Νέο Jeep Wrangler

Νέο Jeep Wrangler

Έρχεται με μοντέρνο σχεδιασμό, νέους κινητήρες για την ευρωπαϊκή αγορά και με μια μεγάλη γκάμα συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης.

Το νέο Jeep Wrangler, διανύοντας πλέον την τέταρτη γενιά του, έρχεται σε τρεις εκδόσεις (Sport, Sahara και Rubicon), 2πορτο ή 4πορτο και εφοδιασμένο όχι μόνο με νέους κινητήρες, αλλά και με δύο συστήματα 4κίνησης.

Συστήματα 4κίνησης Command-Trac και Rock Track

Το πρώτο εμπλουτίζει τις εκδόσεις Sport και Sahara και το δεύτερο, τη Rubicon. Πρόκειται για τα δύο συστήματα 4κίνησης, τα οποία εξοπλίζονται με το Selec-Trac, το οποίο παρακολουθεί και διαχειρίζεται τη ροπή στους τροχούς. Το Command-Trac έχει βοηθητικό κιβώτιο δύο σχέσεων, νέας γενιάς άξονες Dana βαρέως τύπου εμπρός και πίσω και άξονα με τελική σχέση 3,45:1 για το βενζινοκίνητο και 3,73:1 για το πετρελαιοκίνητο Wrangler.

Από εκεί και πέρα, το σύστημα προσφέρει τέσσερις επιλογές. -Κίνηση στους δύο τροχούς, 4Η AUTO-Επιλέγει την καλύτερη δυνατή λειτουργία της 4κίνησης, 4H Part-Time-Μόνιμη 4κίνηση και 4L-Μόμινη 4κίνηση με εμπλοκή της κοντής σχέσης στο βοηθητικό κιβώτιο για απαιτητικά εδάφη.

Υπάρχει και το «shift on the fly» που επιτρέπει αυτόματη αλλαγή κίνησης από τους δύο στους τέσσερις τροχούς, σε ταχύτητες έως τα 72 χ.α.ω. Το Command-Trac λειτουργεί με κίνηση στους δύο τροχούς και μεταφέρει τη ροπή στον πίσω άξονα.

Η έκδοση Rubicon από τη μεριά της, προσφέρει μεγαλύτερες δυνατότητες εκτός δρόμου. Διαθέτει βοηθητικό κιβώτιο δύο ταχυτήτων, άξονες Dana 44 νέας γενιάς βαρέως τύπου και το σύστημα Tru Lok για ηλεκτρικό κλείδωμα του εμπρός και του πίσω άξονα.

Η έκδοση Rubicon προσφέρει μεγαλύτερη διαδρομή ανάρτησης χάρη στην απεμπλοκή της εμπρός αντιστρεπτικής δοκού.

Το έμβλημα Trail Rated αφορά τα εξής χαρακτηριστικά από εκεί και πέρα.

-Σύστημα Command-Trac 4×4 με σχέση crawl 2.72:1 (εκδόσεις Sport και Sahara)

-Σύστημα Rock-Trac 4×4 με «4LO» σχέση 4:1 και διαφορικό Tru-Lok (έκδοση Rubicon)

-Προστατευτικές ποδιές και πίσω γάντζο έλξης

-Γωνίες προσέγγισης (2θυρο Rubicon) 36,4 μοίρες, γωνία ράμπας 25,8 μοίρες, διαφυγής 30,8 μοίρες και απόσταση από το έδαφος περισσότερο από 25 εκατοστά

-Κίνηση σε νερό βάθους μέχρι 76 εκατοστά

-Μέχρι 1,5 τόνο έλξης στις 2θυρες εκδόσεις και 2,5 στις 4θυρες

Σχεδιασμός

Το νέο Wrangler ξεχωρίζει για τα αναγνωρίσιμα σημεία του, όπως είναι οι στρογγυλοί προβολείς, η μάσκα με τις επτά γρίλιες, τα τραπεζοειδή ανοίγματα των φτερών, οι μεντεσέδες αναδίπλωσης του παρμπρίζ, οι αφαιρούμενες πόρτες και τα αφαιρούμενα στοιχεία της οροφής. Ο σχεδιασμός φαίνεται να έχει μεγάλο πλάτος, ενώ τα παράθυρα προσφέρουν καλύτερη ορατότητα, καθώς είναι πιο μεγάλα.

Στις άκρες της η γρίλια τέμνεται ελαφρώς με τους προβολείς, ιδέα που στην ουσία αφιερώνεται στο CJ. Τα επάνω μέρος της έχει μια κλίση προς τα πίσω, βελτιώνοντας την αεροδυναμική και εμπλουτίζοντας την εμφάνιση. Στις εκδόσεις Sahara και Rubicon, οι προβολείς και τα φώτα ομίχλης LED παρέχουν άπλετο φωτισμό, με τα ημέρας να έχουν τοποθετηθεί στο εμπρός μέρος των φτερών. Στο πίσω μέρος, λειτουργεί κι εκεί η τεχνολογία LED.

Οι νέες και πιο ελαφριές πόρτες είναι κατασκευασμένες από αλουμίνιο και πάνω στον μεντεσέ τους, υπάρχει ειδική σήμανση του κλειδιού Torx που πρέπει να χρησιμοποιηθεί.

Για την οροφή υπάρχουν δύο διαμορφώσεις. Η Premium Sunrider soft top χωρίς φερμουάρ και η Freedom Top, που παρέχουν διάφορες διευκολύνσεις, ενώ o εφεδρικός τροχός έχει τοποθετηθεί 30 εκατοστά πιο κάτω, για καλύτερη ορατότητα.

Το νέο Wrangler διατίθεται σε 10 διαφορετικές αποχρώσεις, που είναι οι: Black, Firecracker Red, Billet Silver Metallic, Bright White, Granite Crystal Metallic, Hellayella, Ocean Blue, Punk’n Metallic, Mojito και Sting Gray. Παράλληλα διατίθεται και μια μεγάλη ποικιλία σχεδίων και διαστάσεων ζαντών.

Εσωτερικό

Για πρώτη φορά έχει τοποθετηθεί αδιάβροχο μπουτόν εκκίνησης. Τα καθίσματα από ύφασμα και δέρμα έχουν ραφές σε διαφορετικούς χρωματισμούς, ρυθμιζόμενα προσκέφαλα και παρέχουν οσφυϊκή στήριξη. Μαζί με το τιμόνι, μπορούν να είναι θαρμαινόμενα, αλλά αυτές τις λειτουργίες τις παρέχει ο προαιρετικός εξοπλισμός.

Ο πίνακας οργάνων είναι TFT 3,5 ή LED επτά ιντσών, ενώ η κεντρική κονσόλα που υποστηρίζει τα Apple CarPlay και Android Auto, φιλοξενεί οθόνη πέντε, επτά ή 8,4 ιντσών. Οι υπηρεσίες Jeep UconnectTM LIVE είναι διαθέσιμες στο Uconnect 8,4. Η τέταρτη γενιά του Uconnect παρέχει όλα τα απαραίτητα στον οδηγό και τον χειριστή, ενώ δύο θύρες USB εμπρός και άλλες δύο πίσω, προσφέρουν την απαραίτητη σύνδεση στο σύστημα infotainment. Υπάρχουν υποδοχές 12V και άλλη μία 230V.

Να σημειωθεί πως το εσωτερικό μπορεί να πλυθεί με νερό, δίχως ο ιδιοκτήτης να ανησυχήσει για κάτι, αφού υπάρχει ειδικό πλαίσιο που προστατεύει το σύστημα Uconnect.

Ικανό και ελαφρύ

Για την εξοικονόμηση βάρους, πολλά εξαρτήματα έχουν κατασκευαστεί από αλουμίνιο. Παράλληλα, προστατευτικές ποδιές και ράβδοι έχουν τοποθετηθεί κάτω από το πάτωμα, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν ζημιές από τα δύσβατα εδάφη, με την ανάρτηση από τη μεριά της να το βοηθά να παραμένει ανέπαφο και ικανό. Εμπρός υπάρχουν πέντε σύνδεσμοι και πίσω άλλοι τόσοι.

Νέοι κινητήρες

Η γκάμα διευρύνεται με την εμφάνιση δύο νέων μονάδων. Πρόκειται για τον 2,2 λίτρων Multijet II turbo diesel και του 2λιτρου turbo 4κύλινδρου βενζινοκινητήρα. Ο πρώτος αποδίδει 200 ίππους στις 3.500 σ.α.λ. και ροπή 450Nm στις 2.000. Ο δεύτερος αποδίδει 272 άλογα στις 5.250 σ.α.λ. και 400Nm στις 3.000. Αμφότεροι συνεργάζονται με το νέο 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, το οποίο αυξάνει τις ικανότητες του οχήματος στις εκτός δρόμου διαδρομές.

Ασφάλεια

Πολλά είναι τα συστήματα ασφαλείας του νέου Wrangler όπως τα Blind-Spot Monitoring με εντοπισμό οπίσθιας κάθετης κίνησης, κάμερα οπισθοπορείας με ενεργές γραμμές κατεύθυνσης, σύστημα ευστάθειας (ESC) με σύστημα αποφυγής ανατροπής (ERM) και τέσσερις αερόσακους στον βασικό εξοπλισμό.

Πηγή: Jeep

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ