Νέα Porsche 911

Νέα Porsche 911

Η γερμανική εταιρεία παρουσίασε στο Λος Άντζελες τη νέα 911, που είναι πιο ισχυρή, πιο γρήγορη και πιο «ψηφιακή».

Τη νέα 911 παρουσίασε στο Λος Άντζελες η Porsche. Τα χαρακτηριστικά της είναι το πιο μυώδες σώμα, τα νέα συστήματα πληροφόρησης, ενημέρωσης και ασφάλειας, αλλά και ο νέος κινητήρας που είναι πιο ισχυρός από τον προηγούμενο. Παράλληλα, η ρύθμιση Wet, που λανσάρεται για πρώτη φορά, επιτρέπει στον οδηγό να ταξιδέψει ασφαλής σε δρόμους που το νερό έχει κάνει την εμφάνισή του.

Κινητήρας

Η όγδοη γενιά της 911 φιλοξενεί κάτω από το καπό της την επόμενη γενιά του 6κύλινδρου σε σειρά μοτέρ. Στα μοντέλα S αποδίδει 450 ίππους και είναι πιο ισχυρός από ποτέ. Η εξέλιξή του έχει να κάνει με τη νέα σχεδίαση των turbo και το σύστημα ψύξης. Η αύξηση της ισχύος ανέρχεται στους 30 ίππους και αμφότερα τα μοντέλα (Carrera S, Carrera 4S) επιταχύνουν έως τα 100 χ.α.ω. σε λιγότερο από 4δλ. Η πρώτη τα φτάνει σε 3,7 και η δεύτερη σε 3,6, πιο γρήγορα δηλαδή κατά 0,4δλ. Με το προαιρετικό Sport Chrono Package, ο χρόνος μειώνεται κατά 0,2δλ. Η τελική ταχύτητα ανέρχεται στα 308 χ.α.ω., με την 4κίνητη Porsche να έχει 306. Η κατανάλωση για την S είναι 8,9 l/100 km και για την 4S, 9,0 l/100 km.

Εξωτερικό, χαρακτηριστικό της ταυτότητάς της

Ο σχεδιασμός είναι εντελώς νέος και τα φαρδύτερα τόξα των τροχών φιλοξενούν τους τροχούς 20 ιντσών εμπρός και 21 πίσω. Το οπίσθιο τμήμα είναι φαρδύ όπως και το εμπρός και αυτό τονίζει περισσότερο τη λεπτή γραμμή του κέντρου του αυτοκινήτου. Εμπρός, το σώμα είναι 45mm φαρδύτερο και τα ηλεκτρικά πόμολα των θυρών που «πετάγονται», δίνουν τον δικό τους τόνο στο ομαλό πλευρικό περίγραμμα. Ανάμεσα στους προβολείς LED, οι έντονες εσοχές του καπό θυμίζουν τις πρώτες 911, ενώ στο πίσω μέρος κυριαρχεί το φάρδος, το ρυθμιζόμενο σπόιλερ και η κομψή λεπτή γραμμή. Πέραν τους εμπρός και οπίσθιου τμήματος, όλο το υπόλοιπο εξωτερικό είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο.

Εντελώς νέο είναι και το εσωτερικό, το οποίο χαρακτηρίζεται από τις ευθείες γραμμές στο ταμπλό. Πολλές εμπνεύσεις έχουν παρθεί από τις 911 της δεκαετίας του ’70 και παραπλεύρως του στροφόμετρου, ο οδηγός μπορεί να παρακολουθεί τις πληροφορίες που του παρέχονται. Η κεντρική οθόνη του συστήματος PCM είναι 10,9 ιντσών και τα προγράμματα μπορούν να αλλάξουν εύκολα, λόγω της εργονομίας. Κάτω από την οθόνη, υπάρχει ένας διακόπτης με πέντε μπουτόν που δίνουν τη δυνατότητα στον οδηγό να επιλέξει τις διαθέσιμες ρυθμίσεις. Στο θέμα της ψηφιοποίησης, η 911 διαθέτει νέες λειτουργίες και υπηρεσίες, με το στάνταρ PCM να περιλαμβάνει online πλοήγηση, αλλά και το Porsche Connect Plus.

Νέα συστήματα ασφαλείας και άνεσης

Η Porsche διαθέτει στον στάνταρ εξοπλισμό τη ρύθμιση Wet, που όπως ισχυρίζεται η ίδια, είναι η πρώτη εταιρεία στον κόσμο που την εγκαινιάζει. Η λειτουργία εντοπίζει νερό στον δρόμο, προετοιμάζει τα συστήματα ελέγχου και προειδοποιεί τον οδηγό, που από τη μεριά του μπορεί εν συνεχεία να επικεντρωθεί στην ασφάλεια, πατώντας απλά ένα μπουτόν ή χρησιμοποιώντας ένα διακόπτη στο τιμόνι (Sport Chrono Package). Το σύστημα προειδοποίησης και υποβοήθησης πέδησης εφοδιάζουν τη νέα 911 στον βασικό εξοπλισμό, αποτρέπουν τις συγκρούσεις και ενεργοποιούν τη λειτουργία έκτακτης πέδησης αν χρειαστεί. Το Night Vision Assist χρησιμοποιεί από τη μεριά του θερμική κάμερα, κάτι το οποίο γίνεται για πρώτη φορά σε αυτοκίνητο της Porsche, ενώ το προσαρμοζόμενο cruise control περιλαμβάνει αυτόματο σύστημα ελέγχου απόστασης, stop-and-go, αντιστρέψιμη προστασία επιβατών και καινοτόμο σύστημα Emergency Assist.

Ψηφιακές εφαρμογές

Είναι τρεις και πρόκειται για τις Road Trip, 360+ και Impact. Η κάθε μια προσφέρει τα εξής:

Road Trip: Ο χειριστής μπορεί να προγραμματίσει και να οργανώσει ταξίδια. Παρέχει πληροφορίες πχ. για ξενοδοχεία, εστιατόρια και άλλα σημεία ενδιαφέροντος.

360+: Στόχος είναι να παρέχει ευκολία στον ιδιοκτήτη, ακόμα και αν αυτός είναι εκτός του οχήματος. Πρόκειται για έναν προσωπικό βοηθό 24 ώρες την ημέρα, κάνοντας τη ζωή ευκολότερη, παρέχοντάς του πολλές αποκλειστικές εμπειρίες.

Impact: Πρόκειται για έναν υπολογιστή εκπομπών. Υπολογίζει τις οικονομικές συνεισφορές των πελατών της Porsche για να αντισταθμίσουν το αποτύπωμα CO2 . Μπορούν οι ίδιοι να επιλέξουν τα διεθνώς πιστοποιημένα project τα οποία είναι κατανεμημένα σε όλο τον κόσμο και επικεντρώνονται στην αιολική, υδροηλεκτρική και ηλιακή ενέργεια, καθώς και στην προστασία των δασών.

Πηγή: Porsche

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ