Kamiq: Το όνομα του νέου compact SUV της Skoda

Kamiq: Το όνομα του νέου compact SUV της Skoda

Η εταιρεία ανακοίνωσε το όνομα του τρίτου SUV της γκάμας της και ονομάζεται Kamiq (Καμίκ).

Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης (05-17 Μαρτίου) θα πραγματοποιηθεί το ντεμπούτο του τρίτου SUV της γκάμας της Skoda. Ονομάζεται Kamiq (Καμίκ) και έχει πιο compact διαστάσεις από το Karoq. Η λέξη Kamiq προέρχεται από τη γλώσσα των Ινούιτ, των Εσκιμώων που κατοικούν βόρεια του Καναδά και στη Γροιλανδία και πιο απλά σημαίνει «κάτι που ταιριάζει απόλυτα, σαν δεύτερη επιδερμίδα, σε κάθε κατάσταση».

Το Kamiq λανσάρεται ως ένα μοντέρνο urban crossover, που ταιριάζει στην πόλη, έχοντας παράλληλα έναν πιο περιπετειώδη χαρακτήρα. Το όνομά, συνεχίζει μια μικρή παράδοση που έχει δημιουργήσει η φίρμα, καθώς όλα τα SUV της, έχουν αρχικό γράμμα το Κ και τελευταίο το Q.

Το όχημα συνδυάζει την ευελιξία με τα στοιχεία ενός SUV, τα οποία είναι η υψηλότερη θέση οδήγησης, η καλύτερη ορατότητα, η ευκολότερη είσοδος και έξοδος από την καμπίνα, αλλά και η αυξημένη απόσταση από το έδαφος.

Βασίζεται στην πλατφόρμα MQB του Group και διαθέτει νέα συστήματα υποβοήθησης, άνεσης, ασφάλειας, αλλά και δυναμικό design.

Πηγή: Skoda

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ