BMW X5 xDrive45e iPerformance

BMW X5 xDrive45e iPerformance

Λανσάρεται στην αγορά μέσα στο 2019 και προσφέρει αυξημένη ηλεκτρική αυτονομία, σχεδόν τριπλάσια του προκατόχου της.

Η BMW παρουσιάζει τη δεύτερη γενιά της X5 xDrive45e iPerformance. Η ισχύς είναι αυξημένη, τα οδηγικά της χαρακτηριστικά είναι κι αυτά βελτιστοποιημένα, ενώ τα επίπεδα κατανάλωσης και εκπομπών ρύπων έχουν μειωθεί σημαντικά. Αυτά οφείλονται κυρίως στα συστήματα κίνησης, αφού ο 6κύλινδρος σε σειρά κινητήρας 3,0 λίτρων, ισχύος 286 ίππων, συνδυάζεται με το ηλεκτρικό σύστημα 112 ίππων.

Η μπαταρία ιόντων-λιθίου έχει αυξημένη χωρητικότητα και εξελιγμένα ηλεκτρονικά ισχύος, παρέχοντας στο όχημα συνολική ισχύ 394 αλόγων με ροπή 600Nm. Τα 0-100 χ.α.ω. ολοκληρώνονται σε 5,6δλ, η ηλεκτρική αυτονομία έχει σχεδόν τριπλασιαστεί συγκριτικά με τον προκάτοχό της (περίπου στα 80 χιλιόμετρα), ενώ έχει αυξηθεί και η τελική ταχύτητα (αποκλειστικά με τη χρήση ηλεκτροκίνησης), από 120 στα 140 χ.α.ω.

Οι εκπομπές είναι μειωμένες (στα 49 g/km), ενώ η κατανάλωση ανέρχεται στα 2,1 l/100 km. Η ροπή μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς, ανεξάρτητα αν χρησιμοποιείται μόνο ο ηλεκτροκινητήρας, ο κινητήρας ή και οι δύο μαζί.

Η τελική αγγίζει τα 235 χ.α.ω.

Προκειμένου το αυτοκίνητο να έχει χαμηλό κέντρο βάρους, η μπαταρία έχει τοποθετηθεί χαμηλότερα συγκριτικά με άλλα SAV που διαθέτουν συμβατικό σύστημα κίνησης, με τον χώρο των αποσκευών να έχει μειωθεί μόνο κατά 150 λίτρα. Με αναδιπλωμένα τα πίσω καθίσματα, η χωρητικότητα αγγίζει τα 1.716 και τα 500, αν η πλάτη τους είναι όρθια. Το ρεζερβουάρ χωρά 69 λίτρα.

Αναφορικά με το σύστημα απόσβεσης, η BMW X5 xDrive45e iPerformance εφοδιάζεται στάνταρ με αερανάρτηση δύο αξόνων και ηλεκτρονικά ελεγχόμενους αποσβεστήρες. Σχετικά με τα προαιρετικά συστήματα, περιλαμβάνουν integral active steering.

Όσον αφορά στα συστήμαστα συνδεσιμότητας, δεν λείπουν από το αυτοκίνητο, όπως δεν λείπουν και οι νέες ψηφιακές υπηρεσίες, προσαρμοσμένες στην ηλεκτροκίνηση.

Τέλος, όλα τα συστήματα και λειτουργίες υποστήριξης του οδηγού και οι προτάσεις για το εσωτερικό, αναβαθμίζουν την ασφάλεια και την άνεση όλων των επιβατών.

Πηγή: BMW

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ