Ντεμπούτο για το νέο Kia Soul

Ντεμπούτο για το νέο Kia Soul

Παρουσίαση του νέου Soul από την Kia στο Λος Άντζελες, ενός ηλεκτρικού μοντέλου με πάρα πολλές δυνατότητες και συστήματα ασφαλείας.

Στο Λος Άντζελες έγιναν τα επίσημα αποκαλυπτήρια του νέου Kia Soul, που αντικαθιστά ένα μοντέλο, που είχε μικρότερη αυτονομία σε σχέση με το νέο. Η μπαταρία του καινούργιου ηλεκτρικού οχήματος είναι υγρόψυκτη ιόντων-λιθίου 64 kWh. Ως εκ τούτου, μειώνονται οι επισκέψεις σε σταθμούς φόρτισης και με το Combined Charging System (CCS), η φόρτιση γίνεται γρηγορότερη.

Οδηγικά χαρακτηριστικά

Η ισχύς του είναι 204 ίπποι με 395Nm ροπή, 110Nm περισσότερα από την προηγούμενη γενιά του. Επιταχύνει γργορότερα, ενώ ο χειρισμός και οι δυνατότητές του έχουν βελτιστοποιηθεί, χάρη στη νέα ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση. Τα προγράμματα οδήγησης που διατίθενται, είναι τα Eco, Comfort, Sport και Eco+, τα οποία μεταφέρουν αναλόγως την ισχύ, ενώ παράλληλα, ελέγχουν την ανάκτηση ενέργειας από τα φρένα, τον κλιματισμό και άλλα πολλά.

Η ανάκτηση της ενέργειας μέσω της πέδησης, μπορεί να γίνει μέσω των διακοπτών (paddles) του τιμονιού, δίνοντας τη δυνατότητα στον οδηγό να εξασφαλίσει περισσότερη αυτονομία. Τα επίπεδα είναι τέσσερα (0-1-2-3) και με το σύστημα «Brake and Hold», τα paddles επιτρέπουν στον χειριστή να ακινητοποιήσει πλήρως το όχημα, συλλέγοντας κινητική ενέργεια.

Το προοδευτικό σύστημα πέδησης επιπροσθέτως, εντοπίζεται στο εμπρός μέρος του Soul EV, βελτιώνοντας την οδήγηση, όπως πχ. σε μια κατωφέρεια. Με το Smart Eco Pedal Guide, ο οδηγός μπορεί να ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο για την κατάσταση της μπαταρίας.

Σχεδιαστικά χαρακτηριστικά

Είτε εφοδιάζεται με βενζίνη είτε με ηλεκτρική ενέργεια, το εξωτερικό είναι εντελώς νέο. Ανασχεδιασμένοι είναι οι προφυλακτήρες, ενώ εμπρός, η γρίλια έχει αντικατασταθεί από ένα μονοκόμματο τμήμα. Η υποδοχή για τη φόρτιση βρίσκεται στην πλευρά του οδηγού, ενώ οι προβολείς LED έχουν ενσωματωθεί κατά κάποιον τρόπο στο επάνω μέρος του «προσώπου» του οχήματος. Αυτό από τη μεριά του εκφράζει τη στιβαρή εμφάνισή του και το πλάτος του. Οι προβολείς ομίχλης και οι ξεχωριστοί σε σχεδιασμό τροχοί 17 ιντσών από αλουμίνιο, υπενθυμίζουν την ηλεκτρική φύση του.

Συστήματα ενημερωδιασκέδασης και ασφαλείας

Στην καμπίνα ξεχωρίζει ο επιλογέας shift-by-wire, ενώ η οθόνη αφής του συστήματος ψυχαγωγίας είναι 10,25 ιντσών, έγχρωμη, με κάμερα οπισθοπορείας. Τα Apple CarPlay και Android Auto είναι διαθέσιμα, όπως και η ασύρματη φόρτιση Bluetooth με φωνητικές εντολές. Όλα τα παραπάνω συνδυάζονται με το έξι ηχείων ηχοσύστημα με θύρα USB και διακόπτες στο τιμόνι.

Από εκεί και πέρα και ανάλογα με την αγορά, το Soul εξοπλίζεται με επτά αερόσακους, αλλά και με τα συστήματα anti-lock braking, traction control, electronic stability control, hill-start assist control, pedestrian warning και ελέγχου πίεσης ελαστικών.

Η ενεργητική ασφάλεια περιλαμβάνει τα Forward Collision Warning (FCW), Forward Collision-Avoidance Assist (FCA), Lane Departure Warning (LDW), Lane Keeping Assist (LKA), Driver Attention Warning (DAW), Smart Cruise Control με Stop & Go, Blind Spot Collision Warning (BSW), Rear Cross-Traffic Collision Warning (available) και Reverse Parking Distance Warning.

Παράλληλα, ο οδηγός μπορεί να ενημερώνεται για πολλά στοιχεία και εξαρτήματα του αυτοκινήτου, όπως η αυτονομία της μπαταρίας, ενώ σε περίπτωση ατυχήματος, γίνεται αυτόματα μια κλήση, με το GPS να βοηθά τα σωστικά συνεργεία και τις πρώτες βοήθειες να το εντοπίσουν.

Εκδόσεις

Είναι δύο και πρόκειται για τις Soul EV και Soul EV Designer Collection. Η δεύτερη περιλαμβάνει ό,τι και η EV, με τα πρόσθετα να είναι η διτονία αμαξώματος/οροφής (Gravity Grey με οροφή Platinum Gold, Cherry Black με οροφή Inferno Red ή Neptune Blue με οροφή Cherry Black), οι αναδιπλούμενοι/θερμαινόμενοι εξωτερικοί καθρέπτες με ενσωματωμένα φλας, φινιρισμένοι σε γυαλιστερό μαύρο χρώμα. Εντός, η έκδοση προσφέρει ηχοσύστημα Harman-Kardon 10 ηχείων, ασύρματη φόρτιση κινητού και εσωτερικό καθρέπτη τεχνολογίας auto-dimming για να μην «τυφλώνεται» ο οδηγός από τα φώτα των άλλων οχημάτων. Το τιμόνι είναι δερμάτινο και τα εμπρός καθίσματα θερμαινόμενα, επενδυμένα με συνθετικό δέρμα Sofino.

Οι πωλήσεις στην Ευρώπη θα αρχίσουν το πρώτο μισό του 2019.

Πηγή: Kia

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ