχής και βορίου με διαμόρφωση μέσω πίεσης.

Μέγιστη βαθμολογία, απέσπασε και στις πλευρικές συγκρούσεις.

Μερικά από τα συστήματα που κάνουν το νέο Focus τόσο ασφαλές, είναι τα: Adaptive Cruise Control με Stop & Go, Speed Sign Recognition και Lane-Centring, Lane Keeping Aid και Intelligent Speed Limiter, Adaptive Front Lighting System, Evasive Steering Assist, Wrong Way Alert, Post-Collision Braking, Blind Spot Information System και Cross Traffic Alert.

Πηγή: Ford

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ