Νέο Jeep Renegade 2019

Νέο Jeep Renegade 2019

Έρχεται ανανεωμένο, με νέους και εξίσου ανανεωμένους κινητήρες, προσφέροντας παράλληλα την off-road «διάθεση» που μπορεί να έχει ο αγοραστής.

Η Jeep παρουσιάζει το νέο Renegade, το οποίο κάτω από το καπό του έχει νέους και ανανεωμένους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου. Ο σχεδιασμός του παραμένει χαρακτηριστικός, το προφίλ του ταιριάζει και στις εκτός δρόμου διαδρομές, ενώ το πακέτο ασφαλείας με το οποίο εμπλουτίζεται, το «θωρακίζει» και το κάνει άνετο. Στην Ευρώπη θα είναι διαθέσιμο από τον Φεβρουάριο.

Νέα γκάμα κινητήρων βενζίνης

Το ντεμπούτο τους κάνουν στο νέο Renegade οι νέοι κινητήρες βενζίνης. Για τις εκδόσεις βενζίνης με κίνηση στους δύο τροχούς, διατίθεται ένας 3κύλινδρος, 1,0 λίτρου με ισχύ 120 ίππων και 190Nm ροπής που συνεργάζεται με 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο και ένας τεσσάρων κυλίνδρων, 1,3 λίτρων, 150 ίππων, που συνεργάζεται με 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο DDCT.

Για τις 4κίνητες εκδόσεις, το αυτοκίνητο εφοδιάζεται με τον 4κύλινδρο κινητήρα 1,3 λίτρων, 180 ίππων και ροπή 270Nm, συνδυαζόμενος με αυτόματο κιβώτιο εννέα σχέσεων. Όλα τα μοτέρ (είναι turbo) πληρούν τις προδιαγραφές Euro 6/D. Είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο και έτσι εξασφαλίζεται χαμηλό βάρος (ξεκινούν από 93 κιλά). Ο στρόφαλος έχει κατασκευαστεί από κράμα αλουμινίου με χύτευση υψηλής πίεσης. Εσωτερικώς, υπάρχουν ενισχύσεις από χάλυβα διαμέτρου 1,8 εκατοστών, με επίστρωση αλουμινίου, ώστε να δημιουργηθεί ισχυρός μεταλλικός δεσμός, με αποτέλεσμα την αυξημένη δομική ακαμψία του συνόλου.

Οι νέοι κινητήρες προσφέρουν έναν συμπαγή θάλαμο καύσης, ελαχιστοποιούνται οι τριβές και κάθε κύλινδρος έχει χωρητικότητα 0,33 λίτρων. Κάθε κύλινδρος έχει τέσσερις βαλβίδες και ο εκκεντροφόρος είναι επικεφαλής. Ντεμπούτο στις κινητήριες μονάδες κάνει η τεχνολογία MultiAir, που βρίσκεται στην τρίτη γενιά της και βελτιώνει την ανεξάρτητη ρύθμιση των βαλβίδων. Οι δοκιμές που πέρασαν τα νέα μοτέρ είναι 60.000 εκτός οχήματος, 75.000 στους υπολογιστές, ενώ διένυσαν 5.000.000 χιλιόμετρα σε όλο τον πλανήτη. Επιτυγχάνουν μείωση κατανάλωσης έως και 20% σε σχέση με αυτούς που αντικαθιστούν.

Κινητήρες πετρελαίου

Από πλευράς diesel μοτέρ, το Renegade εφοδιάζεται με έναν 1,6 λίτρων και έναν δύο λίτρων. Αμφότεροι ενσωματώνουν την τεχνολογία Multijet, με τον πρώτο να συνεργάζεται είτε με το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο είτε με το 6τάχυτο αυτόματο διπλού συμπλέκτη DDTC. Ο 2λιτρος, 140 ίππων, συνεργάζεται με χειροκίνητο 6τάχυτο κιβώτιο ή 9τάχυτο αυτόματο, ενώ αυτός με τα 170 άλογα, με το 9τάχυτο αυτόματο αποκλειστικά. Να σημειωθεί πως το όχημα χρησιμοποιεί την τεχνολογία «SCR on filter», που μειώνει τις εκπομπές NOx και εκείνες των μικροσωματιδίων.

Σχεδιασμός

Η νέας σχεδίασης εμπρός γρίλια με τα επτά ανοίγματα θυμίζει το Wrangler, ενώ η νέα όψη του συμπληρώνεται από τα φωτιστικά σώματα και τους προβολείς ομίχλης. Οι μπάρες οροφής είναι μαύρες και εντοπίζονται στις εκδόσεις Longitude, Limited και Trailhawk.

Τα φωτιστικά σώματα εμπρός υιοθετούν την τεχνολογία LED και αυτό ισχύει και για τους προβολείς ομίχλης που διατίθενται στις εκδόσεις Limited και Trailhawk. Η ορατότητα τη νύχτα βελτιώνεται κατά 50% συγκριτικά με τα συμβατικά φώτα και κατά 20% σε σχέση με τα φώτα Xenon. Πέραν των χαρακτηριστικών των σωμάτων, οι αλλαγές αυτές προσδίδουν ένα πιο μοντέρνο εμπρός τμήμα στο όχημα.

Πίσω, τα ανανεωμένα σώματα LED στις εκδόσεις Limited και Trailhawk τονίζουν τον χαρακτήρα του οχήματος, που με το σχήμα «Χ», εμπνευσμένο από το Wrangler, κάνουν το αυτοκίνητο να ξεχωρίζει.

Οι ζάντες αλουμινίου προσφέρονται σε επτά σχέδια σε διαστάσεις από 16 έως και 19 ίντσες, με τη μεγαλύτερη διάσταση να ντεμπουτάρει στην έκδοση Limited αποκλειστικά.

Τέλος, η ανοιγόμενη οροφή προσφέρει στους επιβάτες την αίσθηση ελευθερίας που ζητούν, άλλο ένα χαρακτηριστικό του Wrangler.

Εσωτερικά

Υπάρχει νέα κεντρική κονσόλα που φιλοξενεί θήκη για smartphone, νέες ποτηροθήκες και νέοι χώροι για μικροαντικείμενα. Σε νέα θέση εντοπίζεται η επιπλέον θύρα USB, που έχει τοποθετηθεί στο πίσω μέρος του κεντρικού υποβραχίονα. Αυτές οι αποθηκευτικές λύσεις, προσφέρουν επιπλέον 1,2 λίτρα χώρου.

Ο χώρος για το κεφάλι είναι αρκετός, ενώ οι διάφορες επιλογές εξατομίκευσης σε αποχρώσεις, στιλ, λεπτομέρειες και άλλα, δίνουν τη δυνατότητα στον αγοραστή να διαμορφώσει το εσωτερικό, όπως εκείνος θέλει.

Off-road ικανότητες

Το Renegade διατίθεται με κίνηση στους δύο ή τους τέσσερις τροχούς. Τα συστήματα 4κίνησης, το Jeep Active Drive και το Jeep Active Drive Low το βοηθούν σε κάθε περίπτωση, ενώ το Jeep Selec-Terrain περιλαμβάνει τέσσερις επιλογές (Auto, Χιόνι, Άμμο και Λάσπη), προκειμένου να μην δυσκολεύεται σε καμία επιφάνεια.

Jeep Active Drive

Πρόκειται για ένα αυτόματο σύστημα ανεπαίσθητης εμπλοκής/απεμπλοκής της 4κίνησης για να προσφέρει πρόσφυση και οικονομία. Μπορεί να μεταφέρει ροπή έως και 2000Nm στους πίσω τροχούς και παρέχει την ιδανική ροπή σε κάθε έναν και σε κάθε περίπτωση: μειωμένη πρόσφυση, δυναμική εκκίνηση, σπορ οδήγηση.

Jeep Active Drive Low

Ενσωματώνει τις λειτουργίες του παραπάνω συστήματος, αλλά προσφέρει υποπολλαπλασιασμό της τελικής σχέσης μετάδοσης 20:1 για απαιτητική off-road οδήγηση. Διατίθεται με τον 2λιτρο κινητήρα diesel και το 9τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, ενώ εφεξής θα προσφέρει και σύστημα ελέγχου κατάβασης Hill-Descent Control.

Trailhawk

Αυτή η έκδοση, με την ανεξάρτητη ανάρτηση, τη διαδρομή των 20,5 εκατοστών και την απόσταση 21 εκατοστών από το έδαφος, προσφέρει πολύ καλές επιδόσεις 4×4. Επίσης, περιλαμβάνει μια επιπρόσθετη ρύθμιση στο Selec-Terrain για κίνηση σε πέτρες και βράχια.

Ενημερωδιασκέδαση

Εξοπλίζεται με το Uconnect 5, 7 ή 8,4 ιντσών νέας γενιάς. Τα δύο τελευταία παρέχουν μερικές έξτρα δυνατότητες στον χρήστη, με το τελευταίο από εκεί και πέρα, να προσφέρει και αυτόνομη λειτουργία δορυφορικής πλοήγησης. Τα Uconnect 7 και 8,4 ιντσών, είναι συμβατά με τα Apple CarPlay και Android Auto, ενώ και το Uconnect 5, μπορεί να εμπλουτιστεί με την υπηρεσία Uconnect LIVE. Αξίζει να αναφερθεί πως όσοι έχουν το Renegade στην κατοχή τους με το Uconnect 8,4 ιντσών NAV, μπορούν να προσθέσουν την εφαρμογή Jeep Skills, που παρέχει πληροφόρηση για τις ικανότητες του οχήματος στις off-road διαδρομές, όπως πρόσφυση, κλίση κ.ά.

Ασφάλεια

Έξι αερόσακοι, ESC, ERM είναι μερικά από τα συστήματα ασφαλείας. Στον βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται το Lane Sense Departure Warning-Plus και το Intelligent Speed Assist με αναγνώριση σημάτων οδικής κυκλοφορίας. Το Automatic park assist – park sense έχει αναβαθμιστεί, ενώ το πλήρες πακέτο περιλαμβάνει επίσης το σύστημα αποτροπής σύγκρουσης Forward Collision Warning-Plus με Active Emergency Braking (έκδοση Limited), το προσαρμοζόμενο Cruise Control, το Blind-Spot Monitoring  αλλά και το Rear Cross Path Detection.

Πηγή: Jeep

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ