Η Toyota λανσάρει το αυτοματοποιημένο όχημα Ρ4

Η Toyota λανσάρει το αυτοματοποιημένο όχημα Ρ4

Η επόμενη γενιά βασίζεται στο νέο Lexus LS 500h και η ενσωμάτωση του μοντέλου στον στόλο των αυτοματοποιημένων δοκιμαστικών οχημάτων θα γίνει αυτή την άνοιξη.

Το Ρ4, ένα μοντέλο που βασίζεται στην πέμπτη γενιά του Lexus LS sedan παρουσίασε στο CES του Λας Βέγκας η Toyota. Το ιδιαίτερο που έχει, είναι πως περιλαμβάνει πολλά συστήματα που το καθιστούν αυτοματοποιημένο, με την άνοιξη να αποτελεί την περίοδο όπου οι δοκιμές θα είναι εντονότερες και πιο συχνές.

Το μοντέλο δανείζεται πολλά στοιχεία ελέγχου και διεύθυνσης από τη νέα γενιά Lexus, κάτι το οποίο του δίνει τη δυνατότητα να είναι πιο ευέλικτο και ανταποκρίσιμο κατά τη διάρκεια που θα οδηγείται αυτοματοποιημένα.

Εφοδιάζεται με δύο επιπρόσθετες κάμερες στα πλευρά και δύο αισθητήρες, έναν εμπρός και έναν πίσω, ειδικά κατασκευασμένους για τέτοιου είδους οχήματα. Οι αισθητήρες διαθέτουν νέο τσιπ και μεγαλύτερη εμβέλεια. Το ραντάρ από τη μεριά του, έχει βελτιστοποιηθεί για να παρέχει καλύτερο εντοπισμό, τόσο πλησίον του αυτοκινήτου όσο και περιμετρικά του.

Το σύστημα LIDAR από εκεί και πέρα, περιλαμβάνει οκτώ κεφαλές σκάνερ και διαμορφώνει αναλόγως το όχημα. Αυτό το σύστημα εμφανίστηκε και στο προηγούμενο δοκιμαστικό μοντέλο, το Platform 3.0.

Η υπολογιστική του ισχύς είναι σαφώς μεγαλύτερη από τον προκάτοχό του και λόγω διάφορων αλγόριθμων, μπορεί να μάθει γρηγορότερα τι μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο. Η λειτουργία του υπολογιστή εξασφαλίζεται από την υβριδική μπαταρία, ενώ υπάρχει και μια 12v ως εφεδρική.

Ο υπολογιστής βρίσκεται κάθετα στον χώρο φόρτωσης του αυτοκινήτου και έχει επανασχεδιαστεί, παρέχοντας έτσι περισσότερο χώρο για τις αποσκευής των επιβατών.

Πηγή: Toyota

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ