Mulsanne W.O. Edition

Mulsanne W.O. Edition

Η σχεδιαστική ομάδα της Mulliner επιμελήθηκε την περιορισμένη έκδοση των 100 μονάδων της Mulsanne, προκειμένου να γιορταστεί ο 100ός χρόνος της Bentley από την ίδρυσή της.

Μια περιορισμένη έκδοση 100 αντιτύπων της Mulsanne W.O. Edition εξέρχεται της γραμμής παραγωγής της Bentley, προκειμένου να γιορταστούν τα 100 χρόνια από την ίδρυση της εταιρείας. Από τις 10 Ιουλίου έχει εισέλθει στον 100ό της χρόνο η φίρμα, με τη Mulliner να ετοιμάζει από την πλευρά της τα οχήματα.

Η παρουσίαση του μοντέλου θα γίνει στην Εβδομάδα Αυτοκινήτου του Μοντερέι (24-26 Αυγούστου).

Κάθε μια από τις Mulsanne W.O. Edition τιμάει τον ιδρυτή της εταιρείας Γουόλτερ Όουεν (Walter Owen-W.O.), που το 1930 σχεδίασε το τελευταίο μοντέλο για την Bentley. Διέθετε 8λιτρο κινητήρα και κάθε ένα μοντέλο της παραπάνω περιορισμένης έκδοσης, θα φέρει ένα κομμάτι του στροφαλοφόρου άξονα εκείνου του αυτοκινήτου.

Κάθε πελάτης μπορεί να «επεμβαίνει» στο όχημα ανάλογα με τα «θέλω» του και τα βασικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν εσωτερική απόχρωση από τη Heritage Hide, κομψούς μαύρους τροχούς Beluga και ένα ειδικό ντουλάπι στο οποίο οι επιβαίνοντες μπορούν να τοποθετούν τα ποτήρια με το ποτό τους (ή ψυγείο) που διαθέτει ένα κομμάτι του στροφαλοφόρου άξονα του προσωπικού αυτοκινήτου των 8 λίτρων του Όουεν.

Κομμάτι της ιστορίας

Πολλά στοιχεία στο εσωτερικό θυμίζουν εκείνο το αυτοκίνητο του Όουεν και το highlight αποτελεί η ποτηροθήκη, όπου απεικονίζει το εμπρός μέρος του 8λιτρου οχήματος του ιδρυτή της εταιρείας. Για να κατασκευαστεί το εξάρτημα, χρησιμοποιήθηκαν τέσσερα είδη ξύλου και αλουμίνιο. Το πλαίσιο θυμίζει διαμάντι και στο κάτω μέρος υπάρχει η υπογραφή του Όουεν. Εντός της θήκης, βρίσκεται ένα κομμάτι του στροφαλοφόρου άξονα.

Η καμπίνα είναι πολυτελής, τόσο από τα υλικά της όσο και τη διαμόρφωσή της. Ξύλο καρυδιάς υπάρχει σε πολλά σημεία της, οι μοκέτες είναι από μαλλί προβάτου, οι γυάλινες ποτηροθήκες τονίζουν την πολυτέλεια, ενώ οι κουρτίνες των πίσω επιβατών, κάνουν μοναδική την παραμονή στην καμπίνα.

Η ειδική έκδοση ενισχύεται ακόμα περισσότερο από την απόχρωση Onyx (οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν και άλλη αν το επιθυμούν από την γκάμα της Bentley), τη χρωμιωμένη λωρίδα που διασχίζει κατά μήκος το καπό, το προαιρετικό χρωμιωμένο κάλυμμα του ψυγείου και τη γρίλια. Η υπογραφή του Γουόλτερ Όουεν υπάρχει στην πινακίδα, με άλλα χαρακτηριστικά να διακοσμούν τους αφαλούς των τροχών και το κατώφλι των θυρών.

Το τελευταίο αυτοκίνητο του Γουόλτερ Όουεν Μπέντλεϊ

Χαρακτηρίστηκε ως το καλύτερο grand tourer του Μπέντλεϊ. Ήταν το τελευταίο που σχεδίασε προσωπικά για την εταιρεία. Ήταν επίσης το μεγαλύτερο και πιο πολυτελές όχημα της φίρμας και διέθετε τον ισχυρότερο κινητήρα στη Βρετανία. Ήταν 8λιτρος (7.983cc), 6κύλινδρος σε σειρά. Έγινε το προσωπικό του όχημα μεταφοράς και αναγκάστηκε να το πουλήσει το 1931. Αγοράστηκε από την Bentley Motors το 2006 και αφού αποκαταστάθηκε, αντικαταστάθηκε ο στροφαλοφόρος άξονας, τμήματα του οποίου υπάρχουν στην Mulsanne W.O. Edition.

Βρίσκεται στην έδρα της εταιρείας, στο Κρου της Αγγλίας.

Πηγή: Bentley

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ