DS 3 Crossback

DS 3 Crossback

Το νέο μοντέλο ξεχωρίζει για το στιλ και για τους χώρους του, ενώ διατίθεται και σε 100% ηλεκτροκίνητη έκδοση E-Tense.

Το DS 3 Crossback βαδίζει στα χνάρια του DS 7 Crossback και οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να ξεχωρίσουν τη λεπτομέρεια σε όλους τους τομείς, τα συστήματα ασφαλείας, αλλά και όλα όσα εκείνα αναζητά ο οδηγός για να κάνει πιο άνετες τις μετακινήσεις του. Το αυτοκίνητο μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα compact SUV, με μήκος 4,12μ., τροχούς 18 ιντσών και αυξημένη απόσταση από το έδαφος. Εμπρός, τα DS Wings είναι κομψά και τα φώτα ημέρας DRL με τα κάθετα LED και τους προβολείς DS Matrix LED Vision συνδυάζονται όμορφα, παράγοντας μια εξίσου όμορφη όψη. Επίσης, η λειτουργικότητα είναι παρούσα στο εξωτερικό μέρος του οχήματος έστω και αν αυτή είναι «αόρατη».

Καθώς, έτσι μπορούν να χαρακτηριστούν οι ελαστικές προσθήκες στα πλαίσια των θυρών και των παραθύρων, οι χειρολαβές στις πόρτες, αλλά και η κεραία στην οροφή, που δεν είναι ορατή. Το πίσω μέρος διαθέτει μοντέρνο φωτισμό και το όνομα Crossback καλύπτει όλο το πλάτος.

Πολλές επιλογές εξατομίκευσης

Δέκα σχέδια ζαντών, άλλες τόσες χρωματικές αποχρώσεις για το εξωτερικό και τρία χρώματα για την οροφή. Εντός καμπίνας, οι επιλογές για τον διάκοσμο είναι πέντε (Montmartre, Bastille, Performance Line, Rivoli, Opera), ενώ υπάρχει και άλλη μία κατά το λανσάρισμα, η La Premiere. Το δέρμα Nappa συνδυάζεται με το ύφασμα Alcantara και η καλή συναρμογή των υλικών, μαζί με την εργονομία, είναι ορατά στην κεντρική κονσόλα μεταξύ άλλων, εκεί όπου εντοπίζονται τα χειριστήρια για το κιβώτιο και το ηλεκτρικό χειρόφρενο. Παράλληλα, υπάρχει και μια σειρά από αποθηκευτικούς χώρους. Εκεί, βρίσκεται το συρόμενο υποβραχιόνιο και το σημείο όπου μπορεί να φορτιστεί ένα smartphone (λίγο πιο μπροστά).

Τα καθίσματα διαθέτουν αφρό υψηλής πυκνότητας και εξοπλίζονται με λειτουργίες μασάζ και ηλεκτρικών ρυθμίσεων. Η ηχομόνωση είναι εξαιρετική, καθώς για αυτόν τον τομέα δόθηκε έμφαση στα πάνελ των θυρών, τις γυάλινες και πιο παχιές επιφάνειες και το ανάλογα σχεδιασμένο εμπρός παρμπρίζ. Τέλος, η συνεργασία της DS με τη Focal είχε ως συνέπεια ένα ηχοσύστημα συνολικής ισχύος 515 watts, που συνεισφέρει στην καλύτερη παραμονή στην καμπίνα και τη βέλτιστη δυνατότητα ακρόασης.

Συστήματα ασφαλείας

Διαθέτει την αναβαθμισμένη έκδοση του Active Safety Brake. Φρενάρει αυτόματα και αφού μπορεί να αναγνωρίσει δίκυκλα και πεζούς, κάνοντας την ασφάλεια των μετακινήσεων ακόμα μεγαλύτερη. Λειτουργεί σε ένα εύρος 5-140 χ.α.ω. και ως εκ τούτου, προσφέρει μεγάλη κάλυψη σε πάρα πολλές περιπτώσεις και εύρος ταχύτητας.

DS 3 Crossback E-Tense

Είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα της εταιρείας και αποτελεί φυσικά την ηλεκτρική έκδοση του DS 3 Crossback. Η έκδοση θα είναι διαθέσιμη το Β’ 6μηνο του 2019, με αυτονομία που ξεπερνά τα 300 χιλιόμετρα και με λειτουργία ταχυφόρτισης. Σε 30 λεπτά, θα έχει φορτιστεί δηλαδή το 80% της μπαταρίας. Οι χώροι δεν διαφοροποιούνται σε καμία περίπτωση σε σχέση με τη συμβατική έκδοση του μοντέλου, καθώς οι συσσωρευτές έχουν τοποθετηθεί κάτω από το πάτωμα. Το σύστημα κίνησης περιλαμβάνει ένα ηλεκτρικό μοτέρ 136 ίππων και μπαταρίες ιόντων-λιθίου 50kWh.

Δυνατοί και οικονομικοί κινητήρες

Εφοδιάζεται με την τελευταία αναβάθμιση του βενζινοκινητήρα PureTech, που συνεργάζεται με το κιβώτιο ΕΑΤ8 και αποδίδει 155 ίππους. Την γκάμα, συμπληρώνουν οι εκδόσεις των 1,2 λίτρων, ισχύος 100 και 130 ίππων. Όσον αφορά στις επιλογές των diesel, υπάρχουν δύο εκδόσεις του BlueHDi 1,5 λίτρων, ισχύος 100 και 130 ίππων.

Πηγή: DS

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ