Ferrari Purosangue

Ferrari Purosangue

Οι πρώτες πληροφορίες για το SUV της ιταλικής εταιρείας, που σκοπεύει να το διαθέσει στην αγορά έως το 2022 το αργότερο.

Το 2022, το αργότερο, θα διαθέσει στην αγορά η Ferrari το πρώτο μοντέλο της με τέσσερις θύρες και τέσσερις θέσεις. Θα εφοδιάζεται με έναν V6 υβριδικό κινητήρα, με τοποθέτηση στο εμπρός μέρος και θα παίρνει κίνηση από όλους τους τροχούς. Το όνομά του: Purosangue, που σημαίνει καθαρόαιμο.

Βασίζεται στο SUV της Maserati, τη Levante, που διατίθεται στην αγορά από το 2016. Το αντίστοιχο της Ferrari, βασίζεται σε μια πλατφόρμα με τον κινητήρα τοποθετημένο εμπρός, ο οποίος είναι 6κύλινδρος turbo, με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς, με τον πίσω άξονα να διαθέτει δίδισκο συμπλέκτη. Το υβριδικό σύστημα περιέχει και ηλεκτρικά μοτέρ, αλλά οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να την παραγγείλουν και δίχως αυτά.

Η τελευταία εκδοχή βασίζεται στη Ferrari GTC4 Lusso, που έχει την κινητήρια μονάδα στο εμπρός μέρος και η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς.

Τεχνολογία turbo από τη Formula 1

Η Ferrari έχει κατοχυρώσει με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας μια νέα έκδοση turbo για τη νέα μονάδα ισχύος. Αυτή βασίζεται στη διάταξη που χρησιμοποιείται στη Formula 1. Στην εξάτμιση, μια τουρμπίνα που συνδέεται με τον εναλλάκτη, μετατρέπει τα αέρια σε ηλεκτρική ενέργεια. Μετά, το ρεύμα τροφοδοτείται στην πλευρά εισόδου μέσω μιας μπαταρίας, με τους Ιταλούς να θέλουν να αποφύγουν φαινόμενα turbo lag. Από τη στιγμή που ο στρόβιλος στην εξάτμιση λειτουργεία σαν βαλβίδα, το σύστημα φαίνεται να είναι V8 ή ο V12 της Ferrari CTC4 Lusso. Προφανώς, πάντως, θα χρησιμοποιηθεί ένας V6, με τους V12 και V8 να συνεχίζουν να υπάρχουν στην γκάμα της εταιρείας.

Το υβριδικό σύστημα, ο σχεδιασμός του κοκ-πιτ με τα νέα ηλεκτρονικά, το head-up display και το σύστημα ενημερωδιασκέδασης, μάλλον θα γίνουν σε συνεργασία με τη Maserati. Όσον αφορά στο βάρος του SUV της Ferrari, θα χρησιμοποιηθούν υλικά, όπως το ανθρακόνημα και το αλουμίνιο, για εξοικονόμηση.

Η νέα πλατφόρμα θα επιτρέπει την εύκαμπτη διάταξη. Ο V6, τα ηλεκτρικά μοτέρ και η μετάδοση παραμένουν στη θέση τους, αλλά άγνωστο είναι το μεταξόνιο και το ύψος του οχήματος. Δεν θα είναι τόσο μεγάλο όσο το Urus της Lamborghini και το μήκος του θα ανέρχεται στα πέντε μέτρα και το πλάτος του στα δύο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ