Νέα BMW X4

Νέα BMW X4

Το νέο μοντέλο του Γερμανού κατασκευαστή γράφει το επόμενο κεφάλαιο στη σύντομη έως τώρα ιστορία του και έρχεται αναβαθμισμένο σε πολλούς τομείς.

Τη νέα BMW X4 παρουσιάζει η γερμανική εταιρεία, που το έχει αναβαθμίσει στη συμπεριφορά του, το έχει σχεδιάσει έτσι ώστε να αναδεικνύει τα σπορ χαρακτηριστικά του, ενώ είναι εξοπλισμένο με τα τελευταία συστήματα υποβοήθησης και συνδεσιμότητας.

Με δυναμικές αναλογίες και αθλητικό στιλ

Οι διαστάσεις του οχήματος είναι αυξημένες (81 mm στο μήκος και φτάνει στα 4.752 mm, 54 mm στο μεταξόνιο που τώρα είναι στα 2.864 mm και 37 mm στο πλάτος που ανέρχεται στα 1.918 mm). Εμπρός, κυριαρχεία η μεγάλη μάσκα με τρισδιάστατη εμφάνιση. Οι δίδυμοι προβολείς LED με «ισχυρό» περίγραμμα και οριζόντια φώτα ομίχλης είναι το σήμα κατατεθέν πλέον των μοντέλων Χ.

Η γραμμή ώμου που διατρέχει τις λαβές των θυρών προς τα πίσω φώτα και η γραμμή μεταξύ των θόλων των τροχών διαιρούν τις πλευρικές επιφάνειες του αυτοκινήτου, με την αισθητική αυτή να δημιουργεί «φουσκωμένους» θόλους, που τονίζονται από τις επιφάνειες των παραθύρων. Η οροφή έχει τη γραμμή coupe, ενώ τα πίσω φώτα LED ξεχωρίζουν από το αμάξωμα, με τις δύο απολήξεις της εξάτμισης, που είναι κοινές σε όλες τις εκδόσεις κινητήρων, να μεγιστοποιούν την αίσθηση του πλάτους στο πίσω τμήμα.

Οι ζάντες των 19 ιντσών διατίθενται στις εκδόσεις xLine, M Sport X και M Sport, ενώ υπάρχει η δυνατότητα παραγγελίας με εξοπλισμό BMW Individual.

Σπορ εσωτερικό με premium αίσθηση

Η διάταξη του cockpit είναι οδηγοκεντρική και ο χαμηλός πίνακας οργάνων σε συνδυασμό με την υπερυψωμένη θέση του οδηγού, του προσφέρουν την αυτοπεποίθηση που ζητά. Τα καθίσματα είναι ανασχεδιασμένα, με τολμηρά πλευρικά μαξιλάρια, ενώ οι επενδύσεις γονάτων στα πλευρά της κεντρικής κονσόλας επεκτείνουν τη σπορτίφ αίσθηση. Τα υλικά εν συνεχεία είναι πολύ καλής ποιότητας και οι επιφάνειες του ταμπλό ενσωματώνονται στις επενδύσεις των θυρών, ενώ εντυπωσιακές λεπτομέρειες αποτελούν τα ανάγλυφα λογότυπα Χ στις ηλεκτρολυτικά επιμεταλλωμένες επιφάνειες των θυρών.

Στον προαιρετικό εξοπλισμό διατίθενται η νέα δερμάτινη ταπετσαρία Vernasca και ένα νέο ταμπλό με επένδυση Sensatec. Προαιρετικά είναι: ο αυτόματος έλεγχος κλιματισμού τριών ζωνών, ο ενεργός εξαερισμός καθίσματος, ο φωτισμός περιβάλλοντος και το πακέτο Ambient Air, το BMW Display Key και η μεγάλη πανοραμική κρυστάλλινη οροφή.

Οι χώροι από εκεί και πέρα είναι αρκετοί. Υπάρχουν οι απαραίτητες ποτηροθήκες, οι μεγάλες θήκες στις θύρες και διάφορες άλλες αποθηκευτικές λύσεις, ενώ πίσω, τα τρία καθίσματα προσφέρουν περισσότερη άνεση για τα πόδια των επιβατών. Η χωρητικότητα αυξάνεται από τα 525, στα 1.430 λίτρα με τα καθίσματα να έχουν διπλωθεί (η αναλογία τους είναι 40:20:40), ενώ μια προαιρετική λειτουργία του χώρου αποσκευών, επιτρέπει την ατομική ρύθμιση της πλάτης.

Πλούσια γκάμα κινητήρων

Διατίθενται τρεις εκδόσεις μοτέρ βενζίνης και τεσσάρων diesel. Στην κορυφή της γκάμας, βρίσκονται δύο μοντέλα BMW M Performance. Ο 6κύλινδρος σε σειρά βενζινοκινητήρας της BMW X4 M40i αποδίδει 360 ίππους. Η BMW X4 M40d εφοδιάζεται με τον σε σειρά 6κύλινδρο diesel, ισχύος 240 αλόγων, ενώ η BMW X4 xDrive30d αντλεί ισχύ από έναν ίδιο κινητήρα, ισχύος 265 ίππων. Επιπλέον, η γκάμα περιλαμβάνει δύο 4κύλινδρους diesel που αποδίδουν 231 ίππους στην BMW X4 xDrive25d και 190 στην BMW X4 xDrive20d. Οι άλλοι δύο κινητήρες βενζίνης, είναι αυτός με ισχύ 252 ίππων, που εφοδιάζει την BMW X4 xDrive30i και εκείνος με τα 184 της BMW X4 xDrive20i. Όλοι συνεργάζονται με το 8τάχυτο κιβώτιο Steptronic με χειριστήρια αλλαγών σχέσεων πίσω από το τιμόνι και ευφυές σύστημα 4κίνησης στάνταρ.

Το κέντρο βάρους είναι χαμηλότερο από εκείνο της Χ3 και ο βασικός εξοπλισμός, πέραν της ανάρτησης M Sport και της λειτουργίας Performance Control, περιλαμβάνει σπορ σύστημα διεύθυνσης με μεταβλητό λόγο υποπολλαπλασιασμού. Τα φρένα Μ Sport και η προσαρμοζόμενη ανάρτηση με ηλεκτρονικά ελεγχόμενους αποσβεστήρες διατίθενται προαιρετικά. Τα μοντέλα BMW M Performance είναι στάνταρ εξοπλισμένα με ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών, ειδικά σχεδιασμένα φρένα Μ και μπλοκέ διαφορικό M Sport που ελέγχει την πρόσφυση των πίσω τροχών, διευκολύνοντάς το να εξέρχεται των στροφών με δυναμισμό.

Το νέο μοντέλο είναι έως και 50 κιλά ελαφρύτερο από τον προκάτοχό του και ο αεροδυναμικός συντελεστής 0,30, οφείλεται στη βελτιωμένη αεροδυναμική του πακέτου.

Νέες λειτουργίες BMW ConnectedDrive

Το σύστημα iDrive περιλαμβάνει την οθόνη Control Display που διατίθεται προαιρετικά σε έκδοση 10,25 ιντσών με λειτουργία αφής. Το voice control έχει βελτιωθεί, με το σύστημα χειρονομιών, το ταμπλό πολλαπλών λειτουργιών και την τελευταία γενιά BMW Head-Up Display, να είναι προαιρετικές επιλογές. Από εκεί και πέρα, το Driving Assistant Plus περιλαμβάνει το νέας γενιάς Active Cruise Control με λειτουργία Stop & Go, Steering & lane control assistant, Lane Keeping Assistant με ενεργή προστασία από πλευρική σύγκρουση και συστήματα προειδοποίησης διασταυρούμενης κυκλοφορίας και διασταυρώσεων. Το νέο Parking Assistant Plus περιλαμβάνει λειτουργίες Top View, Panorama View και 3D View, ενώ η λειτουργία Remote 3D View, προσφέρει μια τρισδιάστατη εικόνα του αυτοκινήτου μέσω του κινητού. Προαιρετικά διατίθεται προεγκατάσταση σημείου WiFi.

Οι λειτουργίες Real Time Traffic Information, On-Street Parking Information και Concierge Services μεταξύ άλλων ανήκουν στις στάνταρ ConnectedDrive Services, ενώ το BMW Connected+ προσφέρει μεγάλο βαθμό εξατομίκευσης. Τέλος, υπάρχει και το Microsoft Office 365 (μερικές από τις επιλογές του οδηγού είναι η ανταλλαγή και επεξεργασία e-mail), το οποίο οι χρήστες μπορούν να επιλέγουν από το ConnectedDrive Store.

Πηγή: BMW

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ