Facelift για το Mazda 6

Facelift για το Mazda 6

Το μοντέλο του Ιάπωνα κατασκευαστή ανανεώθηκε και η ποιότητά του είναι εμφανής σχεδόν σε κάθε του σημείο, όπως ισχυρίζεται η εταιρεία.

Το Mazda 6 ανανεώθηκε και σύμφωνα με την εταιρεία, είναι ποιοτικότερο από τον προκάτοχό του. Η γραμμή του είναι πιο ώριμη, κομψή και εκλεπτυσμένη, ενώ εσωτερικώς, τα νέα καθίσματα, η ποιότητα και το φινίρισμά του κάνουν πιο ξεχωριστή και ιδιαίτερη την παραμονή στην καμπίνα. Νέες τεχνολογίες των συστημάτων κίνησης Skyactiv, μαζί με τη διεύθυνση και την ανάρτηση το κάνουν σταθερό και άνετο, με τα συστήματα υποβοήθησης να συμπληρώνουν ένα πακέτο, που θα αφήσουν ικανοποιημένο τον οδηγό.

Εξωτερικός σχεδιασμός

Το εμπρός μέρος υιοθετεί μια πιο δυναμική όψη, που δείχνει να είναι πιο οριζόντιο, με χαμηλό κέντρο βάρους και πιο πλατύ. Η νέα γρίλια χαρακτηρίζεται από την έμφαση που δίνει στα φωτιστικά σώματα, καθώς «ενώνεται» με αυτά, ενώ διαθέτει περισσότερες εσοχές, που την κάνουν να φαίνεται τρισδιάστατη. Τα φωτιστικά σώματα υιοθετούν ένα κομψό και συνάμα ευρύ σχήμα και τα φλας δημιουργούν μια πιο τολμηρή έκφραση όταν αναβοσβήνουν. Οι προβολείς ομίχλης έχουν ενσωματωθεί στο όλο σύστημα φωτισμού, γεγονός που επιτρέπει πιο οριζόντιο σχεδιασμό στις εμπρός γωνίες του προφυλακτήρα. Το χρώμα του αμαξώματος εκτείνεται στο κάτω μέρος του, παρουσιάζοντας μια υψηλότερη ποιότητα εμφάνισης, ενώ οι οριζόντιες γραμμές καθορίζουν το χαρακτήρα της έκδοσης sedan. Οι απολήξεις είναι τοποθετημένες στα άκρα του οχήματος, οι τροχοί των 17 και 19 ιντσών από αλουμίνιο συνεισφέρουν στη γενικότερη εικόνα, ενώ η απόχρωση Soul Red Crystal αντικαθιστά τη Soul Red.

Ποιοτικό εσωτερικό

Διαθέτει καθίσματα επενδυμένα με δέρμα Nappa, ξύλινη διακόσμηση και όμορφο συνδυασμό χρωμάτων γενικότερα. Για πρώτη φορά, ένα αυτοκίνητο Mazda εφοδιάζεται με σύστημα εξαερισμού στα καθίσματα, που έχουν παχύτερα και μεγαλύτερα μαξιλάρια, συνδυάζοντας άνεση και ποιότητα μαζί. Η τεχνολογία Active Driving Display παρέχει πληθώρα πληροφοριών στον οδηγό, με την οθόνη στην κεντρική κονσόλα των οκτώ ιντσών να ντεμπουτάρει στο Mazda 6. Όσον αφορά στον πίνακα οργάνων, είναι επτά ιντσών TFT LCD στις υψηλότερες εκδόσεις. Το MZD Connect εμπεριέχει τα Apple Car Play και Android Auto, ενώ ο νέος αποθηκευτικός χώρος στο κέντρο του εσωτερικού, διαθέτει δύο θύρες USB.

Συστήματα κίνησης Skyactiv

Το όχημα εφοδιάζεται με τρεις κινητήρες, δύο βενζίνης και έναν diesel, χωρητικότητας 2,0, 2,5 και 2,2 λίτρων αντίστοιχα. Πληρούν τις αυτηρότερες προδιαγραφές εκπομπών ρύπων και η ροπή από τις χαμηλές στροφές έχει αυξηθεί. Η ισχύς για τον 2λιτρο κινητήρα είναι 145 και 165 ίπποι, 194 για τον 2,5λιτρο και 150, 184 για τον diesel.

Ανανεωμένη ανάρτηση

Ξεκαθαρίζει και υπογραμμίζει τη γενικότερη συμπεριφορά του οχήματος. Τα εμπρός αμορισέρ είναι μεγαλύτερα σε διάμετρο (35mm αντί 32mm), ενώ πίσω, με τη χρήση ουρεθάνης, η απόσβεση επιτυγχάνεται ομαλότερα, όπως και να παίρνει τη στροφή ο οδηγός και όση και να είναι η κλίση.

Αθόρυβο

Έχει υπάρξει μια αναβάθμιση στα σημεία όπου υπάρχουν ενώσεις, πράγμα που κάνει το Mazda 6, όχι μόνο ασφαλές, αλλά και αθόρυβο, απομονώνοντας δηλαδή από την καμπίνα τους εξωτερικούς θορύβους. Σε αυτό, μεγάλο ρόλο παίζει και ο τρόπος με τον οποίο το πάτωμα του Mazda 6 αφήνει τον αέρα να διαπερνά από κάτω.

Συστήματα ασφαλείας

Μια μεγάλη γκάμα του συστημάτων του i-ACTIVSENSE βοηθούν τον οδηγό να αποφύγει ρίσκα, προβλήματα, ζημιά ή τραυματισμό. Το 360° View Monitor, ελέγχει περιμετρικά το αυτοκίνητο με τέσσερις κάμερες, ενώ το Mazda Radar Cruise Control, αρχίζει να λειτουργεί από τα 30 χ.α.ω. Συνεργαζόμενο με το 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, το σύστημα μπορεί να λειτουργήσει σε όλο το εύρος, ανεξαρτήτως ταχύτητας (χιλιομετρικής) του αυτοκινήτου. Τα Intelligent Speed Assistance, Traffic Sign Recognition και οι προσαρμοζόμενοι προβολείς LED βοηθούν ακόμα περισσότερο τον οδηγό στο ταξίδι του, ενώ τέλος, το ενεργό καπό που μειώνει τις επιπτώσεις σύγκρουσης με πεζό, διατίθεται στον στάνταρ εξοπλισμό.

Πηγή: Mazda

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ