Aston Martin V8 Cygnet: Το απόλυτο αυτοκίνητο πόλης

Aston Martin V8 Cygnet: Το απόλυτο αυτοκίνητο πόλης

Ύστερα από απαίτηση ενός πελάτη, η Aston Martin αποκάλυψε στο Goodwood Festival ένα ιδιαίτερο - εξατομικευμένο - αυτοκίνητο.

Ένα ιδιαίτερο αυτοκίνητο πόλης, με πολλές μετατροπές και αλλαγές, μετά από απαίτηση ενός πελάτη, αποκάλυψε στο Goodwood Festival η Aston Martin. Πρόκειται για τη V8 Cygnet, που βασίζεται στο αμάξωμα μιας Cygnet. Ένας κλωβός ασφαλείας, έγινε αναπόσπαστο κομμάτι του οχήματος, ενώ το σύστημα μετάδοσης άλλαξε κι αυτό για να συνεργάζεται με τον V8, 4,7 λίτρων κινητήρα, που είναι της Vantage S. Επίσης, η ανάρτηση δανείστηκε από την προηγούμενη γενιά της Vantage, τη στιγμή που το ρεζερβουάρ μετακινήθηκε προς τον χώρο φόρτωσης, προκειμένου να αξιοποιηθεί κάθε εκατοστό.

Το «πρόσωπο» της μικρής Aston Martin έχει υποστεί λίγες αλλαγές. Δεν υπάρχουν πολλές ακμές, ενώ η γνώριμη γρίλια των αυτοκινήτων της εταιρείας, είναι παρούσα. Για να δεχτεί τους πλατείς, σφυρήλατους 5άκτινους, 19 ιντσών τροχούς, έχουν τοποθετηθεί φαρδιά φτερά, με το αυτοκίνητο να δείχνει πιο δυναμικό.

Στο πίσω μέρος, το νέο χαρακτηριστικό αποτελούν οι απολήξεις των εξατμίσεων. Πρόκειται για ένα σύστημα εξάτμισης με δύο σιγαστήρες και καταλύτες. Έχοντας μικρότερο μήκος, το σύστημα επιτρέπει στο αυτοκίνητο να ακούγεται έντονα, παρά το μικρό του μέγεθος.

Ο κινητήρας είναι ο 4,7 λίτρων, που βρίσκεται στην προηγούμενη γενιά της Vantage S. Η εισαγωγή είναι επανασχεδιασμένη και το όχημα εφοδιάζεται με διπλά κωνικά φίλτρα. Η ισχύς ανέρχεται στους 430 ίππους, με ροπή 490Nm. Όλο το όχημα ζυγίζει 1.375 κιλά και η αναλογία ισχύος/βάρους είναι 313 ίπποι/τόνο. Αυτό του επιτρέπει να επιταχύνει γρηγορότερα από τη V8 Vantage S, καθώς τα πρώτα 100 χ.α.ω. έρχονται σε 4,2 δλ. Η τελική που αναπτύσσει, είναι 274 χ.α.ω.

Το κιβώτιο επίσης, είναι από τη V8 Vantage S και πρόκειται για το 7τάχυτο Sportshift II.

Το σύστημα πέδησης διαθέτει δίσκους 380mm εμπρός με 6πίστονες δαγκάνες, ενώ πίσω υπάρχουν δίσκοι 330mm, με 4πίστονες δαγκάνες. Οι δαγκάνες είναι απόχρωσης πράσινου Buckinghamshire, με το οποίο είναι βαμμένο το αμάξωμα. Εμπρός, τα ελαστικά της Bridgestone είναι διαστάσεων 235/40/19 και πίσω 275/35/19.

Εντός, πέραν του κλωβού, υπάρχει σύστημα πυρόσβεσης, συμβατό με τους κανόνες της FIA, ενώ τα καθίσματα είναι μπάκετ, της Recaro, με ζώνες ασφαλείας τεσσάρων σημείων. Το τιμόνι έχει επένδυση Alcantara (αφαιρούμενο) και το ταμπλό είναι ανθρακονημάτινο. Οι λαβές των θυρών είναι δερμάτινες, οι ταπετσαρίες από ανθρακόνημα, ενώ υπάρχουν και δύο θύρες USB δίπλα στο σύστημα για τον κλιματισμό.

Πηγή: Aston Martin

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ