Τα BMW i3 και BMW i3s με μεγαλύτερη αυτονομία

Τα BMW i3 και BMW i3s με μεγαλύτερη αυτονομία

Τα δύο μοντέλα θα εφοδιάζονται από τον Νοέμβριο με μπαταρίες διπλάσιας χωρητικότητας, ενώ επεκτείνεται ακόμα περισσότερο ο σπορ χαρακτήρας τους.

Οι μπαταρίες υψηλής τάσης του BMW Group βελτιώθηκαν ακόμα περισσότερο. Εκείνες, μάλιστα, που θα εφοδιάζουν από τον Νοέμβριο τα BMW i3 και BMW i3s, παρέχουν ακόμα περισσότερη αυτονομία χάρη στις τελευταίες βελτιώσεις, αποφέροντας χωρητικότητα 120 Ah, κάτι που σημαίνει 260 χιλιόμετρα αυτονομίας σε καθημερινή χρήση. Ενδεικτικό της βελτίωσης, οι τιμές κατά το λανσάρισμα του BMW i3 το 2013, που ήταν 60 Ah και 22,6 kWh, τη στιγμή που η μπαταρία της δεύτερης γενιάς του 2016, ήταν 94 Ah και 33 kWh. Τώρα, το ενεργειακό περιεχόμενο αγγίζει τις 42,2 kWh, χωρίς να υπάρχει καμία μεταβολή στο μέγεθος.

Οι επιδόσεις παραμένουν στα ίδια επίπεδα, αλλά όπως προαναφέρθηκε, η αυτονομία έχει αυξηθεί. Το BMW i3, με ηλεκτροκινητήρα 170 ίππων επιταχύνει από στάση στα 100 χ.α.ω. σε 7,3δλ., ενώ το BMW i3s με 184 ίππους ολοκληρώνει το σπριντ σε 6,9. Η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στον μικτό κύκλο για το BMW i3 (120 Ah) είναι 13,1 kWh / 100 km, ενώ το BMW i3s (120 Ah) καταναλώνει 14,6 kWh – 14,0 kWh / 100 km. Ως εκ τούτου, η υψηλή απόδοση του ηλεκτρικού μοτέρ και η αυξημένη χωρητικότητα της μπαταρίας πετυχαίνουν μεγαλύτερη αυτονομία κατά 30%, συγκριτικά με τα προηγούμενα μοντέλα.

Τα στάνταρ καλώδιο φόρτισης είναι συμβατό με μια οικιακή πρίζα. Η μπαταρία φορτίζεται με αυτόν τον τρόπο στο 80% σε περίπου 15 ώρες με ισχύ φόρτισης 2,4 kW. Σε BMW i Wallbox, πάντως, ο χρόνος που απαιτείται για τη φόρτιση στο ίδιο ποσοστό, ανέρχεται σε 3,2 ώρες. Όσον αφορά στους σταθμούς ταχείας φόρτισης, το 80% επιτυγχάνεται σε 42 λεπτά.

Προαιρετική επιλογή για το BMW i3 το σπορ πακέτο

Στοιχεία του νέου πακέτου είναι η σπορ ανάρτηση, που περιλαμβάνει ειδικά αμορτισέρ, ελατήρια και αντιστρεπτικές ράβδους, ανάρτηση χαμηλωμένη κατά 10mm, πιο φαρδύ μετατρόχιο και ζάντες 20 ιντσών σε χρωματισμό Jet Black ή Bicolor με ελαστικά διαφορετικών διαστάσεων εμπρός/πίσω. Οι δυναμικές επιδόσεις τονίζονται οπτικά από τα μαύρα πλαίσια στους θόλους των τροχών, που περιλαμβάνονται στο πακέτο.

Νέες εξωτερικές αποχρώσεις

Με το λανσάρισμα της νέας γενιάς μπαταριών, η σχεδίαση των δύο μοντέλων έχει εμπλουτιστεί με νέες πινελιές. Τώρα, διατίθεται η έκδοση Jucaro Beige metallic με πρόσθετα Frozen Grey, ενώ εξακολουθούν να είναι διαθέσιμες οι εξωτερικές αποχρώσεις Mineral Grey metallic, Imperial Blue metallic, Melbourne Red metallic, Capparis White και Fluid Black. Για να ταιριάζει από εκεί και πέρα η προαιρετική σχεδίαση εσωτερικού Loft, περιλαμβάνονται υφασμάτινη/Sensatec «Electronic» ταπετσαρία σε Carum Grey με καφέ τόνους και εσωτερικές επιφάνειες σε Electronic Brown.

Φωτισμός LED

Υπάρχουν οι στάνταρ προβολείς LED και εναλλακτικά οι προσαρμοζόμενοι προβολείς LED με αυτόματη λειτουργία μείωσης της έντασης του φωτός. Σε ταχύτητες άνω των 70 χ.α.ω., οι προβολείς ρυθμίζουν τη φωτεινότητά τους και η μεγάλη σκάλα, αντικαθίσταται από τη μεσαία, εφόσον ένα όχημα διέρχεται στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Χάρη στη διαιρούμενη διάταξή τους, τα τμήματα της μεγάλης σκάλας, μπορούν να φωτίζουν τις υπόλοιπες περιοχές του δρόμου. Το σύστημα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων φωτισμό στροφών και υποβοήθηση μεγάλης σκάλας.

Χειριστήρια και συνδεσιμότητα

Με το προαιρετικό σύστημα πλοήγησης, η απεικόνιση του iDrive με μπουτόν σε tile διάταξη και live mode, είναι βελτιωμένη. Το περιεχόμενο πλέον προβάλλεται πιο γρήγορα και εύκολα, ενώ ο προαιρετικός εξοπλισμός περιλαμβάνει ασύρματη φόρτιση smartphone και ασύρματο σημείο LAN hotspot, το οποίο προσφέρει σύνδεση για έως και 10 συσκευές.

Πηγή: BMW

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ