Δύο νέα μοντέλα GTS από την Porsche

Δύο νέα μοντέλα GTS από την Porsche

Η γερμανική εταιρεία πρόσθεσε δύο νέα μοντέλα στην οικογένεια της Panamera. Τα GTS και GTS Sport Turismo.

Οι GTS και GTS Sport Turismo προστίθενται στην γκάμα των μοντέλων της οικογένειας Panamera. Η Porsche δημιούργησε αυτά τα μοντέλα για να είναι ακόμα πιο ισχυρά, σταθερά και αποδοτικά στον δρόμο, ενώ παράλληλα, ο εσωτερικός τους διάκοσμος έχει εμπλουτιστεί σημαντικά με υψηλής ποιότητας υλικά για περισσότερη άνεση και ποιότητα.

Ισχυρός κινητήρας και σπορ σύστημα εξάτμισης

Τα οχήματα εφοδιάζονται με έναν 4λιτρο V8 κινητήρα βενζίνης, ισχύος 460 ίππων με ροπή 620Nm. Σε συνδυασμό με το σύστημα της εξάτμισης, ο ήχος που παράγεται είναι ιδιαίτερος. Ο biturbo κινητήρας διαθέτει φίλτρο σωματιδίων και ξεπερνά τον προηγούμενο κατά 20 ίππους και 100Nm ροπής και βοηθά τα νέα μοντέλα να επιταχύνουν έως τα 100 χ.α.ω. σε 4,1δλ σε συνδυασμό με το πακέτο Sport Chrono. Η τελική της GTS ανέρχεται στα 292 χ.α.ω. και της GTS Sport Turismo στα 289. Εξοπλίζονται με το σύστημα 4κίνησης Porsche Traction Management (PTM), αλλά και με το 8τάχυτο κιβώτιο PDK διπλού συμπλέκτη. Η κατανάλωσή τους είναι 10,3 l/100 km (Sport Turismo: 10,6 l/100 km) και οι εκπομπές ρύπων CO2 235 g/km (Sport Turismo: 242 g/km).

Εξαιρετική σταθερότητα

Η Porsche εφοδιάζει τα μοντέλα της με την προσαρμοζόμενη ανάρτηση τριών θαλάμων, που διατίθεται στάνταρ και προσφέρει σταθερότητα και ιδανική λειτουργικότητα των ελατηρίων. Το αμάξωμα είναι πιο κοντά στον δρόμο κατά 10mm, ενώ το σύστημα Porsche Active Suspension Management (PASM) έχει προσαρμοστεί προκειμένου να προσφέρει ακόμα πιο σπορτίφ αίσθηση. Όσον αφορά στο σύστημα πέδησης, είναι αποτελεσματικό, χάρη στους 390mm δίσκους εμπρός και 365mm πίσω.

Σπορ σχεδιασμός και πολλά μαύρα στοιχεία

Συγκρινόμενα με τον προκάτοχό τους, τα οχήματα διαθέτουν στον βασικό τους εξοπλισμό σημαντικές αναβαθμίσεις σε αρκετούς τομείς. Στο πακέτο Sport Design, το εμπρός μέρος και το πίσω κάτω, είναι μαύρα, ενώ μια πληθώρα εξίσου σκούρων αποχρώσεων, τα κάνει να δείχνουν πιο σπορ. Οι τροχοί 20 ιντσών είναι στάνταρ, ενώ το εσωτερικό περιέχει στοιχεία μαύρου Alcantara και ανοδιωμένου αλουμινίου. Στον βασικό εξοπλισμό διατίθεται το θερμαινόμενο πολυλειτουργικό σπορ τιμόνι (με paddles), που είναι επενδυμένο με ύφασμα Alcantara και το Connect Plus για μια μεγάλη γκάμα ψηφιακών υπηρεσιών. Με το προαιρετικό πακέτο εσωτερικού GTS, ο πελάτης μπορεί να εξατομικεύσει πολλούς τομείς, όπως πχ. να εμφανίζονται οι στροφές του κινητήρα και τα λογότυπα GTS σε αντιθετικές αποχρώσεις Carmine Red ή Crayon.

Ντεμπούτο του head-up display σε μοντέλο Panamera

Τα μοντέλα GTS προσφέρουν τις ίδιες καινοτομίες με τη δεύτερη γενιά της οικογένειας Panamera. Αυτές περιλαμβάνουν το Porsche Advanced Cockpit και συστήματα υποβοήθησης, όπως είναι το Porsche InnoDrive, με το προσαρμοζόμενο cruise control και το προαιρετικό σύστημα διεύθυνσης στους πίσω τροχούς. Από εκεί και πέρα, για πρώτη φορά στην οικογένεια της Panamera, ντεμπουτάρει το head-up display, που απεικονίζει στο παρμπρίζ και στο οπτικό πεδίο του οδηγού, διάφορες πληροφορίες.

Η πρώτη Panamera GTS Sport Turismo

Στην έκδοση GTS Sport Turismo, το αυτοκίνητο διαθέτει μεγάλο χώρο αποσκευών με χαμηλό κατώφλι, αυξημένη χωρητικότητα και δυνατότητα διαμόρφωσης των καθισμάτων 4+1.

Πηγή: Porsche

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ