Νέος κινητήρας 11.100 σ.α.λ. στην Aston Martin Valkyrie

Νέος κινητήρας 11.100 σ.α.λ. στην Aston Martin Valkyrie

Ο 12κύλινδρος διάταξης V κινητήρας της Aston Martin Valkyrie προσφέρει σπουδαίες επιδόσεις και αναπύχθηκε σε συνεργασία με την Cosworth.

Σε συνεργασία με την Cosworth, η Aston Martin τοποθετεί έναν νέο κινητήρα στη Valkyrie, ο οποίος έχει κατασκευαστεί από ανθεκτικά υλικά, που του επιτρέπουν να δουλεύει σε πολύ υψηλές στροφές. Ο 6,5λιτρος, 65° V12 κινητήρας, αποδίδει 1.000 ίππους (153,8 ανά λίτρο) και φτάνει στο peak του στις 10.500 σ.α.λ., πριν αυτές «ανέβουν» περισσότερο και φτάσουν τις 11.100.

Αυτές οι τιμές αφορούν ατμοσφαιρικό μοτέρ, με τη ροπή να ανέρχεται στα 740Nm στις 7.000 σ.α.λ. Μάλιστα, θα συνεργαστεί κάποια στιγμή και με υβριδικό σύστημα, λεπτομέρειες του οποίου θα γίνουν γνωστές αργότερα.

Πέραν του μπλοκ, των κυλινδροκεφαλών και άλλων εξαρτημάτων, η πλειονότητά τους έχει κατασκευαστεί από συμπαγή μέταλλα. Σε αυτά περιλαμβάνονται οι μπιέλες τιτανίου και τα F1TM έμβολα. Έτσι, παρέχεται αντοχή και ανθεκτικότητα στα υλικά, που μπορούν να «πιεστούν» πάρα πολύ. Ως εκ τούτου, ο κινητήρας ζυγίζει μόλις 206 κιλά. Ο 3λιτρος V10 κινητήρας της Cosworth, πριν η FIA θέσει όρια βάρους, ζύγιζε 97. Αν η χωρητικότητά του αυξανόταν στα 6,5 λίτρα, θα ζύγιζε 210.

Ακόμα ένα σημαντικό χαρακτηριστικό, αφορά την επεξεργασία του στροφαλοφόρου άξονα. Ξεκίνησε με διάμετρο 170mm και μήκος 775mm και αφού θερμάνθηκε δύο φορές μεταξύ άλλων, κατέληξε να ζυγίζει 50% λιγότερο από αυτόν που τοποθετήθηκε στην Aston Martin One-77 V12, που για λίγο διάστημα αποτελούσε τον πιο ισχυρό ατμοσφαιρικό κινητήρα αυτοκινήτου παραγωγής.

Πηγή: Aston Martin

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ