Στη διάθεση των πελατών η Mercedes-Benz S 560 e

Στη διάθεση των πελατών η Mercedes-Benz S 560 e

Η υβριδική Mercedes-Benz S 560 e είναι διαθέσιμη για παραγγελίες. Πρόκειται για την τρίτη γενιά του μοντέλου.

Στη διάθεση του κοινού έχει τεθεί πλέον η Mercedes-Benz S 560 e. Το μοντέλο είναι υβριδικό και συνδυάζει τον V6 κινητήρα βενζίνης, ισχύος 367 ίππων, με έναν ηλεκτρικό, απόδοσης 90 kW. Η μπαταρία ιόντων-λιθίου, αποθηκεύει περισσότερη ενέργεια και η ηλεκτρική αυτονομία του οχήματος, φτάνει τα 50 χιλιόμετρα.

Η χωρητικότητα, χάρη στα στοιχεία λιθίου, νικελίου, μαγνησίου και κοβαλτίου, είναι αυξημένη στα 37 Ah έναντι 22 του προηγούμενου εξαρτήματος, με τον DC/DC εναλλάκτη να είναι τοποθετημένος στον χώρο του ηλεκτρικού μοτέρ. Προηγουμένως βρισκόταν στον χώρο αποσκευών. Παρά το γεγονός της αύξησης του 50% σε χωρητικότητα, η νέα μπαταρία είναι πιο μικρή σε διαστάσεις σε σχέση με τον προκάτοχό της.

Με τον υγρόψυκτο φορτιστή, χωρητικότητας 7,4 kW, η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί σε Wallbox σε ποσοστό 10-100% σε 1,5 ώρα, ενώ πέντε ώρες είναι ο αντίστοιχος χρόνος, αν χρησιμοποιείται οικιακή πρίζα.

Οι τέσσερις οδηγικές modes επιτρέπουν στον οδηγό να επιλέγει αυτός πώς θα κινηθεί και αν θελήσει να κάνει την πορεία του οικονομικότερη, μπορεί να επιλέξει τη λειτουργία ECO Assist, που και βάση πλοήγησης, του δείχνει πότε είναι προτιμότερο να αφήσει το πεντάλ του γκαζιού. Έτσι, λειτουργεί χωρίς το συμβατικό μοτέρ και απολαμβάνει ακόμα περισσότερο τις ανέσεις της S-Class.

Το μοντέλο είναι ιδιαίτερα άνετο από την άποψη που το θέλει να δημιουργεί εξαιρετική ατμόσφαιρα στην καμπίνα. Το ηλεκτρικό σύστημα υψηλής τάσης τροφοδοτεί, όχι μόνο τα εξαρτήματα του κινητήρα και την αντλία για το σύστημα πέδησης με ανάκτηση ενέργειας, αλλά τον ηλεκτρικό συμπιεστή ψύξης και τον ενισχυτή θέρμανσης υψηλής τάσης. Και οι δύο επιτρέπουν τον έλεγχο του κλιματισμού πριν από την είσοδο στο εσωτερικό, όχι μόνο το καλοκαίρι, αλλά και τον χειμώνα, επειδή μπορούν να λειτουργούν χωρίς την αρωγή του μοτέρ καύσης.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

 Αριθμός κυλίνδρων: 6, διάταξης V, βενζίνη
Χωρητικότητα: 2.996cc
Ισχύς θερμικού μοτέρ: 367 ίπποι στις 5.500-6.000 σ.α.λ.
Ροπή: 500Nm στις 1.800-4.500 σ.α.λ.
Ισχύς ηλεκτρικού μοτέρ: 90 kW
Συνδυασμένη ισχύς: 476 ίπποι
Συνδυασμένη ροπή: 700Nm
Επιτάχυνση 0-100 χ.α.ω.: 5δλ.
Τελική ταχύτητα: 250 χ.α.ω.
Τελική ταχύτητα ηλεκτρικού κινητήρα: Πάνω από 130 χ.α.ω.
Μικτή κατανάλωση: 2,6-2,5l/100 km
Μικτές εκπομπές ρύπων: 59-57 CO2
Χωρητικότητα μπαταρίας: 13,5 kWh
Κατανάλωση ηλεκτρικού μοτέρ: 20,2-20 kWh/100 km
Αυτονομία ηλεκτρικού συστήματος: Έως 50 χιλιόμετρα

Πηγή: Mercedes

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ