Ferrari 488 Pista Spider

Ferrari 488 Pista Spider

Η ιταλική φίρμα παρουσίασε την 488 Pista Spider στο Concours d Elegance, στο Πεμπλ Μπιτς της Καλιφόρνια.

Το 50ό cabrio μοντέλο της παρουσίασε στη Βόρεια Αμερική η Ferrari. Πρόκειται για την 488 Pista Spider, που έχει πάρα πολύ καλή αναλογία βάρους/ισχύος, της τάξης των 1,92kg/hp. Αυτό το αποτέλεσμα, επετεύχθη από τη χρησιμοποίηση του 3.902cc, twin-turbo V8, ισχύος 720 ίππων κινητήρα, που αναδείχτηκε φέτος ο καλύτερος της χρονιάς στην κατηγορία του, κάτι που έγινε για τρίτη συνεχή χρονιά.

Ο κινητήρας έχει αυξημένη ροπή από τις χαμηλές στροφές και αυτό δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να εκμεταλλεύεται τη δύναμή του σε όλο το εύρος.

Αυτό που χαρακτηρίζει το αυτοκίνητο, είναι η μαύρη ρίγα που επεκτείνεται και πλαταίνει στο πίσω μέρος του, δείχνοντας κατά κάποιον τρόπο τη ροή του αέρα.

Το βάρος της Ferrari 488 Pista Spider είναι μειωμένο χάρη στα ελαφρά υλικά και τη χρησιμοποίηση ανθρακονήματος και Alcantara, ενώ οι μοκέτες έχουν αντικατασταθεί από πλάκες αλουμινίου, όπως επίσης και το εσωτερικό πόμολο της πόρτας του οδηγού, καθώς τη θέση του έχει πάρει ένα μικρό λουρί.

Η 488 Pista Spider έχει πολλές ιδέες από την 488 Pista, που από τη μεριά της έχει πάρει πολλά στοιχεία από τις 488 Challenge και 488 GTE. Ως αποτέλεσμα, η νέα Spider διαθέτει υψηλά επίπεδα τεχνολογίας που προέρχονται από την πίστα.

Το αυτοκίνητο συνδυάζει κορυφαία επιτάχυνση, υψηλά επίπεδα πέδησης, γρήγορες αλλαγές σχέσεων, ακριβή διεύθυνση, πρόσφυση, ευστάθεια και εξαιρετικό χειρισμό. Όλα αυτά, χάρη στο νέο σύστημα Ferrari Dynamic Enhancer (FDE), που κάνει την οδήγηση στο όριο ελεγχόμενη και προβλεπόμενη.

Οι τροχοί της Ferrari 488 Pista Spider είναι 20 ιντσών από αλουμίνιο, με το σχεδιασμό να εμπεριέχει δέκα ακτίνες που σχηματίζουν αστέρι, ενώ όσοι θέλουν, μπορούν προαιρετικά να επιλέξουν τους ανθρακονημάτινους τροχούς, που είναι πιο ελαφριοί κατά 20% συγκριτικά με τους στάνταρ σφυρήλατους.

Πηγή: Ferrari

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ