Νέα BMW Σειρά 3 Sedan

Νέα BMW Σειρά 3 Sedan

Οι Γερμανοί παρουσίασαν στο Παρίσι την BMW Σειρά 3 Sedan, που είναι βελτιωμένη σε όλα και στην αγορά αναμένεται τον Μάρτιο του 2019.

Την BMW Σειρά 3 Sedan παρουσίασε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού η γερμανική εταιρεία. Ένα μοντέλο αναβαθμισμένο σε όλους τους τομείς, με μεγάλη γκάμα κινητήρων και εκδόσεων και προπάντων, εφοδιασμένο με όλα τα σύγχρονα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού.

Κατά το λανσάρισμα, διατίθενται έξι εκδόσεις μοτέρ. Υπάρχουν 4κύλινδρα βενζίνης, 4κύλινδρα diesel και ένα 6κύλινδρο diesel με ισχύ από 150-265 ίππους. Στην BMW 320d xDrive Sedan διατίθεται και η ευφυής 4κίνηση, ενώ αργότερα θα ακολουθήσουν δύο ακόμα μοντέλα. Η BMW M Performance και η BMW iPerformance με plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης.

Η έβδομη γενιά του μοντέλου από εκεί και πέρα, περιλαμβάνει νέα τεχνολογία αποσβεστήρων και βάσεις ανάρτησης, πιο άκαμπτη δομή στο αμάξωμα, φαρδύτερα μετατρόχια, λιγότερο βάρος, ισορροπημένη κατανομή 50:50 και χαμηλό κέντρο βάρους. Το όχημα μπορεί να εφοδιάζεται με χαμηλωμένη ανάρτηση M Sport, προσαρμοζόμενη ανάρτηση Adaptive M, σπορ σύστημα διεύθυνσης με μεταβλητό λόγο υποπολλαπλασιασμού, φρένα M Sport, ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό  M Sport για πλήρως μεταβλητή «εμπλοκή» των πίσω τροχών και ζάντες αλουμινίου έως 19 ιντσών.

Αναφορικά με τον σχεδιασμό, έχει καθαρές γραμμές, που αναδεικνύουν τη μοντέρνα του αισθητική και με τις εκδόσεις Advantage, Sport Line, Luxury Line και M Sport, δίνουν στον υποψήφιο αγοραστή επιλογές εξατομίκευσης. Η αεροδυναμική του είναι βελτιωμένη και ο συντελεστής οπισθέλκουσας είναι τώρα 0,23 (BMW 320d) από 0,26 και αυτό επιτυγχάνεται από την ενεργή λειτουργία της γρίλιας, των air curtains και του πλήρως στεγανοποιημένου κάτω τμήματος του αμαξώματος.

Στον στάνταρ εξοπλισμό, ο πελάτης μπορεί να βρει προβολείς full-LED και σκούρα πίσω φώτα LED. Στον προαιρετικό εξοπλισμό διατίθενται οι προβολείς Adaptive LED με BMW Laserlight για αντιθαμβωτική δέσμη μεγάλης σκάλας – με εμβέλεια περίπου 530 m – και εμπρός προβολείς LED.

Το εσωτερικό είναι πιο οδηγοκεντρικό, ανανεωμένο και ποιοτικό, με την ευρυχωρία για τους ώμους και τους αγκώνες των επιβαινόντων να είναι αυξημένη και με την ορατότητα στο πίσω μέρος, αισθητά βελτιωμένη. Τα γόνατα των πίσω επιβατών έχουν άπλετο χώρο, η πρόσβασή τους γίνεται εύκολα και τα καθίσματα αναδιπλώνονται σε αναλογία 40:20:40. Ο χώρος αποσκευών έχει χωρητικότητα 480 λίτρων.

Το τιμόνι έχει νέα σχεδίαση, όπως νέο είναι και το πάνελ για τον έλεγχο των φώτων. Ο επιλογέας σχέσεων είναι κι αυτός ανανεωμένος και η κεντρική κονσόλα περιλαμβάνει iDrive Controller, διακόπτη start/stop, κουμπί για τον διακόπτη Driving Experience Control και νέο ηλεκτρικό χειρόφρενο. Φώτα LED εσωτερικά, κάνουν την καμπίνα ξεχωριστή, ενώ στον προαιρετικό εξοπλισμό υπάρχει και το Welcome Light Carpet. Για τον ήχο, φροντίζει το Radio Professional με έξι ηχεία και προαιρετικά, το Harman Kardon surround με 16. Οι θύρες USB με διεπαφή Bluetooth διατίθενται στάνταρ και προαιρετικά η τηλεφωνία με ασύρματη φόρτιση.

Το επίπεδο άνεσης και ευκολίας, συνεχίζεται με τα καθίσματα, που έχουν βελτιστοποιημένη θέση, ενώ πίσω, υπάρχει η δυνατότητα επένδυσης με ταπετσαρία Vernasca, προαιρετικά. Προαιρετική είναι και η κρυστάλλινη οροφή με μεγαλύτερη επιφάνεια 100mm.

Αναφορικά με την ηχομόνωση, το αυτοκίνητο περιέχει στην κολόνα Α, αφρό, ενώ το ακουστικό κρύσταλλο για το παρμπρίζ είναι – κι αυτό στάνταρ. Οι πόρτες με το ακουστικό κρύσταλλο, είναι προαιρετικές.

Τα συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης δεν θα μπορούσαν να λείψουν και πρόκειται για τα: Collision & Pedestrian Warning με λειτουργία πέδησης, στάνταρ. Το προαιρετικό Driving Assistant Professional περιλαμβάνει συστήματα όπως τα Active Cruise Control με λειτουργία Stop & Go, Steering & lane control assistant, Lane Departure Warning, Lane Change Warning, Side Collision Warning), Evasion Aid για αποφυγή εμποδίων, Crossing traffic warning system, Priority warning και Wrong-way warning system. Διατίθεται και το Head-Up Display και πιο συγκεκριμένα, η δεύτερη γενιά του.

Μάλιστα, η νέα BMW Σειρά 3 Sedan βοηθά τον οδηγό και στο παρκάρισμα, με τα συστήματα Parking Assistant, Reversing Assistant, Park Distance Control και κάμερα οπισθοπορείας.

O νέος BMW Intelligent Personal Assistant στέκεται αρωγός στον χειριστή και μπορεί να απαντά σε φωνητικές εντολές, ενώ το σύστημα πληροφοριών «βρίσκει» τον πίνακα οργάνων μεγαλύτερο, στις 5,7 ίντσες (από 2,7), ενώ η οθόνη του Control Display είναι από 6,5-8,8 ίντσες. Το προαιρετικό BMW Live Cockpit Professional περιλαμβάνει πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών και Control Display 10,25. Όσον αφορά στο νέο Operating System 7.0, βελτιώνει τον έλεγχο μέσω της οθόνης αφής Control Display, του iDrive Controller, τους διακόπτες στο τιμόνι, το σύστημα ελέγχου χειρονομιών BMW ή τον φωνητικό έλεγχο.

Τέλος, το Remote Software Upgrade αναβαθμίζει το λογισμικό, ενώ το BMW Digital Key φροντίζει για την πρόσβαση στο όχημα και εκκίνησης του κινητήρα μέσω smartphone.

Πηγή: BMW

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ