Η Automobili Pininfarina παρουσιάζει το Battista

Ενενήντα χρόνια μετά την ίδρυση της Carrozzeria Pininfarina από τον Μπατίστα «Πίνιν» Φαρίνα, η εταιρεία παρουσιάζει το πιο ισχυρό και γρήγορο hypercar της Ιταλίας.

Η Automobili Pininfarina παρουσιάζει το Battista | to10.gr

Μπατίστα «Πίνιν» Φαρίνα, ονομαζόταν ο άνθρωπος που ίδρυσε την Carrozzeria Pininfarina. Ενενήντα χρόνια μετά, η Automobili Pininfarina θα παρουσιάσει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης τον Μάρτιο του 2019, το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο hypercar της, το οποίο θα είναι το πιο γρήγορο και ισχυρό της Ιταλίας.

Έχει σχεδιαστεί στο χέρι και θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό μονάδων, με τον ανιψιό του Μπατίστα, Πάολο Πινινφαρίνα, πρόεδρο της εταιρείας, τον Μάικλ Πένσκε, CEO της Automobili Pininfarina και τον Ανάντ Μαχίντρα, πρόεδρο του ομίλου Mahindra & Mahindra να δίνουν τα χέρια και να συμφωνούν πως το όνομα του αυτοκινήτου θα είναι Battista, όπως ονομαζόταν ο παππούς του Πάολο.

Όντας το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο hypercar που έχει σχεδιαστεί και παραχθεί στην Ιταλία, το κατασκευής από ανθρακόνημα όχημα, έχει ισχύ 1.900 ίππων με 2.300Nm ροπή, κάτι που σημαίνει πως τα πρώτα 100 χ.α.ω. έρχονται σε λιγότερο από 2δλ. (πιο γρήγορα από αυτοκίνητο της Formula 1), με την τελική του ταχύτητα να ανέρχεται σε πάνω από 400 χ.α.ω., ενώ η αυτονομία του είναι πάνω από 483 χιλιόμετρα, δίχως να εκπέμπει ρύπους.

Μάλιστα, η εταιρεία θα συνεργαστεί, όπως ανακοίνωσε, με τις Rimac Automobili, Bugatti, McLaren, Pagani, Porsche και Volvo, προκειμένου να υιοθετήσει μερικά χαρακτηριστικά.

Η περιορισμένη παραγωγή του Battista, το οποίο θα είναι διαθέσιμο στα τέλη του 2020, αφορά 150 οχήματα, 50 εκ των οποίων θα διατεθούν στις ΗΠΑ, 50 στην Ευρώπη και άλλα 50 στη Μέση Ανατολή και την Ασία.

Η τιμή του ανέρχεται σε 2.203.000 ευρώ.

Πηγή: Automobili Pininfarina

«
»
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κλείσιμο