Toyota Corolla Touring Sports

Toyota Corolla Touring Sports

Θα κάνει το ντεμπούτο του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού (04-14 Οκτωβρίου) και προσφέρει στον οδηγό πρακτικότητα και στιλ.

Στο Σαλόνι του Παρισιού θα κάνει το ντεμπούτο της η Toyota Corolla Touring Sports. Ένα αυτοκίνητο με το οποίο η φίρμα ακολουθεί τη φιλοσοφία της υβριδικής τεχνολογίας, καθώς η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει έναν βενζίνης και δύο υβριδικούς.

Ο πρώτος είναι 1,2 λίτρων turbo, με ισχύ 120 ίππων, ενώ οι άλλοι δύο, 1,8 λίτρων 122 και 2,0 λίτρων 180 ίππων.

Ο 1.8άρης βελτιωμένος κινητήρας ξεχωρίζει για την αθόρυβη λειτουργία του και την αυτο-φορτιζόμενη ΕV τεχνολογία, που μειώνει το κόστος συντήρησης. Όσον αφορά στον 2λιτρο, προσφέρει σταθερότητα, άνεση και καλό χειρισμό, αφού είναι πλήρως «εγκλιματιζόμενος» στην πλατφόρμα GA-C της Toyota.

Το νέο μοντέλο διαθέτει στον εμπρός άξονα γόνατα McPherson και ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων πίσω με νέα τεχνολογία στους αποσβεστήρες και για πρώτη φορά, το σύστημα Adaptive Variable Suspension (AVS).

Λόγω της χαμηλής θέσης του μοτέρ, των καθισμάτων, αλλά και της μπαταρίας, που είναι τοποθετημένη κάτω από τα πίσω καθίσματα, το όχημα έχει χαμηλό κέντρο βάρους, κάτι που σημαίνει πως στον δρόμο είναι πιο σταθερό.

Αναφορικά με τα συστήματα υποβοήθησης και ενημερωδιασκέδασης, που διατίθενται στάνταρ στις υψηλότερες κατηγορίες και προαιρετικά στη νέα οικογένεια της Corolla, το νέο μοντέλο εφοδιάζεται με το νέο σύστημα 3-D Driver’s meter και το premium Head-Up Display, το ηχοσύστημα JBL GreenEdge και την ασύρματη φόρτιση smartphone μέσω του Toyota Touch Multimedia System, βελτιώνοντας τη ζωή στο εσωτερικό.

Το αυτοκίνητο εξωτερικά

Χάρη στην υιοθέτηση της αρχιτεκτονικής TNGA, το αυτοκίνητο δεν είναι μια παραλλαγή του hatchback, αλλά έχει γίνει ένα ξεχωριστό μοντέλο από μόνο του. Το μεταξόνιο των 2.700mm προσφέρει μεγάλο χώρο στους επιβάτες και η οροφή του, του δίνει τον χαρακτήρα του κομψού και του δυναμικού, παράλληλα. Το σπορ προφίλ του ενισχύεται από τις μεγάλες καμπύλες στις άκρες των τροχών, που επιτρέπουν την τοποθέτησή τους προς τα έξω, ώστε να τονίζεται η πιο φαρδιά στάση του και το χαμηλό κέντρο βάρους.

Στο πίσω μέρος, ξεχωρίζουν οι μυώδεις ώμοι, το φάρδος, αλλά και οι προβολείς LED, όπως επίσης το κεκλιμένο παρμπρίζ. Όσον αφορά στον προφυλακτήρα, το «βάθος» του, συνδυάζεται άψογα με τον σχεδιασμό Catamaran της εταιρείας.

Τέλος, μια γκάμα δίχρωμων αποχρώσεων που θα διατεθούν από την παρουσίασή του, συνδυάζουν το χρώμα του αμαξώματος με το μαύρο φινίρισμα στην οροφή, τις κολόνες της και την εμπρός γρίλια.

Εσωτερικά

Η νέα Corolla Touring Sports διαθέτει ένα ολοκαίνουριο εσωτερικό, σχεδιασμένο για να δημιουργήσει ένα ευρύχωρο και μοντέρνο περιβάλλον, στο οποίο οι υφές, τα χρώματα και τα διακοσμητικά στοιχεία συνδυάζονται για να προσφέρουν τα υψηλότερα επίπεδα οπτικής και απτικής ποιότητας.

Η χαμηλή θέσης οδήγησης ευνοεί τον χειριστή του, ενώ η απόσταση των 928mm των εμπρός από τα πίσω καθίσματα, κάνει τους επιβάτες να απολαμβάνουν την αίσθηση του χώρου, τη στιγμή που ο 598 λίτρων χώρος φόρτωσης, ενσωματώνει πολυάριθμες λύσεις για πρακτικότητα και ευκολία.

Πηγή: Toyota

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ