Στο Λος Άντζελες η πρεμιέρα της νέας BMW M340i xDrive Sedan

Στο Λος Άντζελες η πρεμιέρα της νέας BMW M340i xDrive Sedan

Το αυτοκίνητο θα είναι διαθέσιμο στην ευρωπαϊκή αγορά τον Ιούλιο του 2019.

Ισχύς, ταχύτητα, σταθερότητα, νέες τεχνολογίες, προηγμένα συστήματα και πολλά άλλα, είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τη νέα BMW M340i xDrive Sedan. Παρουσιάζεται στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες (30 Νοεμβρίου-09 Δεκεμβρίου) και μπορεί να προσφέρει πολλά στον οδηγό που θέλει να κινηθεί γρήγορα.

Ο 3λιτρος, 6κύλινδρος σε σειρά κινητήρας, έχει στραφολαθάλαμο από αλουμίνιο, ενώ από το ίδιο υλικό είναι κατασκευασμένη και η κυλινδροκεφαλή. Βελτιστοποιημένο είναι και το σύστημα turbo, που βασίζεται στη λειτουργία TwinScroll. Μαζί με την ατσάλινη πολλαπλή εξαγωγής προσφέρουν γρήγορη επιτάχυνση.

Η παροχή καυσίμου γίνεται από εγχυτήρες πίεσης έως 350 bar, με τις βαλβίδες να χρησιμοποιούν το σύστημα Valvetronic και ο εκκεντροφόρος το Double Vanos.

Όλα αυτά, είναι αρκετά για να αποδώσει το μοτέρ τους 374 ίππους του (48 περισσότεροι από το προηγούμενο μοντέλο) με 50Nm ροπή παραπάνω, που φτάνει τώρα τα 500. Τα πρώτα 100 χ.α.ω. έρχονται σε 4,4δλ. μισό δευτερόλεπτο πιο γρήγορα.

Η BMW M340i xDrive Sedan εφοδιάζεται με το 8τάχυτο κιβώτιο Steptronic τελευταίας γενιάς που προσφέρει καλύτερη επιτάχυνση, ενώ η 4κίνηση παρέχει βέλτιστη πρόσφυση, ευελιξία και σταθερότητα. Το διαφορικό είναι Μ. Στη σταθερότητα συμβάλλουν επίσης τα διπλά ψαλίδια εμπρός και οι πολλαπλοί σύνδεσμοι πίσω σχετικά με το σύστημα της ανάρτησης, με το αυτοκίνητο να έχει χαμηλώσει κατά 10mm.

Για να σταματήσει, χρησιμοποιεί 4πίστονες δαγκάνες με δίσκους 348mm εμπρός και μονοπίστονες με δίσκους 345mm πίσω. Οι δαγκάνες, μπλε απόχρωσης, έχουν επάνω τους το λογότυπο Μ. Οι τροχοί είναι 18 ιντσών (225/45 R 18 εμπρός-255/40 R 18 πίσω), ενώ προαιρετικοί, αυτοί των 19 από αλουμίνιο και υπό την επιμέλεια του BMW Individual.

Τέλος, ο σχεδιασμός του αυτοκινήτου επιτρέπει στον αέρα να ψύχει, αλλά και να βοηθά στην αεροδυναμική παράλληλα, τόσο από το εμπρός μέρος, όσο στα πλευρά και πίσω. Η γρίλια σχήματος νεφρού είναι το σήμα κατατεθέν της BMW, ενώ διακρίνονται επίσης το πίσω ενσωματωμένο σπόιλερ στο χρώμα του σώματος και οι τραπεζοειδείς απολήξεις της εξάτμισης. Τον χαρακτήρα του φανερώνουν επίσης τα καλύμματα των καθρεπτών, οι εισαγωγές αέρα, οι λεπτομέρειες και τα γράμματα σε απόχρωση μεταλλική Cerium Grey.

Εντός καμπίνας, τα καθίσματα σε ύφασμα Sensatec/Alcantara, η ανθρακική οροφή, το δερμάτινο τιμόνι Μ και άλλα πολλά, όπως το λογότυπο M340i, αναδεικνύουν όχι μόνο την ποιότητα, αλλά γενικότερα τη φιλοσοφία του οχήματος.

Πηγή: BMW

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ